Вхід | Реєстрація

Контракт із головним лікарем поки що не продовжили

Контракт із головним лікарем поки що не продовжили

Під час голосування за продовження договору з керівником комунального закладу «Центр первинної медико-санітарної допомоги» частина депутатів не підтримати це питання. Вони запропонували провести конкурс на посаду головного лікаря первинної ланки медицини.

Любов Коломієць, керівник Центру ПМСД, була обрана на посаду 26 лютого 2013 року. Вона стала першим і поки що єдиним керівником на той час новоствореної установи. 25 лютого наступного року минає п’ятирічний термін її призначення. Тому на останню сесію районної ради було винесене питання про продовження контракту з Любов’ю Афанасіївною, яка мала б і далі керувати Центром. Та перед розглядом питання слова попросив депутат Анатолій Таранушич. Він виступив від імені депутатської фракції «Об’єднана Кобеляччина». Депутат пояснив, що вранці спільно з колегами було прийняте рішення зробити конкурс на посаду головного лікаря, провести всі процедури, аби влити «свіжу кров».

Голова районної ради Володимир Кішінський відповів, що на розгляд депутатів виноситься пропозиція про подовження контракту:

— Згідно положенням, ми укладаємо додаткову угоду і продовжуємо контракт, там нічого про конкурс не говориться. Щоб внести ці зміни, документ доведеться повністю переробляти, а це займе тривалий термін. Тому Центр може залишитись без головного лікаря.

Таміла Шевченко, голова райдержадміністрації, нагадала, що оскільки зараз відбувається реформування в медицині і Любов Коломієць добре розуміється на роботі медичного закладу, їй треба продовжувати працювати. За її ініціативи розпочався капремонт Озірської амбулаторії й інших медзакладів. Крім того, бажаючих працювати на цій посаді немає.

Дмитро Омельяненко додав, що Любов Афанасіївна справляється з своїми обов’язками і до її роботи не виникає питань.

З реплікою колеги не погодився Іван Лещенко, який звернувся до головного лікаря Центру ПМСД:

— У мене є питання. Любов Афанасіївна, у Мотриному тривалий час немає фельдшера. Туди раз на тиждень їздить медик із Озір. Фермерські господарства «Шанс», «Ліс», «Кристал» виділяють бензин для поїздок медиків. А Ви обрізали фінансування зі свого бюджету. Також зняли опалювальні прилади в приміщенні ФАПу, які, до речі, ставила сільська рад. Поясніть, як можна приймати пацієнтів у таких умовах?

Головний лікар відповіла, що зняття конвекторів погоджувалось із сільською радою, оскільки за приміщенням ніхто не наглядає. На роботу в Мотрине і Криничне мала приїхати сімейна пара. Та через відсутність житла вони залишились працювати вдома, у Лубнах. Фінансування паливно-мастильних матеріалів не припинялось, лише було скорочене через відсутність коштів. На тиждень видається 20 літрів бензину. До кінця тижня конвектори знову встановлять, але їх з приміщення можуть викрасти.

На захист Любові Коломієць виступила Наталія Охріменко, лікар Світлогірської амбулаторії. Медик пояснила, що за час роботи Любові Афанасіївни на цій посаді не була закрита жодна амбулаторія. Роботою головного лікаря всі задоволені й інших кандидатур у колег немає.

У результаті голова райради поставив питання на голосування. 16 депутатів із 25 присутніх погодились з продовженням контракту, а 9 утримались або не проголосували. Доки районні обранці дискутували, депутат облради Микола Андрієнко демонстративно покинув зал, відмовившись «слухати розборки» присутніх. Після тривалих обговорень депутати прийняли рішення винести це питання на наступну сесію.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 грудня 2017, 10:13 | Кобеляки | Спорт і здоров'я


1. Адекватник / 30 грудня 2017, 07:24
Якийсь мутняк. І претензій немає і не затверджують. Чиї інтереси лобіює «Об’єднана Кобеляччина»?
2. Beri Mor / 30 грудня 2017, 08:38
1.Адекватник
«Якийсь мутняк. І претензій немає і не затверджують. Чиї інтереси лобіює «Об’єднана Кобеляччина»?»

А де Таранушич,там і мутняк,це вже доведено.
3. Ltava / 30 грудня 2017, 08:47
1.Адекватник
« Чиї інтереси лобіює «Об’єднана Кобеляччина»?»

Це ,з одного боку , помста таранушича за друга супруненка , з іншого - демонстрація сили для таміли , яку вони з сансаничем "щиро люблять" , ну та і копійчину можна заробити зігравши на амбіціях тогож діми який спить і бачить себе якимось начальничком:))
4. микола козак / 30 грудня 2017, 09:05
Нам все не так. Коли ставлять в заслуги , що не закрито жодного ФАПУ , то це якийсь абсурд.Выд головного лыкаря там мало залежить, так , як ы лымыти на бензин.Не э аргументом ы те , що треба переробляти багато документыв. А от питання , чому так бояться проведення конкурсу?Саме конкурс може викорінити Кобеляцьку корупцію , можуть появитися нові прогресивні спеціалісти , адже в Кобеляцькій райлікарні продовжується гадюшник , де одні пожирають других. Там цілі угрупування , які борються міжь собою за місце під сонцем.Тому саме конкурс - буде чесно і надійно.
5. Ltava / 30 грудня 2017, 09:10


Змінено 19.01.2018, 13:02
6. микола козак / 30 грудня 2017, 09:25
[[ЦИТАТА|5|Ltava|Не мрійте , конкурси давни відпрацьована процедура і завжди дають можливість перемогти тому хто владі потрібен :
Те , що написане вище , саме і говорить за те , хто потрібен владі.Саме аргумент , що потрібно переробляти багато документів , свідчить про зацікавленість тримати гадюшник.
7. Ltava / 30 грудня 2017, 09:58
6.микола козак
«свідчить про зацікавленість тримати гадюшник.»

Для того щоб нічого не робити , хаяти медичну реформу і тирити бабки :)) А претендентів на посаду із бажанням проводити зміни всерівно не має , освіти , досвіду , бажання і здатності на горизонті не спостерігаю :))
8. микола козак / 30 грудня 2017, 11:04
Яка там реформа , що по інтернету тобі встановлюватимуть діагноз? Це так , як у 90-і лікували по фотографіях ..., заряжали воду і оці дурниці ти називаєш реформою.Реформа буде у феофанії , а для остальних діагноз через інтернет і на цвинтар.
9. Ltava / 30 грудня 2017, 13:58
8.микола козак
« по інтернету тобі встановлюватимуть діагноз?»

Уже 30 років кардіограму розшифровують по телефону на другому кінці світу :)) Оперують із консультантами з других країн і консультують із інститутів , а ми все банки з горчичниками ставимо :))
10. Адекватник / 30 грудня 2017, 14:39
3.Ltava
«Це ,з одного боку , помста таранушича за друга супруненка »

Так ти забув, що й Коломієць друг Таранушича, навіть замом у нього працював. Так що щось не сходиться. А щодо Діми, то може бути.
11. Адекватник / 30 грудня 2017, 14:40
5.Ltava
«Не мрійте , конкурси давни відпрацьована процедура і завжди дають можливість перемогти тому хто владі потрібен :))»

Тут з тобою не поспориш
12. Адекватник / 30 грудня 2017, 14:41
8.микола козак
«Яка там реформа , що по інтернету тобі встановлюватимуть діагноз? Це так , як у 90-і лікували по фотографіях ..., заряжали воду»

Треба відновити забуте. І нафіг тоді ті лікарні.
13. Адекватник / 30 грудня 2017, 14:57
9.Ltava
«а ми все банки з горчичниками ставимо»

Так то саме надійне, все інше від лукавого. Ніхто нікого лікувати по справжньому не буде. То тільки за часів СРСР ще якось лікували, бо тоді лікарі були на зарплаті, а тепер це бізнес. Якщо всіх вилікувати, то за що ж тоді їм жити. Тому, тут наука дуже проста. Лікар ніколи не буде зацікавленим в тому, щоб не було хворих, мент ніколи не буде зацікавленим, щоб не було злочинців. І так далі по усіх інших службах. Лише одні вори зацікавлені у вашому благополуччі.
14. Ltava / 30 грудня 2017, 15:54
13.Адекватник
« Лікар ніколи не буде зацікавленим в тому, щоб не було хворих»

:)) Казали ще в СРСР -" і зарплата нормальна , аби тільки хворі не мішали "-:))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації