Вхід | Реєстрація

Від голодної смерті загинули мільйони людей

Від голодної смерті загинули мільйони людей

Минулої суботи кобелячани вшанували пам’ять жертв голодомору.

25 листопада на міському цвинтарі, поряд із пам’ятним знаком, відбувся мітинг-реквієм. На нього зібрались керівники району, працівники райдержадміністрації, відділу культури, райвійськкомату, учні міських шкіл та жителі міста.

Ведучі нагадали присутнім, що 1932 рік видався в Україні досить урожайним. Ніхто з селян навіть не міг подумати, що раптово зникне хліб і люди залишаться без зернини. 1933 рік — «найчорніший» час в Історії України. У світі не зафіксовано голоду, подібного тому, що випав на долю країни з найродючішими землями. У 1932-33 роках загинули мільйони ні в чому не винних жертв.

— Спогади очевидців голодного лихоліття у нашому районі записані в книзі «Трагічні сторінки моєї Вітчизни», написаної Валентином Голяником, жителем Перегонівки, — говорить ведучий. — Цей чоловік за власної ініціативи відвідав 35 сіл Кобеляцького району для того, щоб передати наступним поколінням усе жахіття голодних 1932-33 років.

Перед присутніми виступили голова РДА Таміла Шевченко і голова райради Володимир Кішінський. Свій авторський вірш «Свіча пам’яті» прочитала Віта Кузема.

Після цього усіх, хто помер в голодні роки, пом’янули хвилиною мовчання. Панахиду за невинно убієнними відправ настоятель Марківського храму отець Дмитро Луценко.

Присутні поклали снопики пшениці, квіти та лампадки до пам’ятного знаку жертвам Голодомору. Кожному з них роздали по шматку хліба як пам’ять про мільйони невинних людей, без жалю винищених більшовиками.

О 16:00 кобелячани взяли участь у всеукраїнській акції «Запали свічку».


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 листопада 2017, 11:49 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації