Вхід | Реєстрація

Що краще: транзит чи тимчасове ввезення?

Що краще: транзит чи тимчасове ввезення?

Про це говорили власники автомобілів на єврономерах.

Минулої суботи в Кобеляках відбулась зустріч представників громадської організації «Авто Євро Сила».
Зібрання проходило в залі засідань Кобеляцької міської ради. Усього на зустріч з’їхались майже п’ятдесят чоловік. Більшість із них — власники автомобілів на єврономерах. Зібрання провели голови полтавського, кременчуцького та кобеляцького представництв організації.

Першим виступив Володимир Тюркін, який представився керівником кобеляцького відділення. Він пояснив, що став учасником «Авто Євро Сили», оскільки бажає їздити на безпечних автомобілях, але щоб вони стали доступними в ціні на рівні з вітчизняними. Присутні обговорили проблеми, що виникають при ввозі та реєстрації автомобілів на єврономерах і штрафи, які до них можуть застосовуватись.

— Є два режими ввозу: транзит і тимчасове ввезення, — пояснив Володимир. — У першому випадку водій особисто ввозить автомобіль. Авто, в основному, заїжджають в Україну з Литви, Польщі або Болгарії. По території нашої країни, згідно Митного кодексу, на транзитних номерах можна їздити до 10 днів. Потім доведеться сплати одноразовий штраф за порушення в розмірі 8,5 тисячі гривень. Навіть якщо вас в подальшому і зупинить на українських дорогах митник, який незрозуміло звідки там взявся, ви показуєте квитанцію про оплату штрафу. Такий спосіб ввозу автомобілів називають ще «вічний транзит». На литовській реєстрації необхідно раз в два роки проходити технічний огляд. Хоча його можна призупинити, «заморозити», до п’яти років. Тоді є можливість їздити Україною. Страховку необхідно робити двічі на рік.

Також представники відділень пояснили, що найкращий варіант транзитних автомобілів — болгарська реєстрація. Оскільки транспортний засіб залишається на реєстрації в цій країні. Хоча технічний стан таких автомобілів бажає бути кращим. Литовські автівки вважаються найбільш якісними, так як їх переганяють туди із Франції і Німеччини.

Для тимчасового ввозу автовласнику необхідна допомога іноземця, який навчається в Україні і зможе зареєструвати на себе авто. Головне, щоб на ньому не було зареєстровано інших транспортних засобів. Українець їздить на такому автомобілі, користуючись довіреністю. До речі, штрафи, як стверджують учасники «Авто Євро Сили», виписуються на нерезидента. Щоправда, через рік доведеться іншому нерезиденту повторно в’їхати на вашому автомобілі.

Далі присутні розібрали ситуації, які виникають на практиці у власників авто на єврономерах.

Після завершення зібрання водії провели автопробіг по місту.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 грудня 2017, 10:03 | Кобеляки | Суспільство
1. Адекватник / 9 грудня 2017, 19:40
А чому вони усі з бородами? Під хазяїв мімікруют? Далекоглядні, блін.
2. don / 9 грудня 2017, 19:47
Мода зараз така. По школах уже по пів класу бородаті сидять
3. Адекватник / 9 грудня 2017, 19:49
2.don
«Мода зараз така. По школах уже по пів класу бородаті сидять»

Так мода, вона ж не з неба пада.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації