Вхід | Реєстрація

Житель Нових Санжар переобладнав «Волгу» в кабріолет

Житель Нових Санжар переобладнав «Волгу» в кабріолет

Далекобійник Ігор Дев’ятко, який живе в Нових Санжарах, зі старенького ГАЗ-21 1960 року випуску створив кабріолет, не звернути увагу на який тепер просто неможливо. Проте це не єдина втіха автолюбителя.

Захоплюватись «Волгами» Ігор Дев’ятко почав ще з юних років. Говорить, що для його покоління кращого автомобіля не існує.

– Пам’ятаю, як у Великих Солонцях Новосанжарського району, куди ми сім’єю переїхали жити у 70-х роках, щороку на День Перемоги сільський голова виїздив на своїй «Волзі», – ділиться спогадами Ігор Іванович. – Для місцевих жителів це було надзвичайне видовище. Подивитись на рідкісний на той час автомобіль сходилися чи не всі селяни. Я тоді був юним, як і більшість хлопчаків та чоловіків, мріяв прокататись на такій машині. Тоді і подумати не міг, що через кілька десятків років стану власником цієї красуні.

Роки минали, ринок автомобілів урізноманітнився й осучаснився, проте любов до «Волги» Ігоря Дев’ятка не полишала. У двохтисячних роках чоловік придбав автомобіль ГАЗ-21 («Волгу», – прим. авт.) і вирішив зробити кабріолет. Утілити ідею в реальність допомогли харківські друзі.

– Зрізали дах, пофарбували її в рідні пастельні кольори. Хоча раніше вона мала лише один бежевий колір, ми ж вирішили зробити її двокольоровою. Також обтягли салон спеціальним матеріалом. Усе інше у «Волзі» – рідне, – зазначив автолюбитель.

 

Поки що цей ретро-автомобіль «відпочиває» у гаражі власника. Чекає теплого сезону. У планах Ігоря Дев’ятка – проїхатись відреставрованою «Волгою»-кабріолетом Новими Санжарами на День Перемоги 9 травня. Також чоловік збирається заробляти на своїй красуні, «катаючи» молодят на весіллях.

Минулого літа бежеву «Волгу»-кабріолет також можна було побачити в Нових Санжарах, кілька разів її власник виїздив прокататись райцентром. Говорить, що всі перехожі оглядаються й зупиняються подивитись на його легковик.

– Одного разу виїхав з дружиною нею («Волгою», – прим. авт.) на центральний пляж селища, то дорослі подоставали відразу телефони фотографувати «Волгу», а малеча бігла фотографуватись в самому автомобілі, – розповідає житель Нових Санжар про враження місцевого населення від ретро-кабріолета.

Зізнається, що дехто навіть хотів викупити його красуню. На запитання, за яку ціну готовий розпрощатися із своїм дітищем, віджартовується:

– Такої суми мені ще не пропонували!

 

 

Поціновувач ретро-авто знайшов і викупив «Волгу» сільського голови Великих Солонців

Кабріолет – це не єдина «Волга» в автопарку чоловіка. Нещодавнє його поповнення – ГАЗ-3102, чорна «Волга» 1978 року випуску, на якій раніше їздили лише чиновники. Нині ж – це його повсякденна машина.

А ще Ігорю Дев’ятку поталанило викупити перший ГАЗ-21, який він побачив у житті. Йдеться саме про ту «Волгу», на якій виїздив голова села Великі Солонці.

– Одного разу я розповів сину про «Волгу, в яку закохався ще в юності, – говорить Ігор Іванович. – Тоді згадав, що днями зустрів однокласника, дідусю якого і належав цей автомобіль ( колишньому сільському голові Великих Солонців). Ми обмінялись контактами, оскільки до того тривалий час не бачились. Тож вирішили набрати мого шкільного товариша й поцікавитись, де «Волга» його діда. Як з’ясувалось, у гаражі (посміхається).

Автолюбитель відразу ж домовився про зустріч, аби подивитись на свою першу чотирьохколісну любов. І, врешті- решт, викупив її.

– Цю «Волгу» хочу також відреставрувати, пофарбувати у рідний блакитний колір, – ділиться намірами автолюбитель. – Вона 1961 року випуску, на рік молодша за мого кабріолета. Обоє – мої однолітки. Видозмінювати цей автомобіль не збираюсь. Лише планую повернути їй молодість, на скільки це буде в моїх силах та можливостях.

Чоловік запевняє, що для нього будь-яка інша марка авто і поруч не стоїть із «Волгою».

– Ну хіба «Мерседес», і то ще слід подумати, – сміючись зауважує Ігор Дев’ятко. – Розумієте, для мого покоління кращої машини не було. Вона дуже простора, їде плавно. Коли сідаєш у «Волгу», то відчуваєш себе королем.


Автор: Юлія Обелець, «Коло»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 грудня 2017, 16:30 | Нові Cанжари | Цікаве
1. don / 3 грудня 2017, 19:26
Придуркыв хватаэ
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації