Вхід | Реєстрація

Замінована школа, палаюча заправка і діти на кризі

Замінована школа, палаюча заправка і діти на кризі

Із такими завданнями мали справитись представники цивільного захисту і спеціалізовані служби під час командно-штабних навчань.

16 та 17 листопада працівники обласного управління з питань цивільного захисту провели у Кобеляцькому районі планові командно-штабні навчання. Під час цих заходів відпрацьовувалась взаємодія між представниками цивільного захисту, рятувальниками, медиками, поліцейськими, енергетиками, газовиками і зв’язківцями.

Заступник голови райдержадміністрації Володимир Катишков розповів, що навчання складались із двох частин: теоретичної і практичної. Теоретичні навички отримали голови Жуківської, Білицької та Бутенківської громад. Для присутніх були змодельовані надзвичайні ситуації в умовах стихійного лиха. Керівники органів місцевого самоврядування спільно з представниками спеціалізованих служб обговорили порядок своїх дій.
Під час практичних навчань були відпрацьовані три надзвичайні ситуації. У першому випадку невідома особа залишила вибуховий пристрій у міській школі №2. Для його знешкодження учнів навчального закладу за тривогою вивели з приміщення. За викликом прибули поліцейські, медики, рятувальники і газовики.

— Хочу відзначити директора школи Світлану Ніколенко за співпрацю і організацію педколективу, — говорить Володимир Катишков. — Також кмітливість і спостережливість  проявив охоронець навчального закладу, який виявив сторонню особу, а згодом і рюкзак із вибуховим пристроєм.

Також спеціалізовані служби ліквідували наслідки умовної пожежі на автозаправочній станції, що знаходиться на території колишнього САТП. А рятувальники визволили з льодового полону дітей, які перейшли по кризі на острів, що поряд із дніпровським мостом, і не могли повернутись назад. Для їх повернення на суходіл рятувальники застосували надувний човен.

Загалом представники обласного управління з питань цивільного захисту залишились задоволеними підготовкою кобеляцького штабу і спеціалізованих служб.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 листопада 2017, 10:44 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації