Вхід | Реєстрація

Доведеться зітерти «вісімки» з мобільного

Щойно прийшла смс від оператора мобільного зв’язку із інформацією, що з 14 жовтня при наборі мобільного номеру «вісімку» набирати не потрібно. Одразу виникло ряд питань. Входжу в інтернет і знаходжу інформацію, якою хочу поділитись із читачами.
Навіщо щось змінювати? Виявляється, нововведення мають полегшити життя іноземним туристам, зокрема, тим, яких чекають на «Євро-2012».
Справа в тому, що вихід на «міжмісто» через нуль — це стандарт для усього світу, окрім більшості пострадянських країн та ще кількох держав Африки.
Таким чином Україна приєднується до європейських стандартів зв’язку. На мобільний доведеться телефонувати 066, 097, 050, 067 і т.д. Телефонуючи за місто, також відкидаємо «вісімку». А міжнародний зв’язок починатиметься з двох нулів.
Якщо у вас в телефонах, мобільних або стаціонарних, номери збережені у старому форматі — 8 0NN ХХХХХХХ — то вам доведеться виділити час і повидаляти звідусіль вісімку, інакше номерами не можна буде скористатися. Однак, перші 3 місяці абоненти мобільних операторів не відчують дискомфорту. Чи наберете ви 8, чи 0 — все одно зв’яжетесь з тим до кого телефонуєте. А з 1-го лютого 2010 року зателефонувати у старому форматі вже буде неможливо.
Якщо ж всі номери у вашому мобільному збережені в міжнародному форматі, такому, який використовується при відправленні смс-повідомлень, а саме +380 NN ХХХХХХХ — то нічого змінювати не треба, номери працюватимуть і далі.
Усі міські коди у країні лишаються старими, крім Київської області, де код стає — 45 (у Києві залишиться — 44).
Мобільним операторам такі нововведення обійдуться у кілька десятків мільйонів гривень, а нам (стираючи «вісімки»), надається можливість згадати мобільні номери тих друзів, яким ми давно не телефонували.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 вересня 2009, 12:42 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації