Вхід | Реєстрація

Баскетбольний турнір у Бутенках

Баскетбольний турнір у Бутенках

У Бутенках відбувся третій баскетбольний турнір «Кубок випускників‑73». Ініціаторами і засновниками цього турніру є Олександр Безгін, Володимир Кучер та Віктор Литвишко, випускники Бутенківської школи 1973 року.

Якось навіть важко називати ветеранами сорокарічних чоловіків, повних сил та енергії. Здавалось, ще зовсім недавно вони ганяли в футбол на шкільному стадіоні, днювали й ночували на імпровізованих спортивних майданчиках. А зараз колишні школярі стали дорослими самодостатніми людьми, мають сім’ї, займаються бізнесом, працюють у різних сферах господарства. Але любов до спорту залишилася, не дивлячись на прожиті десятиліття.

З розповідей ветеранів, вони любили баскетбол (і взагалі спорт), багато часу проводили на баскетбольному майданчику (на вулиці, на землі, адже ігрового залу тоді не було) і в результаті, перемігши сильні команди із Біликів, Кобеляк, стали чемпіонами району. Доля розкидала їх по всіх куточках України. Але в день проведення турніру до спортзалу Бутенківської школи приїздять гості з Києва, Первомайська, Полтави. Приїздять для того, щоб сприяти популяризації баскетболу в Бутенках. І приїздять не з пустими руками: дарують школі м’ячі, а в минулому році подарували баскетбольну форму.

Цього року до участі в турнірі були запрошені команди Бутенківської ЗОШ, Кобеляцької ЗОШ №2, минулорічні чемпіони району команда «Випускник-2017» та збірна ветеранів, підсилена гравцями з Бутенок та Полтави, яка має назву «Марченки-73». Переможцями втретє поспіль стали «Марченки-73». У конкурсі баскетбольних кидків переміг Олександр Шовкопляс. Кращими гравцями турніру визнано Дмитра Кузя, Євгенія Рогова, Дмитра Жорняка та Романа Тристана. Усі номінанти відзначені дипломами та грошовими нагородами. Спонсорами турніру стали Олександр Безгін, Іван Стрюк, Володимир Шапка та Олександр Дрюков. І дуже приємно, що, завдяки сприянню і підтримці небайдужих людей, у спортивному календарі Бутенок наряду з традиційними турнірами (футбольним — «Кубок ветеранів», волейбольним — «Кубок Козловського») з’явився баскетбольний «Кубок випускників‑73». Його також уже можна назвати традиційним. Цей турнір, без всякого сумніву, сприятиме не лише популяризації баскетболу, а й активного способу життя.


Автор: Микола Мигуля, учитель опорного закладу (Бутенківська ЗОШ І-ІІІ ступенів)


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 грудня 2017, 18:15 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації