Вхід | Реєстрація

Природа перевірила готовність шляховиків

Природа перевірила готовність шляховиків

У п’ятницю 24 листопада в Кобеляках відбулася виїзна нарада за участю представників районних підрозділів Служби автомобільних доріг. Говорили про підготовку до роботи у зимовий період. Сказали, що до зими готові. А вже у середу 29 листопада погода перевірила, чи відповідають браві рапорти реальному стану справ. Виявилося, що теорія не співпадає з практикою.

У п’ятницю 24 листопада в Кобеляках відбулася виїзна нарада за участю представників районних підрозділів Служби автомобільних доріг. Говорили про підготовку до роботи у зимовий період. Сказали, що до зими готові. А вже у середу 29 листопада погода перевірила, чи відповідають браві рапорти реальному стану справ. Виявилося, що теорія не співпадає з практикою.

Нагадаємо, що під час наради за участю голови Кобеляцької РДА Таміли Шевченко, керівника Служби автомобільних доріг у Полтавській області Володимира Трояновського, начальника ДП «Полтавський облавтодор» Віталія Туза, директора філії «Кобеляцький райавтодор» Олександра Мохова та керівників інших районних підрозділів області говорили, що шляховики до зими готові. На всю область заготовили 45 тисяч тонн піску і 10 тисяч тонн солі, що становить 70 відсотків від потреби. До роботи готові 213 одиниць техніки. Щоправда, звично не зауважили, якого віку та якості ті автомобілі і трактори. І вже через п’ять днів природа підтвердила, що з технікою, якій по 30-50 років, вчасно підготувати дороги до руху транспорту у складних погодніх умовах неможливо.

Вранці середи 29 листопада пішов невеличкий дощ. Температура повітря при цьому коливалася в межах від нуля до 1 градуса. У результаті на дорогах миттєво з’явилася льодяна кірка. І почалися проблеми. На трасі Дніпро — Решетилівка, при в’їзді у Кобеляки, утворилася велика пробка, що згодом трансформувалась у «тягнучку». Її спровокували дві причини. Перша — на в’їзді в Кобеляки сталася невеличка ДТП без постраждалих, друга — ділянка дороги між електропідстанцією «Полтаваобленерго» та селом Підгора була погано посипана піщано-сольовою сумішшю. У райавтодорівців елементарно не вистачало техніки, щоб зробити це вчасно і достатньо якісно.

Громадяни, які вранці їхали у Кобеляки із Біликів, розповіли, що станом на шосту ранку не був посипаний піском і підйом перед селом Ліщинівка. Натомість інші люди повідомили, що так звані підгорянська та гарбузівська гори були придатними для проїзду.

Через складні метеоумови і погану якість доріг, не вийшли на трасу і шкільні автобуси, які перевозять дітей до навчальних закладів. Діяв лише рейс між Василівкою і Мартинівкою.

Зі слів поліцейських, серйозних ДТП із постраждалими 29 листопада в Кобеляцькому районі не було. Хоча з десяток машин у кювети таки злетіли.

У Кобеляках комунальники завезли пісок на підйоми ще ввечері у вівторок. У середу його почали вручну розкидати. На тротуари з плитки сипали гранвідсів.

Між тим, синоптики обіцяють шляховикам «веселий» грудень. Згідно з їх прогнозами, зима остаточно не увійде у свої права аж до Нового року. Потепління буде змінюватися похолоданнями, йтимуть опади. Отже, на дорогах буде слизько. А прогнозів про те, коли у шляховиків з’явиться сучасна і потужна техніка, як не було, так і немає. Їх замінюють рапортами про готовність.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 листопада 2017, 14:34 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації