Вхід | Реєстрація

Новорічні концерти таки відбудуться

Новорічні концерти таки відбудуться

Районна влада надала дозвіл міськраді на проведення запланованих святкових заходів.

У попередньому номері тижневика була надрукована стаття «Діти відвідають театр, а дорослі — концерт». У ній говорилось, що напередодні новорічних свят міська рада проведе два заходи. Перший, дитяча вистава, має відбутись 19 грудня, у День Святого Миколая. Другий, святковий концерт і салют, — 26 грудня. Інформація про це прозвучала від міського голови Олександра Копельця 28 листопада під час засідання виконавчого комітету.

Після виходу чергового номера «ЕХО» у соціальній мережі з’явилось відео, зняте журналістом з іншого видання, де говориться, що вистава і концерт проходитимуть у районному Центрі культури і дозвілля. До речі, у самій статті не вказувалось, де саме відбуватимуться заходи.

Колега замість того, щоб дізнатись цю інформацію в міській раді, відразу взяв коментарі у директора РЦКД Тетяни Гуєвської і заввідділом культури Марії Кириченко. Гуєвська розповіла, що новину прочитала в «ЕХО», лист із міськради їм не надходив, кошти за оренду залу в минулому році з міського бюджету не перераховували. Як пояснила директор Центру, зал не обігрівається у зв’язку з недостатнім фінансуванням.

Марія Кириченко додала, що міськрада не радилася з ними щодо майбутніх заходів. Щорічно 19 грудня концерт організовують музична школа і відділ культури. Оскільки в минулому році міськрада вже роздала запрошення дітям, виставу дозволили провести. За використані світло і газ місто не відшкодувало. Хоча є розцінки за оренду залу і озвучення під час заходів.

— 3 26 грудня у нас проходитимуть новорічні ранки для газовиків і енергетиків, — говорить заввідділом культури. — Ці організації постійно замовляють новорічні вітання від наших артистів. До речі, якщо міська рада планує знову запрошувати лялькову виставу, що була в минулому році, то мої колеги підготують не гірший концерт. І гроші залишилися б у нашому бюджеті.

Автор відео не зв’язався ні з міським головою, ні з головою райради.

На редакційному сайті новина про святкові заходи теж викликала активне обговорення. Як автор тієї статті, відразу поясню. Не важливо, підтримую особисто я політику міської ради чи ні. Але в минулому році значна кількість дітей побували на виставі, яка проходила двічі. Кобелячани позитивно відгукувались про захід. Отже, потрібно інформувати про передноворічні плани міськради, бо це — новина.

30 листопада голові районної ради Володимиру Кішінському надійшов лист від міськради. У ньому міська влада прохає надати приміщення Центру культури для проведення святкових заходів 19 грудня на 11:00 та 13:00, 26‑го — на 17:00.

У понеділок 4 грудня районна рада направила лист голові райдержадміністрації, де поінформували про плани міськради. Олександру Копельцю теж відправили відповідь, у якій вказали, що узгодити заходи потрібно з РДА, оскільки Центр культури і дозвілля знаходиться в управлінні адміністрації.

Голова РДА Таміла Шевченко пояснила, що вона надала дозвіл міській раді на проведення запланованих заходів. Та оскільки в бюджеті недостатньо коштів для оплати енергоносіїв, міськрада може оплатити їх використання у дні виступів артистів.

Отож, новий конфлікт між міською і районною владою не відбувся, а концетри пройдуть у заплановані дні.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації