Вхід | Реєстрація

Пастухов готується заключати договір оренди

Пастухов готується заключати договір оренди

Здається, епопея з підгорянською землею добігає до кінця. Орендувати 69 гектарів землі, навколо якої кілька років точилася запекла боротьба, буде …Олег Пастухов. Тобто, той підприємець, у якого її в свій час забрали.

Якщо вчергове описувати всі перипетії боротьби за підгорянську землю, то доведеться писати статтю на газетний розворот. Цій історії були присвячені десятки публікацій та відеорепортажів як в нашій газеті, та і в інших ЗМІ. Тому обмежимося коротеньким нагадуванням про головні події.

69,1 гектара землі у свій час обробляв житель Кобеляк Олег Пастухов. Тривало це із 2007‑го по 2014 рік. Відомою на весь район, а то й область та земля стала після гучної кримінальної справи з нібито отриманням хабара підгорянським сільським головою Анатолієм Няйком. Нібито той вимагав грошей у Пастухова. Хоча сам Няйко говорив лише про повернення позички, яку надав підприємцю. Було затримання посадовця працівниками СБУ. Потім були численні судові засідання, пікетування зали суду прихильниками Няйка, навіть дорогу Дніпро — Решетилівка перекривали. Саму ж земельну ділянку ще до початку кримінальної драми рішенням сесії сільської ради у Пастухова забрали.

Зрештою Анатолій Няйко опинився на свободі, але з роботи звільнився. А злощасну земельну ділянку виставили на аукціон. Торги виграла агрофірма «Добробут», яка потім не внесла відповідну оплату. І земля знову «зависла» у повітрі, заростаючи бур’янами. Та розвиток подій на цьому не припинився. Протягом усього цього часу Олег Пастухов у судових засіданнях відстоював своє право на оренду підгорянської землі. Спочатку Полтавський окружний адміністративний суд скасував рішення сільської ради про переведення «проклятої» ділянки у землі запасу. Скасував суд і наказ Держгеокадастру про проведення аукціону і ще кілька рішень. Потім юристи державної земельної установи подали апеляцію.

А 8 листопада 2017 року Харківський апеляційний суд не задовольнив вимоги Держгеокадастру, залишивши в силі рішення полтавського суду. Тепер, теоретично, усе це можна вчергове оскаржувати у Вищому адмінсуді України. Якщо ж протягом 20 днів юристи Держгеокадастру не напишуть відповідну заяву, то судова епопея на цьому закінчиться. А це означає, що обробляти землю буде таки Олег Пастухов.

Сам Олег Вікторович, до якого ми звернулися за коментарем, сказав, що готовий відстоювати свою правоту і в Києві. Він підкреслив, що у нього є і техдокументація, і нормативно-грошова оцінка на ту злощасну земельну ділянку. Залишається лише заключити договір оренди. Якщо керівництво обласного управління Держгеокадастру відмовиться це робити, то він домагатиметься права заключити договір через суд.

Цікаво, що буквально кілька днів тому всю земельну ділянку, яка два роки заростала бур’янами, зорали.

Це ж скільки нервів, часу і грошей витратили сторони того конфлікту? І заради чого? Щоб відновити статус-кво? Дивні люди та й годі. І все одно, якщо Пастухов вважатиме, що суд відновив справедливість, то Няйко думатиме, що правосуддя в Україні немає.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 листопада 2017, 10:10 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації