Вхід | Реєстрація

Кобеляцькі дороги планують відремонтувати за чотири роки

Кобеляцькі дороги планують відремонтувати за чотири роки

Протягом 2018–2021 років у Кобеляцькому районі полагодять 445 кілометрів автошляхів місцевого значення.

Минулого тижня на сайті Полтавської облдержадміністрації з’явився проект програми, згідно з якою протягом чотирьох років заплановано відремонтувати переважну більшість доріг Полтавщини. Програма діятиме з 2018 по 2021 рік і за цей час планується привести в нормальний стан більше 7 тисяч кілометрів автошляхів Полтавської області. Документ розробили у зв’язку зі змінами, що відбулись у Законах «Про автомобільні дороги» та «Про дорожній рух». До речі, ці зміни почнуть діяти з 1 січня наступного року та з 18 грудня 2017‑го відповідно.

Як уже повідомлялось, уряд прийняв рішення передати дороги на баланс обласних адміністрацій. Утриманням і ремонтом автошляхів займатимуться місцеві ради. Та спершу держава обіцяє капітально відремонтувати дороги. Для цього створюється Дорожній фонд, який почне працювати з 2018 року. За два роки його обіцяють наповнити фінансами на 100 відсотків, у перший рік — лише на 50. Саме з Дорожнього фонду надійдуть кошти на ремонт автодоріг.

Загальна протяжність усіх доріг в області складає 8 877 кілометрів. З них 7 332 кілометри перейде на баланс Полтавської ОДА. На їхнє утримання та ремонт спрямовуватимуть ресурси з дорожнього фонду та кошти, передбачені обласною Програмою розвитку дорожнього господарства.

На виїзній нараді, яка відбулась у Хорольській райраді, перший заступник голови Полтавської ОДА Андрій Пісоцький наголошував, що для ремонту всіх доріг в області потрібно 12 мільярдів гривень.

До Програми, викладеної на сайті ОДА, додається документ, де вказується черговість виконання робіт з ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення на 2018–2021 роки. У рамках 4‑річного плану мають відремонтувати 5102 кілометри автошляхів.

До речі, найбільшу площу дорожнього покриття мають відновити в Кобеляцькому районі. За чотири роки обіцяють полагодити 445,6 кілометра. Це загальна протяжність усіх доріг місцевого значення. У сусідньому Новосанжарському відремонтують 355,8 кілометра, а в Козельщинському — 287,2.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 грудня 2017, 19:08 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації