Вхід | Реєстрація

«40 років пісенної творчості»

«40 років пісенної творчості»

Так називався творчий вечір кобелячанки Тетяни Поцілуйко, який 2 листопада пройшов у Будинку дитячої та юнацької творчості.

Девізом заходу стали слова Раїси Кириченко, улюбленої співачки Тетяни Поцілуйко, «Дарую вам, любі, на свята і будні ту пісню, що в серце з дитинства взяла».

На тематичний вечір зібралися люди, які добре знайомі з творчістю кобелячанки. Для них Тетяна Поцілуйко виконувала українські народні пісні, а акомпанувала їй на баяні Ніна Самохіна.

Ведуча розповіла, що Поцілуйко народилась 4 вересня 1959 року в Кобеляках, у сім’ї робітників. Батько Михайло Андрійович працював водієм, мама Алла Володимирівна

— у народному суді. Співочою була родина Поцілуйків: співали батькові брати, співали всі діти в сім’ї. Тому кожен день у їх домі завершувався піснею. Тетяна Михайлівна згадує, що батько ввечері брав її на руки і говорив: «Давай, Танюшко, заспіваємо». І вони удвох співали його улюблену «Ми підем, де трави похилі».

Трудовий шлях кобелячанки був поєднаний із піснею. Вона працювала в районному Будинку культури. Паралельно брала активну участь у художній самодіяльності. Згодом перейшла в ансамбль обласної філармонії. Тривалий час працювала в райоб’єднанні «Сільгосптехніка», де співала в ансамблі «Барвінок», виконувала ролі у драматичних постановках Юрія Лопохи. Також Тетяна Поцілуйко закінчила Гадяцьке культосвітнє училище. Вона є лауреатом і дипломантом багатьох районних, обласних та міжрегіональних конкурсів. Зараз Тетяна Михайлівна виступає на сцені районного Центру культури і дозвілля.

Про роки плідної роботи в хорі «Сільгосптехніки» згадали колишні колеги кобелячанки Валентина Уткіна та Зінаїда Косенко. Усі виступаючі відзначали прекрасні вокальні дані Тетяни Поцілуйко, її любов до української пісні. А коли Тетяна Михайлівна виконувала музичні композиції, з нею співали всі присутні.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 листопада 2017, 11:06 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації