Вхід | Реєстрація

На зарплати медикам і вихователям не вистачає більше мільйона

На зарплати медикам і вихователям не вистачає більше мільйона

Щоб у листопаді і грудні педагоги дошкільних навчальних закладів та медичні працівники отримали зарплату, депутати районної ради мають виділили з бюджету 1 170 000 гривень. Також без заробітної плати можуть залишитись працівники клубних закладів, районного архіву, ландшафтного парку «Нижньоворсклянський».

20 листопада відбудеться сесія Кобеляцької районної ради. На ній депутати мають розподілити 3 мільйони гривень, які надійшли в бюджет району в якості перевиконання. А от пропозицій щодо виділення додаткових коштів від установ і організацій надійшло на суму 9 мільйонів 42 тисячі. Найважливіші з них стосуються заробітних плат і розрахунків за енергоносії.

Відділу освіти до кінця року не вистачає на зарплати вихователям дошкільних закладів 521 тисячі гривень. Для придбання продуктів харчування дошкільнятам необхідно 300 тисяч. Також 1 500 000 потрібно, щоб заплатити за обігрів шкіл природним газом.

Центральна районна лікарня подала пропозиції на виділення 650 тисяч для заробітної плати медикам. 380 тисяч необхідні для нарахування матеріальної допомоги немедичним працівникам. Ще 132 тисячі не вистачає для оплати природного газу.

Можливо, клубні заклади району доведеться закрити на листопад і грудень. Оскільки для нарахування зарплат працівникам цих установ Сектору культури й туризму потрібно 158 тисяч.

До речі, недоотримати зарплату в повному обсязі може й апарат районної ради. Їм для цих потреб депутати мають надати 317 тисяч. Працівникам РЛП «Нижньоворсклянський» на листопад-грудень не вистачає 141 580 гривень, а районному трудовому архіву — 51 тисячі.

Тобто, лише на заробітну плату і обігрів приміщень природним газом в листопаді — грудні треба перерахувати 3 470 580 гривень.

Як пояснив Андрій Дацко, начальник фінансового відділу райдержадміністрації, основна причина нестачі коштів для виплати зарплат полягає в тому, що з 1 вересня зросли тарифні розряди єдиної тарифної сітки. Тобто, зросла зарплати. Ці зміни не були передбачені при складанні бюджету на 2017 рік.

Кому ж депутати виділять кошти в першу чергу, дізнаємось на сесії районної ради.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 листопада 2017, 10:04 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації