Вхід | Реєстрація

У Кременчуці відбувся мітинг- реквієм за загиблими у афганській війні

У Кременчуці відбувся мітинг- реквієм за загиблими у афганській війні
15 лютого 2010 року у Кременчуці, як і в багатьох інших містах, які входили до складу СРСР,  відзначають 21 річницю виведення військ з Афганістану. Вшанувати подвиг героїв-афганців  традиційно зібралися в парку „Воїнів-інтернаціоналістів.” На початку мітингу відслужив панахиду за загиблими солдатами та офіцерами Єпископ Кременчуцький та Лубенський Тихон. Тисячі полеглих та поранених, безвісті зниклих – такий результат афганської війни, переможця в якій так і не визначено. Керівники міста та районів, члени  Кременчуцької міської організації  української спілки ветеранів Афганістану, колективи  підприємств та установ, сім’ї учасників бойових дій та небайдужі кременчужани взяли участь у проведенні  меморіальних заходів із вітання живих воїнів-афганців та вшанування пам’яті  безвинно загиблих героїв у роки афганської війни.
Вітаючи присутніх,  міський голова Микола Глухов сказав:” Біль та смуток переповнює серця людей через непоправні помилки часу, в пам’яті народній назавжди залишаться ратні подвиги найкращих синів нашої країни та рідного міста”.  Микола Володимирович зазначив, що кременчужани пишаються тим, що пройшовши через такі важкі випробування,  кременчуцькі  герої-афганці  і сьогодні працюють на благо рідного міста та своїх сімей. Наприкінці свого виступу міський голова  нагородив Орденом „ За мужність” ІІІ ступеню учасника бойових дій в Афганістані Олександра Карманова  за виконання військового обов’язку , виявлені мужність та героїзм.
На мітингу також виступили: почесний громадянин міста М.Черниш, заступник голови Кременчуцької районної адміністрації С.Слюсаренко, учасники бойових дій О.Глухов та Е.Шевчук, голова спілки ”Бойове братство” О.Фещенко, голова Полтавської обласної організації сімей загиблих А.Барильченко. Мер міста разом із громадськістю поклали квіти до підніжжя пам’ятника „На Афганській тропі” та   обелісків  20 загиблих у роки афганської війни кременчужан та мешканців Кременчуцького району.

Автор: www.kremen.mvk.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 лютого 2010, 12:33 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації