Вхід | Реєстрація

Забави юних козачат

Забави юних козачат

6 грудня в спортивній залі Кобеляцької школи №2  працівники станції юних туристів провели  турнір  «Забави юних козачат» серед школярів 6-8 класів освітніх закладів міста Кобеляки, присвячений Дню Збройних Сил України.  Завданнями цих змагань стали: виховання в учнівської молоді патріотичних почуттів, любові  до рідного краю, поваги до оборонців України; розширення кругозору учнів про козацтво та історичні традиції українського народу;  формування позитивного мислення і ставлення до життя, навколишнього світу та оточуючих людей;  виховання свідомого ставлення до здорового способу життя. Участь у турнірі взяли команди-рої  «Відважні козаки» (НВК №1),  «Дніпро» (школа №2) та «Покрівські козачата» (школа №3).

Школярам довелося пройти дев'ять випробувань. Це рівно стільки, скільки було колись порогів на Дніпрі. У давні часи ці пороги страшною перешкодою ставали на шляху у тих, хто плив Дніпром на Запорізьку Січ.  Вважалося, що справжнім козаком може зватися лише той, хто пройшов хоча б раз у житті через пороги.  Учасники змагань долали свої уявні пороги: проходили на швидкість дистанції  різними способами,  стріляли з лука, переправлялися через уявні перешкоди, вражали шаблями мнимих ворогів,  готували продукти для приготування козацьких страв. Завдання для ройових отаманів полягали у придумуванні козацьких прізвищ своїм побратимам. Усі команди-рої успішно справилися із завданнями турніру та відважно подолали перешкоди на своєму  шляху  становлення справжніми юними козачатами. Але турнір носив змагальний характер,  а шановні члени журі оцінювали швидкість та якість виконання завдань. Тому, за підсумками змагань,  перемогу в турнірі отримали «Покрівські козачата», на другому місці  «Відважні козаки», на третьому команда – рій «Дніпро».  Команди-рої нагороджені грамотами відділу освіти райдержадміністрації, які вручила методист районного методичного кабінету Валентина Городецька.  А всі члени команди-рою  «Покрівські козачата» отримали дипломи  райСЮТур за перемогу в турнірі.


Автор: Семен Мазниця, Кобеляцька районна станція юних туристів


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 грудня 2017, 09:40 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації