Вхід | Реєстрація

Донори зберуться на Миколая

Донори зберуться на Миколая

19 грудня православний світ відзначає Святого Миколи зимового. Це свято започатковане в знак відзначення легендарного благодійника. І так уже сталося, що саме 19 грудня 2017 року в Кобеляках відбудеться забір донорської крові. У зв’язку з цим, у медиків навіть виникають побоювання, що люди не прийдуть у лікарню і не здадуть кров.

Старша медична сестра ЦРЛ Вікторія Омеляненко говорить, що існує необхідність у семидесяти донорах. Зараз працівники лікарні проводять уточнення кількості людей, готових здати кров. Згідно з попереднім планом, здача крові мала відбутися у двадцятих числах грудня. Але спеціалісти обласної станції переливання крові повідомили, що приїдуть у Кобеляки саме 19 грудня. І зараз деякі люди відмовляються виконувати почесну донорську місію у зв’язку зі святом. Дехто  аргументує відмову релігійними переконаннями, дехто посилається на зайнятість у цей день.

Як розповіла Вікторія Омеляненко, станом на 11 грудня готовність здати кров підтвердили  54 донори. Потрібно провести максимальну мобілізацію людей, щоб захід відбувся успішно. Медик говорить:

— Мені здається, що здати кров у День Миколая ще більше почесно, аніж будь-коли. Миколай допомагав бідним і дітям. І донорська кров теж часто рятує саме дітей.

А ось що з цього приводу сказав Георгій Момоход, настоятель Святопокровського храму, до якого редакція звернулася за консультацією:

— У всякому правилі є винятки. І Господь велить, щоб ми у своїх діях керувалися благоразумієм. Навіть у велике свято господарі годують худобу, хірург бере в руки скальпель і ріже живу плоть. Так і тут. Безумовно, свято потрібно відзначати: сходити в церкву, помолитися. Та ніхто не забороняє, навіть вітає здачу крові в ім’я порятунку інших людей. Так що, можна не вагатися, отримати благословення і йти у лікарню.

Бажаючі долучитися до шляхетної справи порятунку інших людей, можуть записатися, зателефонувавши за номерами: (066)842-59-29 (Ірина Іванівна), (050)198-13-91 (Оксана Вікторівна).


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 грудня 2017, 11:05 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. Ltava / 14 грудня 2017, 17:20
" ..що здати кров у День Миколая ще більше почесно, аніж будь-коли." Мда :(( Медик з релігійними переконаннями - знахар . Вже щось одне - або наукові знання , або шаманство :))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації