Вхід | Реєстрація

У Дашківці може з’явитись пожежна частина

У Дашківці може з’явитись пожежна частина

Підрозділ рятувальників створять на умовах міжмуніципального співробітництва між кількома сільськими радами.

Минулого тижня перший заступник голови райдержадміністрації Жанна Шевцова провела нараду щодо впровадження проектів міжмуніципального співробітництва на території Кобеляцького району. На зібранні були присутні голови Василівської, Дашківської, Орлицької, Придніпрянської та Вільховатської сільських рад. Представникам громад запропонували спільно створити пожежну частину, яка обслуговуватиме їх населені пункти. Місцем дислокації підрозділу рятувальників має стати Дашківка, оскільки звідти зручно дістатись до всіх населених пунктів. Та спершу депутати Дашківської сільради мають проголосувати за створення пожежної частини і направити пропозиції до інших сільських рад, які в свою чергу теж проведуть відповідні процедури і погодяться співфінансувати проект. Далі керівники сільрад укладуть договір про співробітництво.

Як пояснила Жанна Шевцова, проект міжмуніципального співробітництва направляється в область. Його реалізація відбуватиметься на умовах 50 на 50. Тобто, половину необхідної суми нададуть сільські ради, половину — облрада. Також фінансову допомогу на умовах партнерства можуть надати районна рада, фермерські господарства, які працюють на території цих сільських рад. Крім того, є варіанти залучити до співпраці й іноземних партнерів. Фінансування пожежної частини розраховуватиметься в залежності від кількості населення в кожній сільській раді. Прикладом для створення підрозділу рятувальників стане Озерянська сільрада.

Юрій Гребенюк, начальник Кобеляцького районного сектору Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій, підтримує ідею створення пожежної частини в Дашківці. Він пояснив, що зустрічався з сільським головою і оглядав можливі варіанти приміщень, де знаходитиметься підрозділ рятувальників.

— Для цього можна буде використати, наприклад, стару котельню, — говорить головний пожежний району. — Потрібно, щоб сільські ради погодились на таке співробітництво. У Біликах і Озерах пожежні частини функціонують досить успішно. А головне, що після об’єднання у громади залишиться і приміщення, і пожежний автомобіль. До речі, зараз Бутенківська громада активно працює над створенням власної пожежної частини.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 листопада 2017, 13:42 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації