Вхід | Реєстрація

Перша сварка, тихі вибори секретаря і гроші Інни Коби

Перша сварка, тихі вибори секретаря і гроші Інни Коби

28‑го листопада відбувається перша сесія Новосанжарської об’єднаної територіальної громади. За дві години депутати встигають отримати посвідчення, трохи посваритись, обрати секретаря та проголосувати за заробітну платню для Інни Коби.

 

Інна Коба — голова ОТГ

Сесія розпочинається з офіційного оголошення результатів перших виборів Новосанжарської об’єднаної територіальної громади. Переможцем серед чотирьох кандидатів на посаду голови офіційно оголошують Інну Кобу, яка набрала 1093 голоси із 2505. Після оголошення результатів новому/старому селищному голові вручають посвідчення, а депутат Віталій Яценко — букет квітів.

— Ми різні, але нас усіх об’єднують люди, які довірили нам представляти інтереси громади! — говорить, звертаючись до депутатів, Інна Коба. Бажає усім плідної співпраці, зачитує текст присяги.

У раді нового скликання працюватимуть 26 депутатів. 23 з них представлятимуть Нові Санжари, 3 — Зачепилівку. Від депутатів «Батьківщини» Валентина Василенко повідомляє про створення фракції в раді у кількості 12 депутатів.

— Від нас тут лише три депутати, тому я хотів би заручитися вашою підтримкою у тому, щоб ми приймали рішення не лише на користь Нових Санжар, але і Зачепилівки. Тому що проблем у нас невирішених дійсно багато, — говорить, звертаючись до Інни Коби, депутат від Зачепилівки Олександр Гавриш.

— Ми для цього і прийшли сюди, щоб разом вирішувати проблеми! — відповідає Інна Коба.

 

Перша сварка

Перша сварка у новій раді виникає на порожньому місці. Під час перерахунку питань порядку денного депутат Таміла Музика (Працює державним реєстратором. — Авт.) уточнює, що Зачепилівська сільська рада реорганізовується шляхом приєднання. А у рішенні, яке роздають депутатам, написано «реорганізація та припинення». З цього приводу виникає десятихвилинна суперечка між Тамілою Музикою та юристом селищної ради Іллею Корольковим. Це виводить із себе депутата Михайла Постольника.

— Вона що, тут керуватиме? Вона великий юрист?! — кричить він, вказуючи на Тамілу Музику. Його намагається перебити голова районної ради та очільник районної «Батьківщини» Геннадій Супрун. Депутат емоційно відповідає і йому. — Я вам слова не давав, Супрун!

З’ясування правильного формулювання триває іще хвилин п’ятнадцять. Зрештою, Інна Коба ставить на голосування пропозицію з формулюванням «реорганізація та припинення», а потім другу — із уточненням «реорганізація шляхом приєднання». Більше голосів «за» (14) набирає перша пропозиція. На цьому перший конфлікт майже вичерпується. Майже, тому що Геннадій Супрун після голосування кидає Михайлу Постольнику:

— Ви вибачтесь перед Тамілою Михайлівною!

— Я що, чимось її образив?! — щиро дивується депутат.

Продовження конфлікт не отримує. І далі сесія проходить без емоційних суперечок.

 

Секретаря обирають із першого заходу

Зважаючи на гарячий початок сесії, можна було прогнозувати, що вибори секретаря ради викличуть ще більше емоцій. Проте нічого екстраординарного не трапляється. Інна Коба виносить на схвалення депутатів кандидатуру Олени Вовк, яка вже працювала секретарем ради з 2015 по 2017 рік. Депутати по черзі голосують у кабінці, вкидають бюлетені до прозорої урни, потім члени лічильної комісії оголошують результати. За Олену Вовк віддали голоси 22 присутні у залі, проти — троє.

 

Селищний голова отримуватиме 15 тисяч?

У продовженні сесії депутати голосують за призначення зачепилівського старости. Ним стає колишній сільський голова Михайло Заріцький. Затверджують також кандидатури двох заступників селищного голови, Валентина Івашини та Вадима Розсохи. Керуючою справами ради призначають Наталію Поціпко.

Також депутати присвоюють Інні Кобі 8 ранг посадової особи та голосують за встановлення їй розмірів премії та надбавки за високі результати праці. Окрім окладу, Інна Коба отримуватиме щомісячну премію у розмірі 50 відсотків від окладу та надбавку за високі результати у розмірі 80 відсотків. Більшість депутатів сприймають таку пропозицію спокійно. А от їх колега Тетяна Десятун у своєму виступі запевняє: зарплата селищного голови є зависокою.

— 15 тисяч — це забагато! Навіть для селищного голови! Із 50 відсотками премії — згодна. Із 80 відсотками доплати — я вважаю, що це забагато! 5100 та помножити на 130 відсотків — це занадто! Якщо будуть гроші у бюджеті і будуть якісь високі досягнення, тоді можна буде за це проголосувати. Вас люди найняли на цю посаду, а як пояснити їм, що вони мають жити на таку пенсію, а ви — на зарплату в 10 разів більшу?

— У Нехворощі роботи не більше, ніж у селищі, але там голова отримуватиме 18 тисяч. Тому для Нових Санжар зарплата голови у 15 тисяч — це небагато, — говорить бухгалтер селищної ради Віра Панченко.

— Підіть спитайте виборців! — стоїть на своєму Тетяна Десятун.

Зрештою, депутати своїм голосуванням затверджують і премію, і надбавку. Проти голосує лише Тетяна Десятун.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 листопада 2017, 17:43 | Нові Cанжари | Політика


1. don / 1 грудня 2017, 11:06
сидять як у рукавичці, а якщо комусь терміново вийти треба буде, у туалет чи на перекур
2. Selena2017 / 1 грудня 2017, 15:30
А що таке "високі результати праці"? Хто їх визначає, а ще цікавіше - їх ВИСОТА? В чому це має виявитися ? Як у тому прислів"ї : ще теля в голові, а до нього вже з батогом... А в даному випадку - з високою платнею. Де ще ті видатні діяння, а нагорода вже оговорена...
3. Седой / 1 грудня 2017, 16:09
А в даному випадку - з високою платнею... :))) Высокою???? Человек избран отвечать за состояние жизнедеятельности немалой территории, притом не самой плохой в округе, за судьбы людей, на ней живущих. С зарплатой моей уборщицы, а вы еще и урезать хотите? Она вроде на дуру не похожа, в крайнем случае внешне. Инна, зачем Вам этот геморрой в компании с такими швондерами, как эта селена? БЕГИТЕ!!!
4. ukr2017 / 1 грудня 2017, 16:27
1.don
«сидять як у рукавичці, а якщо комусь терміново вийти треба буде, у туалет чи на перекур»

Пора приміщення в Супруна забирати,що там стільки площі займати і нічого не робити
5. Beri Mor / 1 грудня 2017, 16:42
3.Седой
«А в даному випадку - з високою платнею... :))) Высокою???? Человек избран отвечать за состояние жизнедеятельности немалой территории, притом не самой плохой в округе, за судьбы людей, на ней живущих. С зарплатой моей уборщицы, а вы еще и урезать хотите? Она вроде на дуру не похожа, в крайнем случае внешне. Инна, зачем Вам этот геморрой в компании с такими швондерами, как эта селена? БЕГИТЕ!!!»

Седой,у тебя синдром нарциссизма,срочно лечись,желательно в клинике закрытого типа,без доступа к соцсетям.
6. ЛУНА / 1 грудня 2017, 17:24
Поздравляю поселкового главу и депутатов с началом работы и юридической легитимностью.Вам досталось не плохое наследство,сохраните и приумножьте его.Почемуто обсуждение началось с зарплаты главы а не с пожеланий к ее работе.При этом зарплата,не кривя душой,совсем не большая 15тыс. грязными,это 11тыс. на руки,если и будет.И это главному руководителю в поселке.Деньги ничтожно малы.У водителя тролейбуса -бывает больше.У меня ,а я работаю в двух клиниках,больше существенно.Тут играет роль элементарная хохляцкая жаба.С Селеной не соглашусь по сути.Я так поняла,что выбрали Кобу на второй срок.Если выбрали,значит достижения есть.Гоните от себя жабу,Вы умный и приятный собеседник,но завистливость Вас испортит.Вот госпожа Десятун возмущается.А ведь не главе надо меньше сделать зарплату,а тем пенсионерам поднять пенсию.Но про это она промолчит,опять давит зависть,а не логика.Хотя не удивлюсь,что сама человек не бедный, деньги зарабатывала не физическим трудом.Меня больше беспокоит скандал на первой же сессии,это надо прекращать,ведь все работают на благо громады,или и к вам добрались коалиции и фракции,как в В.Р.,тогда это путь в никуда.
7. Адекватник / 1 грудня 2017, 17:41
6.ЛУНА
«Тут играет роль элементарная хохляцкая жаба.»

Может быть и играет роль жаба, но не у всех. Деньги действительно малы, но.... А как быть людям, которые получают 1500 грн., да при этом еще и болеют? Вот и получается не совсем жаба, получается пир во время чумы. Но эти мои рассуждения не касаются лично Кобы или ее должности, это просто рассуждения, типа, вообще, типа, про гідність, которой все так гордятся и даже празднуют.Посилання на scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net
8. Selena2017 / 1 грудня 2017, 18:13
3.Седой
«БЕГИТЕ!!!»

Седой, якби ваша порада та Богові в вуха ! Щоб за такою володаркою і слід пропав.
9. Selena2017 / 1 грудня 2017, 18:39
Пані Луна, пригадайте, будь ласка, мій перший коментар, де я радила вам звернутися до справжніх ( не таких як ви) психологів, щоб вони відкорегували ваш світогляд, бо ваша біда прогресує.Шкода вас, пустомелю.
10. ЛУНА / 1 грудня 2017, 19:26
"Справжних"...ну,ну.Последствия посещения «справжних» у вас на лицо.Вы,Селена ,удивительно не постоянна и ...уж простите, никакая.Прогрессирует ваша злоба и зависть,а это у вас корректировать я бы не взялась.Это мне вас жаль,а еще жаль что я ошибалась по отношению к вам долгое время,это со мной бывает редко.
Вот и получается не совсем жаба, получается пир во время чумы. Нет же элементарная жаба.А пир во время чумы,я думаю вы знаете где он.
пригадайте, будь ласка, мій перший коментар.Да бросте вы,зачем мне его вспоминать?Я вижу вас теперь и мне все стало ясно.
11. Vlada82 / 1 грудня 2017, 21:16
Девчонки, не ссорьтесь, вы обе в чем-то правы. Я согласна с тем, что 15 тысяч - это не так и много. Но в то же время ведь по сути права и Selena. Если предусмотрена надбавка (как дополнительный стимул) за высокие показатели в работе, то кто оценивает эти показатели? И почему вам премию выплачивают именно за результатами работы, а председателю поссовета (не имею ввиду именно Кобу) почему-то решают выплачивать эту премию наперед? А почему бы депутатам не рассматривать на каждой сессии, в каком размере премировать Кобу? Иначе это не премия, не стимул для работы, а простая надбавка к основному окладу. Разве я не права? И зависть здесь ни при чем. Также я не согласна с тем, что не нужно спора вокруг зарплаты председателя. Разница ведь в том, что Луна получает зарплату не из бюджета, т.е. не из нашего кармана. А насчет фракции, коалиции и т.п. то скажите, а что на сессии делал Супрун? Наверняка он был как глава парторганизации, ведь до этого никогда сесии поссовета не посещал. Получается, он в роли смотрящего от "Батькивщины", а это уже и есть знак того, что ничего хорошего от нового депутатского корпуса ждать не приходится.
12. Адекватник / 1 грудня 2017, 22:38
11.Vlada82
«А почему бы депутатам не рассматривать на каждой сессии, в каком размере премировать Кобу? Иначе это не премия, не стимул для работы, а простая надбавка к основному окладу. Разве я не права? »

Права. Посилання на www.youtube.com
13. ЛУНА / 1 грудня 2017, 22:44
Разница ведь в том, что Луна получает зарплату не из бюджета
В большей мере нет.
И почему вам премию выплачивают именно за результатами работы, а председателю поссовета (не имею ввиду именно Кобу) почему-то решают выплачивать эту премию наперед? Так я думаю ее главе еще и не выплатили.Это решение на определенный период.А стимул?Ребята и девчата,вы нанимаете топ менеджера громады,при чем оказываете ей доверие судя по результатам выборов,и хотите что бы она работала за 200дол.в месяц?Ведь такой оклад предлагает тупоголовые государственники.Это шутка,да?Вы еще на громадських засадах придумайте.15тыс.,это старт,а о премии выше это уже согласна, говорить можна позже.
Получается, он в роли смотрящего от "Батькивщины", а это уже и есть знак того, что ничего хорошего от нового депутатского корпуса ждать не приходится.А вот оно в чем дело.Ну тогда крепитесь пани мэрша,это начало травли.С этой публикой я имела неприятности,не в Санжарах конечно.
14. ukr2017 / 1 грудня 2017, 23:48
12.Адекватник
«А почему бы депутатам не рассматривать на каждой сессии, в каком размере премировать Кобу? Иначе это не премия, не стимул для работы, а простая надбавка к основному окладу. Разве я не права? »
»

О чем спор девоньки? Избиратели в 1093 голоса сделали свой выбор в пользу такой премии и они знали,что она будет такая.Скажите спасибо,что это еще по скромному.Следующий шаг наверное -пора менять служебную машину,хватит нашему мэру ездить на такой развалюхе.А за какой счет? Ну за счет наверное новых тарифов,работы предприятий,оренды, в Зачепиловки,там же сократятся люди и предприятия.Свалка теперь даст прибыль,трудоустраивать зачепилян не нужно,они сами выбор сделали за Супруна.А еще море песка,немного леса.Хто сказал,что нечего нету в этой громаде. все есть и есть за что деньги получать
15. Selena2017 / 2 грудня 2017, 09:27
5.Beri Mor
«Седой,у тебя синдром нарциссизма,»


Якщо такі відповіді-шедеври отримуватимуть яничари, вірю - Україна БУДЕ ДОСТОЙНОЮ !!!!!!!!!
16. ukr2017 / 2 грудня 2017, 18:57
6.ЛУНА
«Поздравляю поселкового главу и депутатов с началом работы и юридической легитимностью.Вам досталось не плохое наследство,сохраните и приумножьте »

Ну тут трудно не согласиться.Все по наследству завещано,осталось приумножить и тут даже подсказки не нужно,она так и сделает.
17. Ltava / 2 грудня 2017, 19:21
13.ЛУНА
«.Ну тогда крепитесь пани мэрша,это начало травли.»

А хтось може сформулювати проблему без " бла бла бла " ?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації