Вхід | Реєстрація

Гроші на «Доступні ліки» закінчились

Гроші на «Доступні ліки» закінчились

Цю інформацію повідомила Любов Коломієць, головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Нагадаємо, що з квітня цього року в Україні діє урядова програма, за якою хворі на серцево‑судинні захворювання, діабет ІІ типу та бронхіальну астму забезпечуються медикаментами безкоштовно або з незначною доплатою. Безкоштовно надаються ліки з нижчого цінового сегменту, вартість препаратів із середнього цінового діапазону компенсується частково. Хворий сам вирішує, які з них отримати.

У Кобеляцькому районі налічується 15 152 чоловіки, які страждають від серцево‑судинних захворювань, 928 діабетиків і 126 хворих на бронхіальну астму.

Із квітня по грудень до сімейних лікарів звернулись 6895 хворих, яким виписали 14 970 рецептів. Із їх кількості отоварено в аптеках 11 988. Різниця між виписами й отовареними рецептами пов’язана з тим, що в аптеках не було в наявності потрібних медикаментів.

— У район під програму «Доступні ліки» надійшло 629 200 гривень, — говорить Любов Коломієць. — Аптека № 146 «Полтавафарм» відпустила медикаментів на 619 000, «Аптека низьких цін» — на 10 000. Усі кошти, виділені під програму, використані. Тому в цьому році ліки відпускатись не будуть. Рецептів лікарі теж не виписуватимуть. Про надходження коштів ми повідомимо в наступному році.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 грудня 2017, 11:35 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. Selena2017 / 8 грудня 2017, 08:25
Повідомлення на Цензорі : Рада збільшила оклад депутатів до рівня міністра - він зріс до 16 тисяч гривень. При цьому враховано прожитковий мінімум (1700 грн.). Коли тут думати про тих, кому потрібні ліки, щоб не страждати від болю ...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації