Вхід | Реєстрація

Загинула від сказу домашня тварина

Загинула від сказу домашня тварина

За інформацією ветеринарної служби району, 5 грудня в селі Преображенка по вулиці Молодіжній був зареєстрований випадок захворювання на сказ: від нього загинула телиця віком 4 місяці.

Зі слів ветеринарного лікаря-епізоотолога Оксани Крисіної, причина хвороби — нехтування щепленням. Деякі господарі відмовляються від щеплення домашніх тварин у надії, що їх господарство хвороба промине. Це — хибний крок.

Фахівці застерігають, що сказ домашніх та диких тварин — дуже небезпечна хвороба, яка не лікується. І лише своєчасне щеплення домашніх тварин убезпечить господаря та його тварин від страшного лиха. Ветеринари нагадують: щепленню підлягають усі тварини, які досягли двохмісячного віку, незалежно від виду та статі. Більшість господарів проявляють турботу про своїх тварин та вчасно їх щеплять. У 2005 році на території району було зафіксовано 23 випадки сказу, у 2017 — лише 2.

Вакцинація тварин проводиться державною ветеринарною службою в Царичанському районі щоденно за першим зверненням громадян. У селах району вакцинацію проводять дільничні ветлікарі. У райцентрі — працівники ветеринарної лікарні. Запис за контактним телефоном 3–23–62. Як повідомила Оксана Крисіна, вакцинацію здійснюють якісною і перевіреною вакциною «Рабістар» українського виробництва. Щеплення проводиться раз на рік. Сама вакцина безкоштовна, лише послуга лікаря-ветеринара становить 10 гривень за одну процедуру.

Лікар-епізоотолог Крисіна до своїх обов’язків ставиться відповідально і прискіпливо: ретельно веде облік щеплених тварин, знає досконало ситуацію в селах. Але передусім відповідально треба ставитися до своїх тварин самим господарям.


Автор: Олена МАРЕНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 грудня 2017, 17:16 | Царичанка | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації