Вхід | Реєстрація

Затриманий на хабарі начальник відділення поліції № 2 Полтави через суд поновився на посаді

Затриманий на хабарі начальник відділення поліції № 2 Полтави через суд поновився на посаді

Полтавський окружний адмінсуд поновив на посаді затриманого на хабарі начальника відділення поліції № 2 Полтави, якого звільнили після службового розслідування.

Полтавський окружний адміністративний суд поновив на посаді начальника відділення поліції № 2 Полтави Олександра Гавриленка. Таке рішення 15 листопада прийняв суддя Ігор Шевяков. Про це ІВ «Полтавщина» стало відомо з реєстру судових рішень та офіційного сайту суду.

Нагадаємо, Олександра Гавриленка затримали разом із заступником Павлом Педуном 9 серпня. Їх підозрюють у тому, що вони вимагали та систематично отримували хабар від підприємців, які торгували на «їхній території». Гроші брали за неперешкоджання торгівлі м’ясом та алкоголем.

Згідно з матеріалами справи, після того, як прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом хабарництва, поліція провела службове розслідування. Результат показав, що начальник відділення поліції № 2 Полтави Олександр Гавриленко порушив службову дисципліну. Тому 6 жовтня 2017 року його звільнили зі служби у Нацполіції України.

18 жовтня він звернувся до суду із позов про поновлення на службі та скасування наказів про його звільнення. 15 листопада суд заслухав доводи усіх сторін та матеріали справи і дійшов наступного висновку. Застосовуючи крайній захід дисциплінарної відповідальності стосовно Олександра Гавриленка, ГУНП в Полтавській області не враховувало презумпцію невинуватості особи та недоведеність тих фактів його хабарництва. Оцінку дій поліцейського може надати тільки суд під час розгляду кримінального провадження. Тобто звільнити Олександра Гавриленка можна тільки після того, як суд визнає його винним.

Суддя Ігор Шевяков повністю задовольнив позов начальника відділення поліції № 2 Полтави і постановив:

  • Визнати протиправним і скасувати наказ ГУНП в Полтавській області від 19.09.2017 року про притягнення до дисциплінарної відповідальності у вигляді звільнення зі служби в Нацполіції України за порушення службової дисципліни Олександра Гавриленка.
  • Визнати протиправним і скасувати наказ ГУНП в Полтавській області № 461 о/с від 06.10.2017 року в частині звільнення зі служби в Нацполіції України Олександра Гавриленка.
  • Поновити Олександра Гавриленка на службі в Нацполіції України.
  • Допустити до негайного виконання постанову в частині поновленні Олександра Гавриленка на службі в Нацполіції України.

Поки це рішення не набрало законної сили. Поліція Полтавщини може оскаржити його у Харківському апеляційному адмінсуді протягом 10 днів з дати проголошення постанови.

За час оскарження звільнення Олександра Гавриленка його заступник Павло Педун самостійно пішов з посади та уклав із прокурором угоду про визнання винуватості. За документом, останній взяв зобов’язання сприяти слідчим у розкритті провадження стосовно свого колишнього керівника.


Автор: Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 листопада 2017, 11:54 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації