Вхід | Реєстрація

Одноосібники не дотримуються податкового законодавства

Одноосібники не дотримуються податкового законодавства

На господарчій нараді з керівниками підприємств, установ та організацій, яка відбулася у понеділок, розглянули три питання, що стосувалися податків, доріг та дотримання законності і правопорядку.

Не все так просто в податковій інспекції. Плани по оплаті податків виконуються, але є ряд проблем, які треба вирішувати на рівні громад, сільських рад. Про це та про дотримання вимог податкового законодавства щодо наповнення місцевого бюджету говорила головний державний ревізор-інспектор Царичанського відділення Кам’янської об’єднаної Державної податкової інспекції Олена Бойко. Вона звернулася до керівників громад, сільських рад з проханням аналізувати свої резерви. Фінансовий стан громади залежить від формування місцевих бюджетів, які наповнюють платники податків. На жаль, закон у нас часто можна обійти. І цим користуються недобросовісні платники податків. У районі близько двох тисяч одноосібників, і тільки 200 з них подали декларації. Інші ухиляються від сплати. Також існує проблема у тому, що багато дрібних підприємців не мають дозвільних документів на торгівлю взагалі.

Більшість присутніх була схильна до думки, що, поки законодавча основа не буде чітко прописана, будуть порушення.

Олена Бойко звернулася до керівників територій з проханням контролювати свої резерви. Керівники повинні самі бути зацікавлені у наповненні місцевого бюджету, а також знаходити важелі впливу на платників податків, адже це — добробут громади.

Далі виступив начальник філії «Царичанський райавтодор» Михайло Левченко. Він доповів про стан готовності автотранспортної служби району до роботи в осінньо-зимовий період. Для боротьби з ожеледицею у них є 240 тонн солі, 600 тонн піску, 150 тонн грандвідсіву. Це не менше, ніж було заготовлено торік. До кінці року філія обслуговує 348,9 кілометрів доріг. З 1 січня 2018 року утримання доріг перейде на баланс області і громад.

— Ми підпорядковуємося облавтодору, — каже Левченко. — Згідно фінансування, яке від нього надходить, ми проводимо роботи.

Доповідач пояснив, що дорога Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка (протяжністю близько 37 кілометрів) є національною (Н-31). Територіальними є автошлях Царичанка-Магдалинівка-Губиниха (22 кілометри, Т-0413) і Кам’янське-Шульгівка-Котівка-Перещепине (42 кілометри, Т-0412). Місцеві дороги — це ті, що з’єднують села Царичанського району і всередині населених пунктів (248 кілометрів).

Уперше на господарчій нараді виступив нинішній начальник Царичанського відділення поліції Олексій Калениченко. Представник правоохоронних органів прозвітував про стан дотримання законності та правопорядку на території району.

За 11 місяців цього року до єдиного обліку занесено 3247 заяв. З них, до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) — 513 заяв. 149 громадянам повідомлено про підозру та направлено справи до суду. Із незаконного обігу Царичанською поліцією було вилучено рослини коноплі 2645 штук, коноплі висушеної — 20 кілограмів 47 грамів; 134 патрони різного калібру; одну гранату F1; один пістолет.

За порушення Правил дорожнього руху за статтею 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення (перевищення встановлених обмежень швидкості руху) співробітниками поліції складено 136 протоколів; статтею 122-4 (залишення місця дорожньо-транспортної пригоди) — 10 протоколів; статтею 124 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, доріг, вулиць тощо) — 65 протоколів; статтею 126 (керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів та прав керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки) складено 177 протоколів; за статтею 127 (порушення правил дорожнього руху пішоходами, велосипедистами та особами, які керують гужовим транспортом, і погоничами тварин) — 253 протоколи; за статтею 130 (керування транспортними засобами у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння) — 43 протоколи; статтею 173 (дрібне хуліганство) — 96 протоколів; статтею 173-2 (вчинення насильства в сім’ї) — 117 протоколів; статтею 178 (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді) — 334 протоколи; статтею 183 (завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) — 37 протоколів; статтями 190,191,192 (порушення громадянами порядку придбання, зберігання, передачі іншим особам або продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї; порушення громадянами правил зберігання, носіння або перевезення зброї; порушення громадянами строків реєстрації (перереєстрації) нагородної...зброї) — 25 протоколів.


Автор: Олена МАРЕНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 грудня 2017, 17:38 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації