Вхід | Реєстрація

Ім’я жовтня — Софія

Ім’я жовтня — Софія

Цим іменам батьки назвали трьох новонароджених дівчаток.

Усього ж у минулому місяці народилось 25 немовлят: 9 хлопчиків та 16 дівчаток. Найпоширенішими дівочими іменами стали Дар’я, Злата (двічі) і Софія. У хлопчиків найбільш вживаним виявилось Максим. Цим іменем назвали двох малюків.

Протягом жовтня на весільний рушник стали 22 пари. Наймолодшим було подружжя, де на момент одруження нареченому і нареченій виповнилось по 20 років. А рекордсменом місяця стала досвідчена пара 82‑річного чоловіка і 71‑річної жінки.

У минулому місяці за взаємною згодою розлучилась 1 пара, а за рішенням суду — п’ять.

Також, згідно статистики, у жовтні померли 67 жителів Кобеляцького району. Із них старші 60 років — 55 чоловік.

Як повідомила Ірина Бутко, керівник відділу державної реєстрації актів цивільного стану, 23 листопада її колеги проводитимуть флешмоб, під час якого розповідатимуть про нові послуги, запроваджені Міністерством юстиції.

— Акція проходитиме біля будівлі міської ради. Ми з колегами знайомитимемо кобелячан та гостей міста з послугою «Шлюб за добу», завдяки якій усі бажаючі мають змогу одружитись в день звернення. Засвідчити своє волевиявлення наречені зможуть у Полтаві або Кременчуці. Також нагадаємо майбутнім матерям, що вони можуть зареєструвати новонароджене дитя безпосередньо в пологовому відділенні. Для цього їм необхідно мати свій та чоловіка паспорти і свідоцтво про одруження. Послуга є безкоштовною. До речі, з березня 2016 року цією послугою в Кобеляках скористались 56 матерів.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 листопада 2017, 09:14 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації