Вхід | Реєстрація

У Лубнах встановили соціальну рекламу громадського хабу

У Лубнах встановили соціальну рекламу громадського хабу

Вісім громадських організацій, що діють на Полтавщині  успішно завершили програму навчання з організаційного розвитку. Організовує його  Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ». Ініціативні групи і громадські організації покращили свої процедури врядування, навчилися більш ефективно управляти членством і волонтерською діяльністю та почали застосовувати  адвокаційні практики. Щоб допомагати організаціям громадянського суспільства у досягненні своєї фінансової стабільності, демократичного представництва та наданні якісних соціальних послуг активісти створили хаб організаційного розвитку. А у рамках інформаційної кампанії  встановили соціальну рекламу, в якій розповідають про вдалі практики своїх проектів та запрошують до співпраці.

Олександр Чепур, керівник громадської організації «Твій Світ» говорить, що  у 2016 році його організація отримала допомогу  для розробки 2-річного плану розвитку потенціалу, працювала над зміцненням процедур врядування, розробкою політик щодо  волонтерської діяльності, фінансової стабільності та зав’язків з громадськістю. Відразу ж до навчання запросили і інші організації, які найбільше того потребують, як новостворені.

У 2017 році ряд організацій  завершили програму організаційну розвитку з дуже позитивною динамікою, поліпшили свої внутрішні політики і практики  врядування та ввели інновації у свою діяльність. 

Оцінка показала, що навчання з організаційного розвитку в рамках роботи хабу привела до значних результатів у розвитку громадських організацій та ініціатив.

 

«Завдяки підтримці ГО «Твій Світ»  ми виросли з маленької місцевої ініціативної групи в лідера, який допомагає представникам не тільки нашої основної цільової групи – переселенцям, але і іншим. За останні 2 роки ми зосередили увагу на розвитку напрямку проектного менеджменту, що дозволило створити свої власні проекти і отримати підтримку від донорів. Це, безумовно, робить нас сильнішими і стійкішими у фінансовому плані»,- говорить Юлія Кузовкова, голова Благодійної організації «Благодійний фонд Вектор плюс».

В даний час хаб надає послуги  на добровільних засадах. Проте, експерти працюють над вирішенням проблеми подальшого розвитку, розширення мережі,  підвищення фінансової стійкості.

Запрошують інші організації працювати на різних майданчиках і платформах, надають консультації з питань реєстрації громадського об’єднання, пошуку грантів, фінансових процедур, політик і практик належного врядування.

 Тільки з початку року було надано 182 консультації різним громадським об’єднанням, волонтерським та ініціативним групам тощо.  

Частина навчання та створення хабу  було  організовано в рамках  проекту «Посилення спроможності неурядової організації, як запорука її активності у суспільстві та зацікавленості у власному організаційному розвитку». Цей проект впроваджується завдяки гранту, наданого через Програму «Link CSOs Ukraine»  Регіонального Екологічного Центру для Центральної та Східної Європи. Проект фінансується Міністерством Клімату та Довкілля Норвегії.


Автор: Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 грудня 2017, 11:33 | Лубни | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації