Вхід | Реєстрація

Четвертий рік розгляду справи вбивства мера Бабаєва: п‘ята суддівська колегія розпочала розгляд наново

Четвертий рік розгляду справи вбивства мера Бабаєва: п‘ята суддівська колегія розпочала розгляд наново

Справу про вбивства мера Кременчука Олега Бабаєва та судді Авдозаводського суду Олександра Лободенка передали до Полтавського райсуду. П‘ята суддівська колегія провела підготовче засідання

11 грудня суддівська колегія Полтавського райсуду у складі Оксани Гальченко, Людмили Стрюк та Анатолія Потетія розпочала підготовче засідання по справі вбивства мера Кременчука Олега Бабаєва та судді Автозаводського суду Олександра Лободенка. За традицією, засідання тривало до пізнього вечора — судді пішли до нарадчої кімнати о 20:30.

Головною темою підготовчого засідання стало клопотання прокурора про продовження міри запобіжного заходу — тримання під вартою — для підозрюваних Олександра Мельника, Олександра Крижановського, Ігоря Пасічного та Ігоря Куника. 12 грудня спливав термін їхнього перебування під вартою.

Під час засідання, також за традицією, розглядали клопотання про відвід прокурору та суддям. Залучили також захисника з Центру безоплатної вторинної допомоги для одного з підозрюваних — Ігоря Пасічного. Його захисник Григорій Фелоненко був зайнятий у іншому судовому засіданні, про це він повідомив суду заздалегідь. Нагадаємо, що на останнє судове засідання по цій справі, яке відбувалося у Харкові, адвокат Фелоненко не зміг з‘явитися через те, що невідомі облили його автомобіль кислотою.

Через численні клопотання та відведення розгляд справи затягнувся до пізнього вечора. Суддівська колегія пішла до нарадчої кімнати о 20:30, оголосивши перерву до 10-ї години ранку 12 грудня. І вже сьогодні судді зачитали ухвалу про продовження терміну тримання під вартою для чотирьох підозрюваних до 10 лютого 2018 року.

Справа розглядається вже четвертий рік. Естафету розпочав Кобеляцький районний суд Полтавської області, наступним був Київський райсуд — там справу розпочинали розглядати двічі. Перша спроба закінчилась самовідводами суддівської колегії та присяжних, наступного разу нова колегія суддів не змогла призначити присяжних через те, що не залишилося таких, які б не брали участі у цій справі. Октябрський районний суд Полтави став четвертим за ліком в цій справі.

Нагадаємо, що 27 вересня судді Октябрського райсуду Савченко, Струков та Микитенко через численні помилки повернули обвинувальний акт по даній справі до прокуратури. На таке рішення прокуратура подала апеляційну скаргу, яку розглянув Апеляційний суд Харківської області та знову направив її до Октябрського райсуду. Суддівська колегія у складі Савченка, Струкова та Микитенка взяла самовідвід через те, що вважала своє рішення обґрунтованим.

Таким чином, 20 грудня 2017 року суддівська колегія Полтавського районного суду — вже п‘ята колегія — розпочне розгляд справи наново.


Автор: Анастасія НЕДОГОРСЬКА, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 грудня 2017, 10:58 | Кременчук | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації