Вхід | Реєстрація

За систематичне насильство над жінкою, чоловіком чи дитиною можна потрапити за ґрати

За систематичне насильство над жінкою, чоловіком чи дитиною можна потрапити за ґрати

Згідно інформації Царичанського відділення поліції, за цей рік його співробітниками було складено 117 протоколів щодо насильства в сім’ї.

Статистика свідчить, що 70 відсотків жінок в Україні піддаються знущанням і приниженням, а 23 відсотки тяжких насильницьких злочинів відбувається в сім’ї. 1500 жінок в Україні кожного року помирають від рук своїх чоловіків.

Нещодавно Верховна Рада України прийняла закон № 5294 «Про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами».

Так у законодавчу базу ввели термін «домашнє насильство» — умисне систематичне фізичне, психологічне або економічне насильство стосовно до нинішнього чи колишнього чоловіка або іншого родича, що призводить до фізичних чи психологічних страждань, розладу здоров’я, втрати працездатності, емоційної залежності чи погіршенню якості життя постраждалого. За цей злочин передбачено покарання — 150-240 годин суспільних робіт або арешт на півроку, або обмеження свободи до 5 років, або позбавлення свободи до 2 років.

Стосовно повнолітньої людини, яка вчинила домашнє насильство, разом з покаранням на строк до трьох місяців або більше, можуть теж застосувати каральні міри.

В Україні щорічно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» з 25 листопада до 10 грудня. Діти є найбільш незахищеною і вразливою частиною суспільства, повністю залежною від дорослих. Саме з їх волі діти стають жертвами домашнього насильства, опиняються в зонах стихійних і природних катастроф, військових дій тощо.

Розрізняють чотири основні форми жорстокого поводження та зневажання дітей: фізичне, сексуальне, психологічне насильство, нехтування інтересами і потребами дитини. Наявність необхідних знань про права дитини, а також виконання батьками своїх безпосередніх обов’язків з утримання та виховання дітей сприятиме належному захисту їх прав.

З дітьми, які потерпіли від жорстокого поводження, насильства, працюють центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та служби у справах дітей. Якщо ви зіткнулися з проблемою порушення прав людини і вам немає з ким порадитись, звертайтесь до Центру соціальних служб за адресою: смт. Царичанка, вул. Театральна, 17, каб. 415. Телефон: 3–24–46.


Автор: Олена МАРЕНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 грудня 2017, 10:18 | Царичанка | Кримінал
1. Ltava / 17 грудня 2017, 12:24
"В Україні щорічно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» " Тіпа - потерпіть 16 днів :))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації