Вхід | Реєстрація

Техніка пішохідного туризму

Техніка пішохідного туризму

Нещодавно  у спортивному залі опорного закладу «Бутенківська  ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Ю.П.Дольд-Михайлика» відбулися традиційні змагання учнівської молоді з техніки пішохідного туризму в закритих приміщеннях на першість Кобеляцької районної станції юних туристів. Метою змагань була популяризація пішохідного туризму, вдосконалення знань, умінь та навиків проходження смуги перешкод, обмін досвідом  спортивно-туристської роботи з дітьми. На змагання  зібралися 16 команд із шести шкіл району, на базі яких працюють гуртки станції туристів. Комплексна швидкісна траса змагань включала 15  етапів дистанції «Смуга перешкод» першого класу складності.  Крім цього, учасники змагань демонстрували  вправність у в’язанні туристських вузлів. Кожна команда складалася із чотирьох учасників, в якій обов’зково повинна бути хоч одна дівчина. Змагання проводилися по двох вікових групах: середній та старшій.

У складній  та безкомпромісній боротьбі у старшій віковій групі переможцем стала команда із Бутенківської школи (Хруль Оксана, Шаровський Дмитро, Стрюк Максим, Плескун Олександр), яка вже кілька років поспіль є однією із найсильніших учнівських  команд Полтавщини зі спортивного туризму. Друге та третє місця вибороли  юні кобеляччани: відповідно команди НВК №1(Соловйова Вероніка, Новак Роман, Павлюк Андрій, Шевчук Єгор) та ЗОШ №2 (Голуб Олександра, Рогодченко Ілона, Сонін Данило, Черкаський Сергій). У середній віковій групі перемогу вибороли теж бутенківські туристи: перше місце у команди №1 (Назаренко Яніна, Гілан Андрій, Гілан Олександр, Талдикін Роман), друге – у команди №3 (Савченко Вікторія, Савченко Роман, Білан Тарас, Ковтун Артем). Третє місце у команди Кобеляцької ЗОШ №2 (Штриньова Євгенія, Щербина Анастасія, Пилипенко Кирило, Спорник Владислав). В особистій першості змагань переможцями стали бутенківчани: Гапонова Софія, Гілан Андрій, Стрюк Максим та учениця Кобеляцької ЗОШ №2 Голуб Олександра. Всі переможці та призери були нагороджені грамотами відділу освіти райдержадміністрації.

Щиро раділи переможці та призери  і були задоволені своїми успіхами у нелегкій, але досить цікавій та захоплюючій боротьбі. Недовго були засмучені  ті, хто не здобув призових місць, адже головне - це здоровий спосіб життя, гартування духу й тіла, цікаві знайомства та заняття улюбленою справою. Попереду чекають немало інших змагань, де будуть нові надії, враження та перемоги.


Автор: Кобеляцька районна станція юних туристів


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 листопада 2017, 15:52 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації