Вхід | Реєстрація

У соляній кімнаті пролікувались 450 хворих

У соляній кімнаті пролікувались 450 хворих

Зі слів медиків, фізіотерапевтичний метод лікування користується значним попитом серед мешканців Кобеляцького району.

Нагадаємо, що в грудні минулого року в Кобеляцькій центральній районній лікарні почала працювати соляна кімната. Це спеціально обладнане приміщення, призначене для проведення процедур галотерапії. Лікування відбувається завдяки штучно створеному соляному мікроклімату в кімнаті. Її атмосфера максимально наближена до клімату печер соляних шахт та гротів. Лікувальний ефект соляної кімнати досягається за рахунок властивостей негативно заряджених іонів та гідроіонів звичайної солі. Метод застосовується для лікування застудних захворювань, бронхіальної астми та хронічних бронхітів.
На створення соляної кімнати депутати районної ради виділили 60 тисяч гривень. Також за районні кошти (13 тисяч) був придбаний галогенератор.

Із моменту відкриття минув рік. Редакція вирішила поцікавитись, чи призначають лікарі для жителів району ці процедури.

Медична сестра Надія Ващенко, яка обслуговує пацієнтів у соляній кімнаті, розповіла, що протягом року галотерапію пройшли 453 жителі району. Із них дорослих — 337, дітей — 116.

— Усього вони отримали 4530 процедур, — каже медсестра, — оскільки курс складається з десяти сеансів. Соляну кімнату відвідують хворі, які лікуються в терапевтичному, дитячому та інфекційному відділеннях, за направленням отоларингологів та сімейних лікарів. Крім кобелячан, процедури проходять жителі Біликів, Бутенок, Бережнівки, Жуків, Червоних Квітів, Шенгурів та інших населених пунктів району. Найбільше дітей проходять процедуру під час шкільних канікул. Батьки навіть записують їх наперед.

Медик пояснила, що діти перебувають у соляній кімнаті протягом 30 хвилин, дорослі — 40 хвилин. Процедура безкоштовна.

Користуючись нагодою, Надія Ващенко подякувала депутату районної ради Володимиру Білоуську, який придбав у кімнату плазмовий телевізор:

— Тепер хворі, доки триває процедура, переглядають різні телепередачі. Особливо це допомагає, коли в соляній кімнаті знаходяться діти, які до появи телевізора не могли спокійно висидіти півгодини.

Також медик уточнила, що процедури проводяться з 8:00 до 15:00.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 грудня 2017, 13:11 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації