Вхід | Реєстрація

Про чисту Ворсклу та майбутній День рибалки

Про чисту Ворсклу та майбутній День рибалки

12 грудня відбувається чергова сесія Новосанжарської об’єднаної територіальної громади. У ході засідання депутати обговорюють питання водопостачання, утримання полігону твердих побутових відходів та розчистки річки.

 

Сесію проводитимуть не у кабінеті голови

На початку сесії 23 присутні на засіданні депутати своїм голосуванням вносять зміни до регламенту. Так, відповідно до нової редакції, староста має право гарантованого виступу на засіданнях сесій та постійних комісій із питань, які стосуються очолюваного ним старостату (у нашому випадку — Зачепилівського). Також у регламенті змінюють місце проведення сесій. Після прийняття на баланс ради позашкільних навчальних закладів пленарні засідання проводитимуть у актовому залі Будинку дитячої та юнацької творчості.

А от сам прийом на баланс дошкільних та позашкільних закладів депутати ради відтерміновують. Селищний голова Інна Коба зачитує лист від голови районної ради Геннадія Супруна, у якому той пропонує прийняти на баланс дитячі дошкільні та позашкільні навчальні заклади, які знаходяться на території селища. Зокрема — Будинок дитячої та юнацької творчості, дитячо-юнацьку спортивну школу, музичну школу, станцію юних техніків, станцію юних натуралістів.

— Ми візьмемо усі ці заклади на баланс, але зможемо зробити це з 1 квітня наступного року. Це питання ми узгодили з районною радою. До того часу, із 1 січня, будемо давати субвенцію на утримання цих закладів, — пояснює депутатам Інна Коба. Депутати не заперечують.

 

«Хто хоче бути начальником комунгоспу?»

Перша суперечка на сесії виникає під час розгляду питання про виділення комунальному підприємству «Джерело» фінансової допомоги в сумі 60 тисяч гривень. Слово бере депутат Володимир Вакуленко. І висловлює обурення з приводу нераціонального використання коштів комунальним підприємством:
— Башню зробили за 100 тисяч гривень. А вона — драна! У нас через день води немає! Так тепер що, давайте ще 100 тисяч потратим, якщо їх нікуди дівати! Так не робиться!

На зауваження депутата відповідає Інна Коба. Нагадує, що ремонт башти, розташованої у мікрорайоні Соснова Роща, обійшовся навіть більше, ніж у 100 тисяч гривень. Зазначену суму витратили лише на оренду спецтехніки, яка знімала та ставила башту на місце. А от у тому, що заварена ємність потім потекла,  винне не комунальне підприємство.

— Унизу її перевіряли під тиском і башта була ціла. А коли поставили нагору, потім вже вона почала текти. І то, водою ви забезпечені, об’єму башти вистачає, щоб у вас було безперебійне водопостачання! Щодо комунгоспу і того, як і що правильно робити, то ви знаєте, що місце керівника поки що вакантне. Хто хоче бути начальником комунгоспу?! Ставайте і робіть, — пропонує селищний голова.

Бажаючих стати начальником комунгоспу серед присутніх на сесії не знайшлося. А Володимир Вакуленко іще нагадав керівництву ради про пластикову ємність, яку закупили за кошти бюджету селища і мали встановити на свердловину в Сосновій Рощі, але вона вже тривалий час лежить на збереженні на території комунгоспу. Це, мовляв, також свідчить про недбале використання коштів. Проте і селищний голова Інна Коба, і її заступник Валентин Івашина запевнили депутата, що ємність буде встановлена на свердловині по вулиці Чкалова.

Кошти на «Джерело» таки виділяють, при цьому лише Володимир Вакуленко голосує «проти».

 

40 тисяч — на ремонт швейцарського бульдозера

Від води переходять до сміття. Селищний голова зачитує звернення зачепилівського старости Михайла Заріцького, який прохає виділити 7 000 гривень на дизпаливо для упорядкування полігону твердих побутових відходів. У іншому листі Михайло Андрійович повідомляє про те, що бульдозер, який займався облаштуванням та розміщенням сміттям на карті полігону, зламався. І тепер потрібно виділити 4815 гривень для оренди іншої техніки, яка б виконала роботи. А також 38 000 гривень для технічного обслуговування та діагностики бульдозера «Катерпіллер», який, нагадаємо, був придбаний та переданий до Зачепилівки за сприяння україно-швейцарського проекту «Деспро». Обидва прохання депутати задовольняють своїм голосуванням одноголосно.

 

Пляжі почистять, у ставок запустять рибу

Наприкінці сесії Володимир Вакуленко нагадує керівництву ради про придбану торік спецтехніку для поглиблення та очищення річки. Цікавиться, чому новосанжарські пляжі не стали кращими у цьому році. Валентин Івашина пояснює, що роботи не встигли провести до початку сезону купання. Але у 2018‑му річку в районі пляжів почистять і поглиблять.

Той-таки невтомний Володимир Вакуленко пропонує раді закупити мальок риби та запустити у Ворсклу біля Нових Санжар. Таку ж ініціативу запропонувати сусідам: Кобелякам, Старим Санжарам тощо.

— У Ворсклу мальок ми запускати не будемо! Але ставок біля шкірзаводу приведемо в порядок, запустимо туди рибу, облаштуємо там місце відпочинку і проведемо у цьому році День рибалки, — повідомляє селищний голова. Таку інформацію депутати зустрічають оплесками.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 грудня 2017, 13:37 | Нові Cанжари | Суспільство
1. don / 15 грудня 2017, 21:12
Запускати потрібно кілограмових карасів і коропа, щоб мілюзга не задовбувала
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації