Вхід | Реєстрація

Робити те, що видно

Робити те, що видно

Саме цим методом користується у своїй діяльності міський голова Кобеляк Олександр Копелець. І саме це в сукупності з кількома іншими загальновідомими методами маніпуляцій свідомістю робить його дійсно популярним політиком. У нашій умовній номінації «Популіст року» Олександр Олександрович є безумовним лідером. Більше того, рівних йому може не бути ще протягом кількох років.

Не знаю, чи вивчав кобеляцький міський голова Олександр Копелець праці французького філософа Жана Бодріяра чи американського соціального психолога Роберта Чалдіні. Думаю, що не вивчав. Але він блискуче втілює в життя всі тези цих учених, аби мати популярність серед населення, читай — серед своїх потенційних виборців. Можливо, Олександр Олександрович знайомий із методами маніпулятивних технологій, будучи посвяченим у якійсь партійній школі. Можливо, має особливі природні здібності. Але популіста, рівного йому, зараз у нашій провінційній політиці просто не існує. Нижче здійснимо спробу розібратися у феномені Олександра Копельця як успішного політика.

У тому, що Олександр Олександрович є класичним прикладом політика-популіста, сумнівів немає. Він апелює до прагнень більшості населення і якимось, відомим йому та іншим посвяченим, чином вгадує те, чого хоче величезна кількість людей.

 

Я тобі — медальку, ти мені — голос

Думаю, що чимало спостережливих читачів «ЕХО» або й просто жителів Кобеляк помітили, що після того, як Олександр Копелець зайняв посаду міського голови, у райцентрі стало традицією вручати різні грамоти й медалі. Вручають новонародженим, вручають ветеранам органів внутрішніх справ, чорнобильцям, атовцям, представникам інших соціальних груп. При такій тенденції у місті невдовзі не залишиться людини, яка б не отримала ту чи іншу медальку, грамоту або диплом.

Тут потрібно згадати, звідки взагалі пішла традиція вручати нагороди. Це почалося ще кілька століть, а то й тисячоліть до наших днів. Племенні вожді, а пізніше князі та імператори, таким чином ділилися зі своїми воїнами здобиччю після успішних військових походів. Спочатку ділили шкури ведмедів, юрти та вігвами. Потім, зважаючи на те, що все оте добро фізично важко тягати за собою, почали ділитися золотом і грошима. Ще пізніше хитрі вожді, забираючи більшу частину здобичі собі, вирішили давати своїм васалам ще менші нагороди. Так придумали медалі і ордени. Спочатку їх виготовляли з дорогоцінних металів. При цьому нагорода ще мала якусь матеріальну цінність. Та досить швидко, аби ще мінімізувати свої витрати, правителі почали штампувати різну біжутерію і навішувати її на груди вірних підданих. А потім взагалі в хід пішли паперові грамоти і дипломи. Витрати на такі нагороди є копійчаними, а потрібного ефекту за допомогою них досягають і зараз.

Ефект при роздачі нагород досягається подвійний. По-перше, людина, яка отримала нагороду, відчуває себе причетною до якоїсь потужної спільноти. Нібито стає членом якогось ордену. Крім того, її виокремлюють із широкого загалу. Вона у своїх очах стає особливою, чимось кращою.

По-друге, і це — головне. Людина, яка отримала від влади якийсь копійчаний орден чи диплом, стає її заручником. Вона вже винна тому, хто її нагородив. Цим прийомом успішно користуються у супермаркетах, роздаючи безкоштовні подаруночки. Маркетологи знають, що 90 відсотків громадян, отримавши цукерочку на гривню, куплять іншого товару на десять, а то й сто гривень.

Так і зараз у Кобеляках. Міський голова щедро роздає відзнаки. Він чітко знає, що може отримати і, у більшості випадків, отримає у відповідь. Він отримає голос виборця. Виборець не буде задумуватися над тим, що медалька виготовлена за його гроші як платника податків. Але він знає, хто його нагородив. І відчуває себе винним. Людина і не зробила нічого видатного, а нагороду вже має. Пам’ятаєте, як кілька років тому партія «Батьківщина» роздавала посвідчення «Громадського помічника»? Те посвідчення було нічого не варте, воно не мало жодної юридичної сили. Але метод працював, люди йшли і голосували. Із цієї ж опери і різні угоди між політиками й виборцями.

Як відомо, справжні державні нагороди та відзнаки обов’язково передбачають якусь матеріальну вигоду для того, хто їх отримав. Тому до пенсії будуть доплачувати, тому зайві вихідні нададуть, тому — безкоштовний проїзд у транспорті. Кобеляцькі медальки не дають їх власникам абсолютно нічого: ніяких вигод чи привілеїв. Вони дають лише одне: роблять суб’єктом обміну. Ми тобі — медальку, причому за твої ж гроші, ти нам — симпатії і голос на виборах. Технологія відома століттями, але вона працює і працюватиме. А хто їх читає ті праці, присвячені мистецтву маніпулювати людьми? Крім того, потрібно ще й визнати, що тобою маніпулюють. А це, ой, як не просто.

 

Фонтан — видно, годинникову башту — видно, а вода…

Інша класична маніпулятивна технологія, яку взяв на озброєння міський голова, полягає в тому, що втілювати у життя потрібно лише речі й роботи, котрі кожен потенційний виборець може бачити. Усім відомо, що в Кобеляках зробили і відкрили новий парк. Звичайно, то не є парком у класичному розумінні. То — великий і гарний дитячий майданчик із фонтаном. Але він є, він діє, він подобається людям. У планах — башта з годинником. Її буде видно, усі знатимуть, хто її збудував. Така ж ситуація і з тротуарною плиткою на вулицях і міському цвинтарі. По ній кожного дня ходять люди, її видно. Це — значно дешевше і, можливо, ефективніше в плані піару, аніж ремонтувати дороги. Тим більше — замінювати труби у старезному водогоні чи купляти для комунальних підприємств нову техніку. Хто оцінить нові контейнери для сміття чи нову артсвердловину? Одиниці. А по тротуару ходять тисячі, у парку щодня відпочивають сотні людей.

І критикувати за такий підхід міську владу безглуздо. Адже парк, тротуар, чистота в місті — це однозначно добре. Тим більше, що кожен умілий популіст завжди знайде, як відповісти на критику. Критикуєш? Значить ти ворог, ти заздриш, тебе відлучили від «годівниці», тобі заплатили недруги. І так далі, і тому подібне. Це теж описано в літературі щодо методів маніпуляції свідомістю. Для цього й створена міська газета. Вона має бути виключно інформаційним бюлетенем, тобто, повідомляти про рішення влади: кому землю дали, кому податки знизили чи підвищили, скільки і на які потреби кошти витратили. Цього немає. Але є критика інакомислячих і рапорти про досягнення.

Тобто, як політик-популіст Олександр Копелець для свого піару усе робить правильно. І можливостей ефективно йому протистояти у опонентів майже немає. Ну, не кинеться ніхто аналізувати статті витрат міськради, вивчати, хто із депутатів скільки землі отримав, тим більше — читати праці Роберта Чалдіні. Це — потребує часу і зусиль. А в Україні нині триває епоха простих людей і рішень, епоха популістів.

І якщо політика кобеляцької влади у найближчі рік-два не зміниться, то головним реальним опонентом їй буде лише час. Час, протягом якого ще будуть витримувати навантаження труби у водомережі, працюватимуть придбані кілька років тому трактори і бульдозери, триматимуться збудовані ще при Радянському Союзі дороги.

Це може тривати ще довго. Потім усе закінчиться глибокою кризою, як і в Україні в цілому, де чверть століття правлять популісти.

Звичайно, сьогоднішня міська влада, отримавши підтримку у людей, може ще й втілити у життя дійсно серйозні інфраструктурні проекти. Але це — не популярно. Тому шансів на те, що такі кроки зроблять, практично немає. Хоча у будь-якій ситуації можливі виключення. Та в будь-якому разі не кажіть, що вас не попереджали.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 грудня 2017, 11:46 | Кобеляки | Суспільство


1. ivanrywa / 31 грудня 2017, 13:10
Підтримую кожне слово!Жалко,що більшість містян «ведуться» на ці красиві огортки.А на обгрунтованну критику мера,відповідь одна,а ти згадай,як при попередньому було!Що він зробив?!Не будучи прихильником ні Ісипа,ні Копельця,трезво дивлюсь на ситуацію в місті.Дуже показовою,для мене,була ситуація влітку,коли,помпезно,відкривалися парки,феєрично відзначалися свята(день міста і т.д.),а в цей час значна частина жителів міста «сиділи» без водопостачання в 35 градусну спеку!Гори сміття,яке не вчасно вивозиться!Відсутність нормального покриття на вулицях міста(асфальт який 2 місяця не може пролежати).А в цей час голосується на сессіях,виділення сотень тисяч на "хоббі мера"!!!...І ще,важливим показником,роботи ефективного,професійного керівника-є його команда,міцний колектив.Чим теперішній очільник міста,не може похвалитися.
2. КАМаз / 31 грудня 2017, 13:19
Так і було в 2016 і знову ж депутати хоботом помахали і одобрили 660тис на футбол і 150 тис на водопровід. А Валера звісно ж скаже так і має бути, він хоть шось зробив і вкрав, а Ісип вкрав і нічого не зробив, залізна логіка)))))))))
3. Beri Mor / 31 грудня 2017, 13:20
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
1.ivanrywa
«и.А на обгрунтованну критику мера,відповідь одна,а ти згадай,як при попередньому було!Що він зробив?!Не будучи прихильником ні Ісипа,ні Копельця,трезво дивлюсь на ситуацію в місті»

От і я про те ж.Мені пох. той Ісип,він вже не мер,і дай Бог,щоб і не більше й не був.Так Копилець його сіамський близнюк по розпилу бюджету,ось що хуйово.
4. Седой / 31 грудня 2017, 14:26
Красиво написано, умно комментируется, даже с ненормативной лексикой. Только возникает вопрос: Если вы такие умные, почему строем не ходите? :)
Стартовые возможности, я то время помню, были у многих. И многие из этих многих считали Копыльца недалеким и не очерь умным,мягко говоря. И где они - ау? А СанСаныч городом рулит. И объективно не хуже очень умного Исыпа. Дороги по всей Украине такие, видел и в разы хуже, притом в Сумах, Днепре, Запорожье, Херсоне, Одессе, где бюджет несоизмерим с кобелякским. А воду вы будете на халяву лить на огороды, Копылец с насосом стоять? Саша, держись. Филона во многом поддерживаю, но здесь явная заказуха. С Новым годом всех, привет из Дубая :)) у нас +26, вода +22, местный люд почти в шубах инстаграмит купающихся россиян :))
5. Beri Mor / 31 грудня 2017, 14:47
4.Седой
« Только возникает вопрос: Если вы такие умные, почему строем не ходите? :)»

А у вас що,стройова підготовка це ознака розуму?Однако...

Змінено 31.12.2017, 14:48
6. stepan / 31 грудня 2017, 15:02
У нас дійсно прийнято порівнювати все і усіх.Якщо скажеш що Копилець хреновий на віки мер то на тебе накинуться відразу - а що Ісип був хороший? Якщо скажеш що доріг нема то відразу скажуть а он там ще гірші. От чому ніхто не порівнює з кращими варіантами? Є ж успішні громади, села де є європейські дороги, з водогонами і освітленням, з новими робочими місцями, куди їде молодь жити. От з ними в нас не прийнято порівнювати бо тоді наше місто виглядатиме купою багнюки на чолі з розумово відсталим мером. Рівнятися треба на краще.
7. Седой / 31 грудня 2017, 15:46
5.Beri Mor
«А у вас що,стройова підготовка це ознака розуму?Однако... »

Для таких, как ты, это основной критерий. Необходимый и достаточный. У меня такие, как ты обычно хлеборезами служили :))
8. Седой / 31 грудня 2017, 15:49
6.stepan
«Є ж успішні громади, села де є європейські дороги, з водогонами і освітленням»

Если к моему возвращению в Россию иллюминацию не снимут выложу вам видео, как выглядит обычное село в среднем подмосковье в новый год. Удивитесь. Париж отдыхает, имею право сравнивать :)) Без Лувра правда и лягушек жареных
9. stepan / 31 грудня 2017, 16:01
8.Седой
« выложу вам видео, как выглядит обычное село в среднем подмосковье в новый год»

а як щодо села не поруч а десь так за 500 км від москви?
10. Beri Mor / 31 грудня 2017, 16:04
7.Седой
«У меня такие, как ты обычно хлеборезами служили»

Там де я служив,таких"власовців" як ти і близько не підпускали.
11. ivanrywa / 31 грудня 2017, 17:10
Седой,дуже «громко» пишеш.Далекий від конкретики.Не потрібно порівнювати нікого!Просто неупередженно,розібратись хоча б з тим,що на поверхні.Навіщо нам Херсон ,Запоріжжя і т.д.Якщо на футбол виділяється 600 к?!?!?!При існуючих проблемах.Нічого немаю проти футболу,навіть більше.Ну але ж...Можна б, тут було мені парирувати,типу,ти проти того що б місцеві таланти,грали ,і виростали в майбутньому у «Блохіних» і "Шевченків"?!Тільки ЗА!Но але ж ситуація зовсім інша,пів команди полтавчан-кременчужан,які отримуют 1,5-2к за гру,і чхати хотіли на Кобеляки.І тільки далекий,від футболу не розуміє,що в першу чергу меру команда потрібна,що б "втерти носа" голові рда.Я думаю про їхне протистояння,розказувати не потрібно?
12. ivanrywa / 31 грудня 2017, 17:22
І ще приклад,дуже простенький.Навіть ти "потянеш".Всі бачили місцеву ялинку.На даний час,достойно виглядає,як для Кобеляк.І це заслуга зовсім не міської ради!Як би не група,не байдужих місцевих жителів,які самоорганізвались,і взяли це питання під свій конроль,виготовили прикраси,та прикрасили,то ялинка б нагадувала ТЕ,біля чого,не один рік місцеві зустрічали НР.Так,що мабуть потрібно таким шляхом іти,і у вирішенні комунальних проблем(водогони,сміття,бродячі собаки).І не платити меру по 150% за "заслуги",до зарплати!
13. Vlada82 / 31 грудня 2017, 17:55
Згодна з Філоненком. Він тільки в одному помилився - у пафосі щодо унікальності Копильця майстерно займатися популізмом. Мабуть Ігор забув, шо наш Андрій Река давним-давно обскакав у цьому Копильця, він популіст з великим стажем і даже до Верховної зРади доскакав. Так шо вашому Копильцю ще вчитися та вчитися в Андрія Санича. Популізм сьогодні в тренді, це найпростіший спосіб швидко видратися по чиновницькій драбині вгору. Це вам не компартійні часи, де треба було заявити про себе, потім показати себе в роботі й так далі. Сьогодні розочок насадив - і ти вже кращий мер! Або химерну скульптуру типу "мертві з косами з-під землі вилазять" встановив - і піар на всю область. А шо на якійсь вулиці люди без води сидять тижнями - того не видно, особливо приїжджим. Та й гроші у водогони вкладати треба не ті, шо в розочки. Хотя в деяких селищах мери даже розочок не саджають, це теж факт.
З Новим роком усіх!
14. Ltava / 31 грудня 2017, 17:58


Змінено 19.01.2018, 13:01
15. Ltava / 31 грудня 2017, 18:09


Змінено 19.01.2018, 13:01
16. Седой / 31 грудня 2017, 18:10
Откуда конкретика, я же невъездной???? ялынку не видел, футболимтов помню в Билыках г 90-е годы. Вроде Сокил был. Играли с основным составом Динамо Киев. Спрашиваю предсельсовета (вроде Пуха)- как заманили? Говорит- завод дал каждому по два мешка сахара! Во времена были... Я привозил 100 баксов, менял на полный пакет денег, (название не помню) и сорил ими, как янки в России.
P.S. Беримор позабавил инфой про свою службу. Куда уж нам, я только до замминистра дослужился, до хлебореза не удалось????????????
17. Ltava / 31 грудня 2017, 18:18
16.Седой
« я только до замминистра дослужился»

Капати , терміново капати . пігулки вже не допоможуть :))
18. Beri Mor / 31 грудня 2017, 19:03
16.Седой
«P.S. Беримор позабавил инфой про свою службу. Куда уж нам, я только до замминистра дослужился, до хлебореза не удалось????????????»

Та пиши вже під ніком Шойгу,ху.лі там "мелочіться".
19. Ltava / 31 грудня 2017, 19:11
18.Beri Mor
«Та пиши вже під ніком »

Кожен ..... як хоче :)) З Новим Роком !!!:))
20. Beri Mor / 31 грудня 2017, 19:15
19.Ltava
«) З Новим Роком !!!:))»

І Вас з Наступаючим!
21. Ltava / 31 грудня 2017, 19:31



Змінено 01.01.2018, 10:21
22. микола козак / 1 січня 2018, 13:01
Філон отримав завдання паплюжити тКопельця , яка невдячна робота комусь вилизувати.Я не прихильник Копельця , але читати дурниці , написані Філоном просто противно , хоч би вже обирав якісь більш серйозні звинувачення, а те , що пише , якраз на користь Копельцю.Філон - пустодзвін.
ВСИХ З НОВИМ РОКОМ.
23. Чудо Юдо / 1 січня 2018, 14:34
22.микола козак
«Філон отримав завдання паплюжити тКопельця»

Стандартна тупа відмазка прихильників Копельця.
"Отримав завдання". Від кого? Навіщо? І цікаво за які блага? Чи далі цієї фрази думки не заходять?
Філон правду пише і апелює до конкретних речей.

Дуже мені сподобалася ця новорічна ніч. Перша година ночі, народ бухий по місту тиняється і темно як у дупі! Бери ножі та грабуй на здоров’я - міськрада на електроенергії економить і у будні, і у свята! На нову форму футболістам збирає.
Позаминулого року у таку ж темну новорічну ніч якісь лосі побили ліхтарі біля 2-ї школи. Досі стоять обрубки, проводи стирчать, ніхто заміняти і не збирається. Зате ми вліпили у парк грамофон за 60.000 гривень і крутимо там попсяцькі пісеньки!
У Копельця що не день - ідея фікс - хочу парк - всі гроші пущу на парк; хочу футбольну команду - все бабло на футбол пішло. А на решту речей йому - попісяти згори. Ось і зоопарк захотів - скоро у нас взагалі ліхтарі не вмикатимуть і воду не пускатимуть.

Змінено 01.01.2018, 14:35
24. ivanrywa / 1 січня 2018, 15:11
Дуже рідко,страюсь залишати коментарі.І основна причина в тому,що більшість дописів,"високоінтеликтіальних" коментаторів,скочуються до обкидання один одного брудом(в кращому випадку),з двох таборів,прихильників,минулого і теперішнього «господаря» міста.І у цьому сюрі,всі більш-менш,здраві думки,губляться,у потоці бруду,відверто не прикритих симпатій,і на кінець особистих образ.Я розумію,що завжди повенен бути відсоток,диванних військ(безхрибетних,які за рахунок образ,інших,шляхом писанини,можливо стають більш впевниненеми,тим самим піднімаючи свою самооцінку),місцевих інтелектуалів(єдиним досягненням,в житті,яких є десятки прочитанних книжок,а реалізувати,ці занння,мають змогу лише,таким чином),ну і звичайно симпатиків,які ревносно сприймають будь-яку,навіть аргументовану критику,свого ідола.Шкода лише місто..Його можна порівняти,з старенькими,понівиченим авто,відчизняного виробництва,яке уже зовсім погано їде,а його не ремонтують(мотор,ходова і т.д.),а лише ставлять колеса від іномарки.
25. Ltava / 1 січня 2018, 20:01
24.ivanrywa
«.Його можна порівняти,з старенькими,понівиченим авто,відчизняного виробництва,»

Дозволю собі не погодитися адже місто має історію більшу чим СРСР , нажаль воно помирає віддане на відкуп сірості і нікчемності :(( Так буває , на жаль :(( Чи вдасьця місту визворіти не знаю , філон уже здався :(( Детройт вмер , так тож автостолиця :(( А населення , пробивніші і розумніші виїдуть :((
26. Гнатович / 2 січня 2018, 00:37
Чувствуется, что пан Филоненко слыхал не только о бодрияре с чалдини ;-), ибо приемчик он явно позаимствовал у макиавелли: построили майданчик-фонтанчик - надо брюзжать о водопроводе, отремонтировали бы водопровод - пи@ди о неремонтированных тротуарах и т.п. Беспроиграшная тема, однако...
Предвзятое отношение Филоненка к Копельцу шито белыми нитками, притом стежки очень неаккуратны! Фу-фу таким быть!
27. Седой / 2 січня 2018, 09:10
Ну, если в Кобеляках еще помнят Макиавелли, не все потеряно. Это ж отголоски "совка", теперь этому не учат.
Опять P.S. для несостоявшегося хлебореза. :) Если сильно сомневаешься в моей биографии, спроси пожарных Кобеляк, кто им оснастил полным комплектом современного спасательного инструмента ржавый мерседес, полученный вроде из Зингена совершенно пустым. Заодно спроси, сколько за эти годы они моих земляков спасли с помощью подаренного мною комплекта, стоящего между прочим, чуть побольше мерседеса, но нового.
Расшифровался, конечно. Ну и ладно, мне кастрюлеголовых боятся - себя не уважать. Да, можешь еще Таранушича спросить (к Удовиченко тебя не допустят), кто организовал подписание договора о дружбе между Московской и Полтавской областям в 2012 году.
А на могилу матери приеду, с биометрией все ОК. Как мозги у вас ОК станут, так и приеду.
28. don / 2 січня 2018, 09:44
цей московіт своїм пісюном тут усіх повбиває і на цьому закончітса договор дружби
29. ukr2017 / 2 січня 2018, 11:59
Правильно Філон написав.Це дійсно не феномен Копильця, просто зараз такий популізма вірус по всій країні,щоб продовжити своє існування.Грамоти і медальки, родичам, кумам, своїм роботягам. Деякі вже і через дітей підбираються до виборців з подарунками від Миколайчика і Діда Мороза за кошти тих же батьків і бюджету.Хто по крепче, той для вуличних комітетів і пенсіонерів столи накривають з чаєм і пиріжками. Можна нічого не робити, вкравши трохи грошенят, поділитись з челядю за копійки і далі не хвилюватись за крісло
30. Beri Mor / 2 січня 2018, 12:20
27.Седой
«Да, можешь еще Таранушича спросить »

Все понятно,"скажи кто твой друг,и я скажу кто ты."
31. Maksym / 2 січня 2018, 16:26
Ох і наймити пішли, ти йому сто, а він тобі двісті.
32. Гнатович / 2 січня 2018, 18:10
Коментар видалено за порушення пункту 2.5 Правил користування сайтом
33. земеля / 2 січня 2018, 19:42
Судя по статье, Филон единственный в Кобеляках , как не получивший никакой медали. Ходатайствую о награждении Филона какой-нибудь медалькой.
34. Beri Mor / 2 січня 2018, 20:36
33.земеля
«Ходатайствую о награждении Филона какой-нибудь медалькой.»

Немає за що.Статті не актуальні.Можна ж наприклад запросити мєнта,який пояснить про нові штрафи за порушення ПДР.Я лише в «дебрях» інтернету знайшов інформацію про те,що з Нового року швидкість в населених пунктах зменшили,але штрафи за перевищення залишилися старими(більше 20км-255грн,більше 50км-510грн),хоча майже всі ЗМІ анонсували їх збільшення до 3 400грн.Також пропонується у 2018 році збільшити штраф за управління ТЗ без права керування-він становитиме 10 200грн.Це як,коли взагалі ніколи не вчився,та не здавав у МРЕО,чи навіть коли забув посвідчення вдома?Оце людям,я думаю цікаво,адже зараз майже в кожного є авто,а з інформації-одні домисли.
35. Седой / 2 січня 2018, 20:43
32.Гнатович
«Не в коня корм, короче. Или: зря бисер перед свиньями.»

Да не свиньи они, и бисера у меня нет. Помните, как в Фильме "Адъютант его превосходительства" дедок говорил атаману? "Ты не суди их батька строго, дураки они" :)) А от деток бiлицьких вышитая ими картина в кабинете и сейчас висит, а под ней казацкая булава с тризубцем :)) И удивительно, ФСБ не закрывает. Попробуйте у себя триколор вывесить :))
36. земеля / 2 січня 2018, 21:28
22.микола козак
«Філон отримав завдання паплюжити тКопельця , яка невдячна робота комусь вилизувати»


Сейчас всем тяжело: одним врать, другим - верить.
37. stepan / 2 січня 2018, 23:14
набігли захисники грьобані, одні меценати і захисники руского міра. я навіть не думав що сюди така наволоч заходить. чомусь мене не дивує той факт що ця вся свора напала на філона, а якщо розібрати то за що? він висловив свою думку,не подобається не читайте,але не треба звинувачувати в брехні і заказухі.
38. stepan / 2 січня 2018, 23:16
на форумі вас прочитають одиниці, хочете щоб вас почули всі читачі? ну так вперед - створіть свою газету і пишіть, у вас же є бобло.
39. Гнатович / 3 січня 2018, 02:20
37.stepan
« він висловив свою думку,не подобається не читайте»

так и оппоненты высловылы свою думку, если тебе нэ подобаеться - не читай (это по твоей логике)
38.stepan
«на форумі вас прочитають одиниці, хочете щоб вас почули всі читачі? ну так вперед - створіть свою газету і пишіть, у вас же є бобло.»

ути-пути, как расстроился-то...
40. Ltava / 3 січня 2018, 06:36


Змінено 19.01.2018, 13:01
41. Ltava / 3 січня 2018, 06:41


Змінено 19.01.2018, 13:01
42. микола козак / 3 січня 2018, 10:03
Читаєш і дивуєшся , один пише , що якась погань побила на вулиці ліхтарі , немає світла і претензії до Копельця , Другому неподобається , що Копелець витрачає гроші на футбольну команду , іншому неподобається парк , тому тротуари , викладені плмиткою - то в кінець кінців зберіться , підіть до Копельця і скажіть , що вам подобається.А те що Філон має за мету скомпроментувати Копельця в очах виборців , то це вже і тупому зрозуміло.Їм добре жилося , коли містом керував Ісип з Галушками , от і проводиться така робота з електоратом.А в нас електорат звик вірити всякій брехні , яка написана , або сказвана в ЗМІ.
43. ivanrywa / 3 січня 2018, 12:28
[[ЦИТАТА|42|микола козак
Ще раз повторюсь,мені байдуже,яке прізвище у мера.Постараюсь відповісти по кожному з ваших зауважень.По-перше,по вуличному освітленню,хтось писав вище,що в новорічну ніч не було світла на вулиці,я бачив картину протилежну,майже всю ніч було(там де я бачив),але 2 дні після того,не включалось ні на хвилину!(мабуть вирівнюють кВт).Це при тому що були вихідні,і гуляють масово діти,мами з колясками,та й іншим жетелям не зовсім подобається!
Щодо футбольної команди(і загалом спорту ,як такого)-це супер!Але ж це не першочергове завдання,голови.Ну от кожен з нас,якщо у когось проблему в будинку,з водою,чи каналізацією,то ви,що залишите ці проблеми на потом???!!!А підете купувати велосипед,чи ковзани,чи що вам ближче?!Зрозуміло,що ні!Так і в місті,це той самий будинок(в масштабі),якому в першу чергу потрібен господар!
На рахунок замовлень(як ви дозволили собі висловитись).Не хочу бути адвокатом автора статті,ну але ж обьєктивності ради,почитайте,що пишуть в газеті міської ради!Це жах!Які епітети дозволяють собі використовувати,в ній.І паплюжити людей,лише через якісь особисті образи!Це нормально?!
Ну і,щодо активності мера.Важко не погодитися,що зробленно більше ,чим за всі каденціії попередника,це факт!Жалко лише,що це "косметика"!І роблять лише те ,що видно(як справедливо підмічено в статті),як кажуть щоб простий піпл хавав,і це вдається.Особисто я таку активність,пояснюю лише тим що 2018 рік,буде вирішальним для Кобеляк,і для О.О.(як що знову законодавство не змінять).І в цьому році повинна з"явитися Кобеляцька ОТГ(згідно перспективного плану ОДА),і там уже не буде вмовлянь сусідів,приєднають згідно плану.А ОТГ,це вже зовсім інша історія,повноваження і бюджет!
44. LyudaLyudmila / 3 січня 2018, 14:14
Скіль ки б не намагалися знайти негатив в діяльності теперішнього міського голови, але факти залишаються фактами. За останні 2 роки для міста зроблено більше ніж за 20 років перед цим. Дуже вдячна Олександру Олександровичу за його енергію, наполегливість,вдачу справжнього господаря. Бажаю йому здоров"я і натхнення ще на довгі роки.
45. Filon / 3 січня 2018, 16:33
26.Гнатович
«Чувствуется, что пан Филоненко слыхал не только о бодрияре с чалдини ;-), ибо приемчик он явно позаимствовал у макиавелли: построили майданчик-фонтанчик - надо брюзжать о водопроводе, отремонтировали бы водопровод - пи@ди о неремонтированных тротуарах и т.п. Беспроиграшная тема, однако.»

Спеціально для Гнатовича. Вибачте, Ви нет могли б конкретизувати, що саме із Макіавеллі Ви мали на увазі? Якщо найбільш відому його працю "Государь", то читав. Але щиро не розумію, яке вона має відношення до даної теми. Поясніть будь-ласка. А то мені здається, що Ви не в темі. А зараз цитата із "Государя"
О щедрости и бережливости

Начну с первого из упомянутых качеств и скажу, что хорошо иметь славу щедрого государя. Тем не менее тот, кто проявляет щедрость, чтобы слыть щедрым, вредит самому себе. Ибо если проявлять ее разумно и должным образом, о ней не узнают, а тебя все равно обвинят в скупости, поэтому, чтобы, распространить среди людей славу о своей щедрости, ты должен будешь изощряться в великолепных затеях, но, поступая таким образом, ты истощишь казну, после чего, не желая расставаться со славой щедрого правителя, вынужден будешь сверх меры обременить народ податями и прибегнуть к неблаговидным способам изыскания денег. Всем этим ты постепенно возбудишь ненависть подданных, а со временем, когда обеднеешь,-- то и презрение. И после того как многих разоришь своей щедростью и немногих облагодетельствуешь, первое же затруднение обернется для тебя бедствием, первая же опасность -- крушением. Но если ты вовремя одумаешься и захочешь поправить дело, тебя тотчас же обвинят в скупости.

Итак, раз государь не может без ущерба для себя проявлять щедрость так, чтобы ее признали, то не будет ли для него благоразумнее примириться со славой скупого правителя? Ибо со временем, когда люди увидят, что благодаря бережливости он удовлетворяется своими доходами и ведет военные кампании, не обременяя народ дополнительными налогами, за ним утвердится слава щедрого правителя
46. Filon / 3 січня 2018, 16:37
Продовження. Вибачте за довгу цитату. Просто не хочеться висмикувати по реченню із цілісного тексту.
Итак, ради того, чтобы не обирать подданных, иметь средства для обороны, не обеднеть, не вызвать презрения и не стать по неволе алчным, государь должен пренебречь славой скупого правителя, ибо скупость -- это один из тех пороков, которые позволяют ему править. Если мне скажут, что Цезарь проложил себе путь щедростью и что многие другие, благодаря тому, что были и слыли щедрыми, достигали самых высоких степеней, я отвечу: либо ты достиг власти, либо ты еще на пути к ней. В первом случае щедрость вредна, во втором -- необходима. Цезарь был на пути к абсолютной власти над Римом, поэтому щедрость не могла ему повредить, но владычеству его пришел бы конец, если бы он, достигнув власти, прожил дольше и не умерил расходов. А если мне возразят, что многие уже были государями и совершали во главе войска великие дела, однако же слыли щедрейшими, я отвечу, что тратить можно либо свое, либо чужое. В первом случае полезна бережливость, во втором -- как можно большая щедрость.

Если ты ведешь войско, которое кормится добычей, грабежом, поборами и чужим добром, тебе необходимо быть щедрым, иначе за тобой не пойдут солдаты. И всегда имущество, которое не принадлежит тебе или твоим подданным, можешь раздаривать щедрой рукой, как это делали Кир, Цезарь и Александр, ибо, расточая чужое, ты прибавляешь себе славы, тогда как расточая свое -- ты только себе вредишь. Ничто другое не истощает себя так, как щедрость: выказывая ее, одновременно теряешь самую возможность ее выказывать и либо впадаешь в бедность, возбуждающую презрение, либо, желая избежать бедности, разоряешь других, чем навлекаешь на себя ненависть. Между тем презрение и ненависть подданных -- это то самое, чего государь должен более всего опасаться, щедрость же ведет к тому и другому. Поэтому больше мудрости в том, чтобы, слывя скупым, стяжать худую славу без ненависти,
47. Beri Mor / 3 січня 2018, 17:14
"-Ну й розумний,аж страшно!":))
48. микола козак / 3 січня 2018, 18:47
Цитувати чужі думки невдячна робота.От більш , чим впевнений що пан Філон колись з великою наснагою цитував В І Леніна , а потім гудив те , що цитував.Тому вважаю , що оці цитатники є великою дурницею , спілкуйтеся з людьми своїми думками і не старайтесь показати себе дурнішим , ніж є насправді.
49. Гнатович / 3 січня 2018, 20:03
45.Filon
«Спеціально для Гнатовича. Вибачте, Ви нет могли б конкретизувати, що саме із Макіавеллі Ви мали на увазі? »

Из Макиавелли я мав на увази то, что он вошел в историю как мастер манипуляции, и применение его методов подразумевает склонность к манипулированию, что в данной статье и наблюдается.(Собственно, любой журналист по умолчанию должен обладать навыками макиавеллиста.)

Также предполагается, что манипулирование должно быть изящным и незаметным, что в данной статье НЕ наблюдается.

Ваша статья вызывает ассоциацию со стервозной опупевшей женой, которая ищет с чем бы докопаться к мужу: то он всё время на трёх работах - ей скучно одной по магазинам ходить, сокращает муж работу - опять ей плохо, денег мало и т.п. (Есть у меня такая знакомая семья).

На мой непредвзятый взгляд, и водопровод, и тротуары, и парки - все требует ремонта и вложений. Но совершенно глупо акцентироваться на том, что: одно отремонтировали, а ПОЧЕМУ НЕ ДРУГОЕ? Наверное, всему свое время и критиковать проще, чем делать.



Стёб защитан.

Можно пойти и дальше: представить изучающим вышеупомянутых кого-нибудь из государственных мужей. Так, например, и просится на участие в этой жанровой сценке некто Парубий Андрий (известный интеллектуал и радетель)).
50. Гнатович / 3 січня 2018, 20:08
P.S.
Перед //Стёб защитан. // почему-то исчезла цитата из статьи, а именно:
....Не знаю, чи вивчав кобеляцький міський голова Олександр Копелець праці французького філософа Жана Бодріяра чи американського соціального психолога Роберта Чалдіні.....
51. ivanrywa / 3 січня 2018, 21:12
На мой непредвзятый взгляд, и водопровод, и тротуары, и парки - все требует ремонта и вложений. Но совершенно глупо акцентироваться на том, что: одно отремонтировали, а ПОЧЕМУ НЕ ДРУГОЕ? Наверное, всему свое время и критиковать проще, чем делать.
А на мій погляд водогін,тротуар і парк,м"яко кажучи не зовсім рівнозначні,по своїй важливості,речі!Я уже наводив приклад,з домогосподарством.Цікава ваша думка,у своєму дворі впершу чергу плитку б клали,чи ремонтували водогін??Думаю відповідь очевидна.
52. Filon / 3 січня 2018, 21:38
48.микола козак
«Цитувати чужі думки невдячна робота.От більш , чим впевнений що пан Філон колись з великою наснагою цитував В І Леніна , а потім гудив те , що цитував»

Шановний Миколо. Я дуже вдячний Вам за те, що слідкуєте за моїми статтями на протязі багатьох років. Думаю Ви вже помітили, що в совїх текстах намагаюся утримуватися від великої кількості цитат. Зараз ми пишемо коментарі. І вцьому випадку можна трішки побавитися чужими думками. Даний розділ із книги Макіавеллі вибраний не випадково. Якщо ви зврнули увагу, то автор пише про те, що успішні государі щедро тратять саме чужі гроші, гроші підкорених народів. Якщо Кобеляки для Копельця - підкорене місто, то все сходиться. І якби про що я вже писав Олександр Олександрович клепав медалькки і утримував футболістів за фермерські гроші, то питань до нього не було б. Але він це робить за гроші платників податків. По мАкіавеллі - підкорених.
А щодо Леніна. Ви знаєте бути впевненим у тому що хтось щось казав а потім це ж заперечував, не аючи жодного доказу це або брехати або страждати віід психіних розладів. Без образ.
53. Чудо Юдо / 3 січня 2018, 21:38
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
49.Гнатович
«На мой непредвзятый взгляд, и водопровод, и тротуары, и парки - все требует ремонта и вложений. Но совершенно глупо акцентироваться на том, что: одно отремонтировали, а ПОЧЕМУ НЕ ДРУГОЕ? Наверное, всему свое время и критиковать проще, чем делать.»

+ Парк, фонтанчик, футболісти, 4 квартали плиточки, у центрі в основному
- водогін, тротуари, дороги, освітлення
Мій батько на таке каже просто: "пику вмили, а жопа грязна" :)
54. КАМаз / 3 січня 2018, 22:15
Чудо твій батько мудрий чоловік! Дуже доречне прислів’я до цієї статті.
55. микола козак / 3 січня 2018, 22:17
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
53.Чудо Юдо
«Мій батько на таке каже просто: "пику вмили, а жопа грязна" :»

Але ж одночасно мити пику і ж..у якось незручно і майже неможливо.
56. КАМаз / 3 січня 2018, 22:40
Нічого прийде літечко не буде чим вмити ні ж.. ні пику, за то у футбол гратимо кубки братимемо))))))))
57. Гнатович / 3 січня 2018, 22:52
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
53.Чудо Юдо
«+ Парк, фонтанчик, футболісти, 4 квартали плиточки, у центрі в основному
- водогін, тротуари, дороги, освітлення
Мій батько на таке каже просто: "пику вмили, а жопа грязна" :)»


Та чо уж, требуй сразу и всего!
Не знаю, имеешь ли ты представление о размере городского бюджета и стоимости реконструкции водопровода, где лишь разработка проекта наверняка потянет на несколько млн.

Ни в одном городе в постсоветское время масштабная реконструкция не была сделана, даже в столице, бюджет которой несоизмерим с кобеляцким. И вообще, пора забывать советскую халяву, водопровод должен быть ( и вскоре будет) частным, с определенными инвестициями в реконструкцию и соответствующими ценами, при которых твой батько при выборе что мыть - "пыку или жопу" как бы не воспользовался кошачьим способом.

То же и относительно уличного освещения. Чтобы требовать благ, за них надо платить. А то каждый налогов платит в лучшем случае на рубль, а требует на тысячу. Вы уж как-то ножки по одежке.
58. КАМаз / 3 січня 2018, 22:57
Ну хоть один прихильник пахана скажіть мені, що я не правий, коли виділяють на футбол 600 тис, а на воду 150 це не здраво!
59. КАМаз / 3 січня 2018, 22:59
Чув гнатович ти гониш які мільйони за проект сам водоканал виконує роботи, а м/р фінансує.
60. Гнатович / 3 січня 2018, 23:10
58.КАМаз
«у хоть один прихильник пахана скажіть мені, що я не правий, коли виділяють на футбол 600 тис, а на воду 150 це не здраво!»

Как не прыхыльнык и незаинтересованное лицо могу напомнить тебе, что утверждают расходы бюджета избранные вами депутаты. Неплохо бы электорату с них и спросить. На мой взгляд же - хефиг содержать футбольную команду за счет бюджета кобеляк. Очевидно, представители жителей полагают иначе. Вопросы к ним.
61. Гнатович / 3 січня 2018, 23:12
59.КАМаз
«Чув гнатович ти гониш які мільйони за проект сам водоканал виконує роботи, а м/р фінансує.»

Масштабная реконструкция предполагает проект.
62. КАМаз / 3 січня 2018, 23:56
Ну ніхто не каже про маштабну, по 500 м в рік ремонтувати і гуд!
63. Гнатович / 4 січня 2018, 00:12
Короче, мораль сей басни такова:
четверть века в кобеляках ничего не делалось -
ни водопроводы,
ни дороги,
ни тротуары,
ни майданчики,
ни фонтанчики,
ни освещение,
ни даже грамот и медалек не давали никому.

Пришел новый мэр, хоть чего то сделал.

Автор статьи же шпыняет мэра, обвиняя того в том, что не сделал остального из списка выше, а то что сделал - исключительно с целью популизма и подкупа награжденных грамотами граждан.

При этом автор еще высосал из перевернувшегося в гробу Макиавелли аналогию между кобеляками и пидкорэным народом, мэром и государем. Это уже отдает патологией. И явными злокознями в сторону мэра.
64. Гнатович / 4 січня 2018, 08:59
62.КАМаз
«Ну ніхто не каже про маштабну, по 500 м в рік ремонтувати і гуд!»

58.КАМаз
«а на воду 150»

ну так на энное количество метров ремонта водопровода и выделили 150 тыс.грн, шо ж ты бухтишь?
65. don / 4 січня 2018, 09:50
ця стаття це чергове підтвердження, що між Філоном і новосанжарським контролером-соплєжуєм Борькою можна ставити знак рівності
66. don / 4 січня 2018, 09:53
59.КАМаз
«Ну ніхто не каже про маштабну, по 500 м в рік ремонтувати і гуд!»

ти смішний, чи прикидаєшся?

Змінено 04.01.2018, 09:56
67. Чудо Юдо / 4 січня 2018, 10:02
60.Гнатович
«Как не прыхыльнык и незаинтересованное лицо могу напомнить тебе, что утверждают расходы бюджета избранные вами депутаты. Неплохо бы электорату с них и спросить»

Ну тут Ви праві, сам не дуже розумію, що вони роблять на сесіях. Виходячи з інфи зі ЗМІ, там 3-4 активіста, а решта просто сидить дрімає, руки піднімають щоб пошвидше закінчити процес.
Так, потрібно з них спитати.
А чому на Копельця наїжджаю? Тому що ФК, парк, грамофон у парку і загрібання під себе кінно-спортивної школи з наступним в неї вливанням народних грошей - це все ж його "ідеї-фікс".

Щодо попередніх років, не відгорожую Ісипа, але якраз на прихід Копельця почалася місцева реформа і бабло на місця пішло у значно більшій кількості. І справа не в сумі 450 тисяч на ФК, а у розмірі цього «шматка» щодо бюджету.
Тільки нова влада начисто знесла старий сайт міськради і нині неможливо із відкритих джерел порівняти цифри бюджетів, наприклад, 2013 року і 2017 (нехай навіть із врахуванням падіння гривні)
68. Гнатович / 4 січня 2018, 14:42
67.Чудо Юдо
« і нині неможливо із відкритих джерел порівняти цифри бюджетів, наприклад, 2013 року і 2017 »

Если эти данные действительно Вам интересны, Вы можете направить письменный запрос ( с уведомлением) в миськраду и, поскольку это открытая информация, они обязаны предоставить Вам письменный ответ в течение 1, кажется, месяца.

67.Чудо Юдо
« там 3-4 активіста, а решта просто сидить дрімає, руки піднімають щоб пошвидше закінчити процес.»

То есть лица, которых население делегировало представлять свои интересы, тупо подремывают на сессиях, тупо поднимают руки, принимая решения в насущных вопросах, а в итоге всех собак вешают (в статье) на мэра?

Вопрос 1: на...уя такие депутаты?

Вопрос2: если электорат избирает таких млявых и равнодушных особей представлять себя, то может и электорату по...уй на насущные вопросы и они "мають,те що мають", т.к. именно этого и достойны?
69. Selena2017 / 4 січня 2018, 14:45
Ігоре Миколайовичу, годі вже вам жахати люд своєю вченістю. Такого вченого туману напущено в статтю, що губляться в ньому справді болючі проблеми, зокрема - вода, водогони, Водоканал. Тому, що вони притаманні і Санжарам, дозволю собі звернути увагу товариства саме на цій конкретиці. Скільки списів зламано, імен чужинських названо ! А щоб бути об"єктивним і не викликати звинувачень, автор мав питання водопостачання глибоко вивчити, говорити так вмотивовано, щоб ніхто не закинув "заказухи". Для цього насамперед скористатися законодавчою базою в цій галузі господарювання.
Є два правових документа:
1. Водний Кодекс,прийнятий ще в 1995 році.
2.Закон про питну воду, питне водопостачання та водовідведення, підписаний ще Л.Кучмою, зі свіжими змінами від 18 травня 2017 року. Погортайте статті 44, 49, 55 та й інші, знайдіть там ключові слова і всім стане зрозуміло, чому ваш Водоканал завис у повітрі, а з нашого традиційного комунгоспу утворилося аж три мильні бульки: Джерело, Комунтех і ще якась третя трясця. І теж нікому невідомо : це насправді, чи вигадка.
Сьогодні сфера комунальної власності абсолютно безконтрольна і з боку держави, і з боку громадськості. Якщо цим безпосередньо не займатися, то нічого й списи ламати. Чингісхана ще згадайте, той пошепче.
70. Selena2017 / 4 січня 2018, 14:56
13.Vlada82
«мертві з косами з-під землі вилазять" встановив»

Лаяний і зневажений санжарцями Река таки встановив пам"ятник тим людям, які змінили УкраЇну. І цього в нього ніхто не відбере, якийсь гріх і на Страшному суді проститься.
Пам"ятник промовистий для душі чистої. А от особа, яку відірвали від біло-синьої цицьки з тату "ПР", тільки й може паплюжити людську працю, уяву, світогляд. Гидота.
71. Filon / 4 січня 2018, 15:25
63.Гнатович
«Короче, мораль сей басни такова:
четверть века в кобеляках ничего не делалось -
ни водопроводы,
ни дороги,
ни тротуары,
ни майданчики,
ни фонтанчики,
ни освещение,
ни даже грамот и медалек не давали никому.»

Шановний Гнатович, а Ви давно в Кобеляках живете? Я - із 1966-го. По Вашому Олександр Олександрович прийняв місто, яке лежало у руїнах. Між тим, освітлення у Кобеляках було відновлене на минулі 25 років, були збудовані точніше капітально відремонтовані два кілька поверхові будинки, були збудовані дві чи три артсвердловини, були збудовані водогони у два мікрорайони (їх ще й при совєтах зробити не змогли), були придбані есятки одиниць техніки у комунальні господарства. Це - лише по памяті. І зовсім не випадково сучасна міська влада уподобляючись завітам сучасної державнї влади видалила із сайту всі дані за роки "до Копельця" Аби порівнювати важче було. Якщо Ви дуже хочете я особисто зроблю запит і мені нададуть старі документи.
Зараз за два роки - жодної копійки на ремонт водогонів окрім аварій, жодної новї вулиці не освітили ( хоча тут можу помилитись, перевірю), жодної одиниці техніки не придбали. Можу навести цифри і факти. Не для Вас, а для тих хто мислить раціонально.
68.Гнатович
«
Вопрос 1: на...уя такие депутаты?

Вопрос2: если электорат избирает таких млявых и равнодушных особей представлять себя, то может и электорату по...уй на насущные вопросы и они "мають,те що мають", т.к. именно этого и достойны?»

О, ось тут із Вами Гнатович не можу не погодитися. Давно було сказано, що народ має ту владу на яку заслуговує. Або як зараз говорять, має ту владу, яка його має.
72. Гнатович / 4 січня 2018, 16:21
71.Filon
«Зараз за два роки - жодної копійки на ремонт водогонів окрім аварій, жодної новї вулиці не освітили ( хоча тут можу помилитись, перевірю), жодної одиниці техніки не придбали. »

Так я ж не запэручую необходимости ремонта водопровода, освещения и др.. Но, как выше заметил/а Selena2017, сфера коммунального хозяйства мутная и кто кому чего должен ремонтировать и оплачивать сходу не разберешься, и представления у электората об этом весьма туманны.

Но мои замечания/комментарии к статье совершенно о другом. Мое впечатление об авторе статьи сложилось именно из подачи материала, и впечатление таково, что автор небеспристрастен и не по делу ворчлив. Что неприятно, ибо ранее автор был замечен мною в похвальном здравомыслии.
73. Vlada82 / 4 січня 2018, 16:33
70.Selena2017
«особа, яку відірвали від біло-синьої цицьки з тату "ПР", тільки й може паплюжити людську працю, уяву, світогляд. Гидота.»

Selenо2017, це ви про кого? Згадайте, скільки політичних цицьок було в самого Реки - від компартійної до фронтозмінівської. Шо не влада - то нова цицька для нього,хіба не так? Згадайте також, як він падав під бульдозер, шоб газовики не рили траншею під водопровідні труби, бо робили те, на його погляд, незаконно. Він вимагав перерахувати гроші на комунгосп, а той уже нехай кладе водогін, але газовики, бачте, всупереч волі мера самі взялися до роботи. Інший би мер подякував за таку допомогу, бо люди досі користуються тим водогоном і ще не одне десятиліття користуватимуться. Але з чого ж тоді Реці ласого шматка відірвати? Ото він і казився. Зате недолугого памятника встановити - це для нього діло кількох днів. Я такий популізм і мала на увазі, обговорюючи подану в статті тему. Мабуть ви погано знаєте Андрія Санича, коли так безборонно стаєте на його захист. Тоді скажіть, чому він, особисто беручи участь у поваленні памятника Леніну і ще будучи на посаді мера, не спромігся встановити замість ленінського підніжжя шось путнє в центрі Санжар? Бо не побачив у тому власної вигоди. Все-таки правильно сказав Філоненко у своєму коментарі: "народ має ту владу, яка його має". Однак знаходяться ті, хто цю владу радий ще й підсилити улесливими коментарями.
74. Selena2017 / 4 січня 2018, 16:41
72.Гнатович
« как выше заметил/а Selena2017»


Пане Гнатович, дякую за увагу до моїх думок. Я - "заметилА".
Ви все розумієте і говорите правильно. Але для того, щоб з вами погодитися, треба докласти зусиль, мати якусь позицію і її відстоювати публічно, проявити громадянську мужність, терпляче добиватися результатів.
Щоб мати підставу звинувачувати мера і депутатів, треба не раз відвідати ті ж самі сесії - по Закону вони всі відкриті для загалу, хоч і без права голосу. Чи спостерігається таке коли-небудь? Легше - під ніком ждати манни з неба. Наше хуторянство, мабуть, вічне.
75. Гнатович / 4 січня 2018, 16:50
71.Filon
«Якщо Ви дуже хочете я особисто зроблю запит і мені нададуть старі документи.»

Вот это было бы неплохо. Хотя я, как человек нерациональный, следуя своим ощущениям, подозреваю, что бюджет не столь значимый, если мизерные суммы в 600тыс./спорт и 150тыс./ водоканал вызывают такие копьепреломления.

Также неплохо бы проработать законодательство относительно водопровода с привлечением юриста-консультанта, озвучить степень изношенности системы с запросами в соответствующие коммунальные предприятия, и примерную смета требуемой реконструкции.

Это уже тянет на полноценное журналистское расследование, подкрепленное конкретикой.

Думаю, что в таком виде статья не позволит заподозрить Вас в предвзятости.

Также хотелось бы, наверное, и другим читателям, узнать побольше о депутатах, сквозь дрёму принимающих столь странные решения относительно бюджета.

С другой стороны,

вливания/невливания в спорт не так однозначны, и, возможно, их приоритетность отнюдь не лишняя в перспективе. Если и так немногочисленная молодежь буцкает мяч вместо побухать или понаркоманить, то может вложенные средства и оправдывают себя. И, по большому счету, популяризация спорта предпочтительней вложений в пока худо-бедно фурычащий водогин.
76. Beri Mor / 4 січня 2018, 17:21
75.Гнатович
«. Если и так немногочисленная молодежь буцкает мяч вместо побухать или понаркоманить, то может вложенные средства и оправдывают себя. »

Так в чому ж і проблема.В Сан Санича грає один-два кобелячанина,всі інші-Полтава,Кременчук,він же всі гроші і «вбухує» на зарплату легіонерам.І ср.ать він хотів на місцевих.Йому головне свої особисті амбіції задовольнити,за рахунок платників податків.
77. ivanrywa / 4 січня 2018, 17:22
75.Гнатович
«вливания/невливания в спорт не так однозначны, и, возможно, их приоритетность отнюдь не лишняя в перспективе. Если и так немногочисленная молодежь буцкает мяч вместо побухать или понаркоманить, то может вложенные средства и оправдывают себя. И, по большому счету, популяризация спорта предпочтительней вложений в пока худо-бедно фурычащий водогин.»

Ви мабуть не уважно читали попередні коментарі.Саме для кобеляцької молоді,мало відчутні ці вливання в ФК,так як (повторюсь), велика частина гравців є жителі Кременчука і Полтави(які отримують 1,5-2 к,за гру),так що ці вливання в спорт,в перспиктиві можуть дати результат,лише для вище згаданних міст!
78. Ltava / 4 січня 2018, 17:22


Змінено 19.01.2018, 13:00
79. Ltava / 4 січня 2018, 17:25


Змінено 19.01.2018, 13:00
80. Гнатович / 4 січня 2018, 17:26
74.Selena2017
«Ви все розумієте і говорите правильно. Але для того, щоб з вами погодитися, треба докласти зусиль, мати якусь позицію і її відстоювати публічно, проявити громадянську мужність, терпляче добиватися результатів.
Щоб мати підставу звинувачувати мера і депутатів, треба не раз відвідати ті ж самі сесії - по Закону вони всі відкриті для загалу, хоч і без права голосу. Чи спостерігається таке коли-небудь? Легше - під ніком ждати манни з неба. Наше хуторянство, мабуть, вічне.»

Не могу не согласиться.
Классик давно описал мечту типичного малороса с говорящей фамилией- Пацюка: чтобы вареники сами в рот запрыгивали, предварительно обмакнувшись в сметану.

Из чего вывод: если жителям пофиг на решения избранного руководства относительно коммуникаций, пусть не жалуются, сидя без воды. В следующий раз более осознанно подойдут в избранию депутатского корпуса и мэра.

Время, когда деятельность государственного механизма имела социальную направленность, закончилось четверть века назад. Сейчас капитализм, а народ все в ожидании, как Вы заметили, манны небесной. Равнодушие и бездеятельность чреваты самовыпиливанием в том или ином виде. Короче, тема вечна и грустна
81. Ltava / 4 січня 2018, 17:35


Змінено 19.01.2018, 13:00
82. Гнатович / 4 січня 2018, 17:55
77.ivanrywa
«Ви мабуть не уважно читали попередні коментарі.Саме для кобеляцької молоді,мало відчутні ці вливання в ФК,так як (повторюсь), велика частина гравців є жителі Кременчука і Полтави(які отримують 1,5-2 к,за гру),так що ці вливання в спорт,в перспиктиві можуть дати результат,лише для вище згаданних міст!»

Я же написал "вливания/невливания в спорт не так однозначны, и, возможно,...", и " На мой взгляд же - нефиг содержать футбольную команду за счет бюджета кобеляк." Но, я так понял, жители Кобеляк в лице избранных ими депутатов сочли вливания в футбол более приоритетными нежели ремонт водогона.

Собственно, если включить логику и восстановить в памяти
этапы пути
от центрального общедомового отопления к поквартирно-автономному,
переход от привычного газового отопления на дрова и кизяки, предпосылки
и перспективы экономики,

то можно неутешительно предположить отказ от центрального водоснабжения/канализации в пользу какого-то качественно нового (или забытого старого) способа водопользования. Как отмечено автором статьи, водогин требует реконструкции, что логично, т.к. заложенный ресурс давно выработан и этому наследию проклятого совка не сегодня-завтра наступит натуральный кирдык (и не только в Кобеляках), но финансов на реконструкцию, а считай практически замену канализации и водопровода, насколько я понимаю нет, и, что еще печальнее, не предвидится.

В сухом остатке - либо центрального водоснабжения не будет, либо, реанимированное частными инвестициями, станет предметом роскоши.
83. Гнатович / 4 січня 2018, 18:16
81.Ltava
«А ось про " малороса " Ви даремно , Гоголь для москалів писав , про їхні мрії які ніби то на україні уже здійснилися , ці вареники їли а там слюною давилися :)) _ кацапи , що зних візьмеш :))»

Просто убили такой трактовкой Гоголя! каг бэ на злобу дня))

81.Ltava
«Тема вічна але не сумна :)) Отримуйте задоволення від спостередження за цим процесом »


Ну почему же не сумна, на мой взгляд так весьма.Отрымувать задоволення від спостередження аналогично получения удовольствия от наблюдения за больным человеком. Никогда не понимал угорания над деревенскими дурачками, например.Мне сумно наблюдать то, во что превращается моя родина и люди.
84. Selena2017 / 4 січня 2018, 18:34
80.Гнатович
«мечту типичного малороса »

Пане Гнатович, я - українка, слово малорос мені огидне. Раджу вам не вживати його, якщо поважаєте наш край і людей, які живуть в ньому. І про хуторянство я радше з відчаю, що важко зворушити людей на активну участь в облаштуванні свого ж життя.
Перечитайте Гоголя, більшої любові до України в жодного письменника не знайти. Даруйте,якщо не в лад.
85. Selena2017 / 4 січня 2018, 18:48
78.Ltava
«Ну нарешті Ви чесно себе охараттеризували »

Лтаво, що з вами? Це, мабуть, від перевтоми. Якщо ви особисто так титанічно працюєте над самовдосконаленням, збагаченням знаннями, ніяка деградація вам не загрожує, то чому рідні вам Кобеляки досі в такій ямі ( щоб не сказати крутіше) ??? Не вірю, що ви так думаєте. Краще не робіть таких поспішних висновків. Вище я пояснила, чому вжила слово хуторянство.
86. Гнатович / 4 січня 2018, 19:13
84.Selena2017
«Пане Гнатович, я - українка, слово малорос мені огидне. ...
Перечитайте Гоголя, більшої любові до України в жодного письменника не знайти. Даруйте,якщо не в лад.»


Пани Селено, столь огыднэ для Вас слово во времена Гоголя было общеупотребляемым названием и самоназванием жителей нашего региона, моих и, возможно, Ваших предков, и употребление его Гоголем никак не умаляет любовь его к нашей общей родине, более того, свою любовь он еще и выражал на, предполагаю, не менее огыдном для Вас русском языке.

А вот дела нынешних поборныкив мовы в основном лишь во зло (как заметил коментатор под другой статьей "если появились активисты- жди какой-нибудь х.ни")

Как видите, любовь к украине не зависит от терминов и языков.

84.Selena2017
«Раджу вам не вживати його, якщо поважаєте наш край і людей, які живуть в ньому.»

Признаюсь Вам, я настолько поважаю людей, что принципиально не насилую их своими порадами с целью навязать свои взгляды. По моему разумению, поступать иначе неприлично и невоспитанно.

84.Selena2017
«І про хуторянство я радше з відчаю, що важко зворушити людей на активну участь в облаштуванні свого ж життя.»

Ваши аллюзии вполне понятны и вряд ли могут показаться оскорбительными.
87. Selena2017 / 4 січня 2018, 19:51
86.Гнатович
«86. Гнатович / сьогодні, 19:13»

Пане Гнатович, я знаю, як було в часи Гоголя. Тепер - інакше.Про моє ставлення до російської ви знати не можете. Я вільно нею володію і не змішую понять "російська культура" та " російська істерія" з приводу України. Обидві мови ( як вам не дивно) потребують захисту і поваги. Ви не звернули уваги на те, що я чемно вибачалася за свої погляди, які ви й справді не сприйняли. Воля ваша.
88. Гнатович / 4 січня 2018, 20:35
87.Selena2017
«Ви не звернули уваги на те, що я чемно вибачалася за свої погляди, які ви й справді не сприйняли. Воля ваша.»

Пани Селено, не хотел Вас ни обидеть, ни оскорбить, наоборот, со всею чемнистю Вам ответил. Обычно на подобные порады отвечают в стиле "не говорите мне что делать и я не скажу куда вам идти", что логично.

Но не кажется ли Вам пародоксальным: испытывать отвращение к слову «малоросс» при этом будучи биологически частью, скорее всего, русского этноса? В чем истоки Вашего отвращения?
Мне такие закидоны видятся иррациональными и искусственно взращенными под влиянием извне.
89. Ltava / 4 січня 2018, 20:56


Змінено 19.01.2018, 12:59
90. Ltava / 4 січня 2018, 20:58


Змінено 19.01.2018, 12:59
91. Ltava / 4 січня 2018, 21:00


Змінено 19.01.2018, 12:59
92. Ltava / 4 січня 2018, 21:03


Змінено 19.01.2018, 12:59
93. Beri Mor / 4 січня 2018, 21:17
89.Ltava
«88.Гнатович
« будучи биологически частью, скорее всего, русского этноса?»

:)) Ви де цих збочень набралися !!!!? :))
»

Чого ж збочень,це факт.
94. Гнатович / 4 січня 2018, 21:40
89.Ltava
«« будучи биологически частью, скорее всего, русского этноса?»

:)) Ви де цих збочень набралися !!!!? :))
»

Не, ну Вы можете считать себя хоть шумерами (как Руслана, певица которая), но есть ещё и объективная реальность, в которой основная масса украинцев, русских, белорусов, поляков генетически относятся к одной гаплогруппе, т.е. являются одним народом. Даже те, чья внешность носит следы монголо-татарского ига.
Что, собственно, понятно и без доказательств от генетики.

Помню, несколько лет назад крутили фильму по укроТВ, чето типа "Код нации", ну не знаю, может кто-то и повелся на этот то ли стеб, то ли дешевую агитку.
95. Гнатович / 4 січня 2018, 21:43
90.Ltava
««Просто убили такой трактовкой»

Погано читаєте класика!!!:))»

Ну для таких интерпретаций и Гоголь сам себя читав погано)))
96. Ltava / 5 січня 2018, 06:53


Змінено 19.01.2018, 12:58
97. Ltava / 5 січня 2018, 06:54


Змінено 19.01.2018, 12:58
98. Ltava / 5 січня 2018, 06:59


Змінено 19.01.2018, 12:58
99. ivanrywa / 5 січня 2018, 09:01
Ltava,Гнатович

Мені здається,ви,займаєтеся флудом!Можливо б ви в приватних повідомленнях,на ці теми продовжили спілкування?!(про предків,етно,та мову).
100. Selena2017 / 5 січня 2018, 10:14
88.Гнатович
«Пани Селено, не хотел Вас ни обидеть, ни оскорбить,»


Не хотіли, а образили. Та це не страшно. Погано те, що доводиться дорослій людині пояснювати елементарні речі.
По-перше, я з повагою ставлюся до розумних, чесних і порядних людей будь-якого етносу. По-друге, не надаю переваги саме російському, бо - ні за що. По-третє, не поважаю представників будь-якого етносу, які сповідують яничарство, яке їм прищепила Родіна. Не маю на увазі вас особисто, тому припинимо безпредметну суперечку. Ваші зауваження щодо теми даної статті були слушними, давайте спільно покращувати дійсність та не робити похмурих прогнозів.
101. Selena2017 / 5 січня 2018, 10:45
91.Ltava
«Не пов"язуйте мій розвиток з розвитком громади!!! Н»

Годі вам сердитися, Лтаво ! Це все моя невихованість.А для громади ви однаково робите корисну справу : будите її від байдужості по-своєму і дотепно, а прийде час - станете учасником конкретних дій. Бажаю вам тільки добра.
102. Ltava / 5 січня 2018, 11:33


Змінено 19.01.2018, 12:57
103. Ltava / 5 січня 2018, 11:35


Змінено 19.01.2018, 12:57
104. Адекватник / 5 січня 2018, 12:06
100.Selena2017
«не поважаю представників будь-якого етносу, які сповідують яничарство»

А що воно таке, "яничарство"? От читаю свідому Вікіпедію, щоб не звинуватили у сєпаратизмі "Яничари (тур. yeniсeri — дослівно нове військо) — регулярна піхота в Османській імперії, що діяла у 14 — 19 століттях, створена султаном Мурадом І.

Яничари спершу набиралися з полонених, потім поповнювалася примусовим набором дітей християн підданих (сербів, болгар та інших). Після переходу на іслам яничари виховувалися в дусі релігійного фанатизму й сліпого послуху.... вони стали підпорою влади османських султанів, знаряддям османського абсолютизму. З 17 століття почався розклад яничар, вони втручалися в державні справи, робили державні перевороти." "В українській мові назва яничари вживалася переносно на означення ренегатів, що вірно і завзято служили чужій владі, лютих карателів, катів, поневолювачів." Хоч в прямому, хоч в переносному смислі тютелька в тютельку це наші свідомі і атошники. Вони точно так "виховані в дусі релігійного й сліпого послуху" і є "підпорою влади",тільки вже не османських султанів, а захопивших владу каганів. Щодо перенсоного значення, то так само "вірно і завзято служили чужій владі, лютих карателів, катів, поневолювачів". Знову в селени логіка глючить. Посилання на royallib.com

Змінено 05.01.2018, 12:07
105. Адекватник / 5 січня 2018, 12:11
94.Гнатович
«(как Руслана, певица»

Вона ще не згоріла? Казала що спалить себе, якщо майдан не приведе до покращення "вже сьогодні". Блін, не палить. Ще один обіцяв собі кулю в лоб.
106. Адекватник / 5 січня 2018, 12:22
60.Гнатович
«Очевидно, представители жителей полагают иначе. Вопросы к ним.»

А таки так. Вони, оці жителі, навіщось же їх обирають, а потім дружно кажуть, що вони нічого не вирішують і валять все на Копелця. А хоч один із депутатів проводив зустрічі з виборцями, чи хоч раз питав, чого вони хочуть? Сама стаття, як і коментарі, це словоблуддя. Щоб Копелець не зробив, його завжди можна звинуватити в тому, що він зробив не те і не так. Повинні бути розроблені обєктивні, а не субєктивні, критерії оцінки роботи міськради і тільки тоді можна про щось говорити. Є передвиборчі обіцянки усіх кандидатів а тепер депутатів, є обіцянки мера, от їх і треба тут оприлюднити і порівняти, що було і що стало. Тоді воно і виведеться усе на чисту воду. Очевидно одне - Копелець робить більше ніж Ісип і не вештається по Європах і Техасах.

Змінено 07.01.2018, 15:41
107. Адекватник / 5 січня 2018, 12:38
84.Selena2017
«Перечитайте Гоголя, більшої любові до України в жодного письменника не знайти»

Таки так. От тільки ніяк я не второпаю, чого це свідомі забороняють його повість Тарас Бульба? Здавалось би, що треба цей його твір всіляко пропагувати, а свідомі забороняють. Зняли кіно з показу на ТВ. Та там все описанно наче про сьогодення. Там навіть є про першого українського євроінтегратора - Андрія. Є й про те, що "«…ксьондзи їздять тепер по всій Украйні в таратайках. Та то не біда, що в таратайках, а то біда, що запрягають уже не коней, а просто православних християн». Тільки сучасні свідомі продвинулись ще далі, вони вже почали і католицьке різдво святкувати. При Ісипу навіть землю виділяли під католицьку церкву. Про це чомусь критики Копельця мовчат. Можна сказати, що повість Гоголя сьогодні для нас найактуальніша. Зараз все повторюється. Навіть країни фігуранти ті самі. І фінал для порятунку України буде теж по Гоголю. Іншого шляху просто немає.
108. Адекватник / 5 січня 2018, 12:38
101.Selena2017
«Годі вам сердитися, Лтаво ! Це все моя невихованість.А для громади ви однаково робите корисну справу »

Бач, і подяку схлопотав.
109. Адекватник / 5 січня 2018, 12:41
98.Ltava
«Мені цікавий процес деградації населення , коли я ще таке побачу :))»

Молодець, навіть заперечити нічого.
110. Beri Mor / 5 січня 2018, 19:11
107.Адекватник
«Можна сказати, що повість Гоголя сьогодні для нас найактуальніша. Зараз все повторюється. »

Як під копірку:"...паром привез к Сечи гонцов с Малороссии.Те поведали козакам о страшных бесчинствах,чинимых на их родине панами-поляками и еврейскими арендаторами.Узнав,что без дозволения жидов на Украине теперь нельзя справлять православные службы..."
Бля.дь,як вчора написано.Тільки замість православних служб(хоча й це не за горами)-1 та 9 травня,23 лютого,и т.д.и т.п.А перейменування вулиць?Майже 200 років минуло,а нічого не змінилося.(Тарас Бульба,1834 р.)

Змінено 05.01.2018, 21:57
111. Anatoliy / 5 січня 2018, 20:55
107.Адекватник
« Можна сказати, що повість Гоголя сьогодні для нас найактуальніша. Зараз все повторюється. »

110.Beri Mor
«Як під копірку:"...паром привез к Сечи гонцов с Малороссии.Те поведали козакам о страшных бесчинствах,чинимых на их родине панами-поляками и еврейскими арендаторами.Узнав,что без дозволения жидов на Украине теперь нельзя справлять православные службы..."
Бля.дь,як вчора написано.Тільки замість православних служб(хоча й це не за горами)-1 та 9 травня,23 лютого,и т.д.и т.п.А перейменування вулиць?Майже 200 років минуло,а нічого не змінилося. »

Таки да...
112. Kraj 69 / 5 січня 2018, 21:22
І знову ж срач тільки на словах. Чого ніхто не піде і просто не поставить це питання на засіданні міської ради? Чому все це обговорюється лиша в формі коментарів ? Активно діяти ніхто не хоче. А якби хоч один зумів, набрався хоробрості, чи, може, наглості, та і взявся довести голос народу до верхівки, яка потихеньку починає зажиратися!
113. Адекватник / 5 січня 2018, 21:43
112.Kraj 69
«І знову ж срач тільки на словах. Чого ніхто не піде і просто не поставить це питання на засіданні міської ради?»

Яке питання, про Гоголя, чи що?
114. Ltava / 5 січня 2018, 21:52


Змінено 19.01.2018, 12:57
115. Selena2017 / 6 січня 2018, 10:08
112.Kraj 69
«112. Kraj 69 / вчора, 21:22»

Пане Край, ваше обурення благородне і справедливе. То , може, очолите гурт таких самих обурених несправедливістю і рушите з питаннями до влади ? Кажуть, починати добре з себе...
116. Ltava / 6 січня 2018, 11:51


Змінено 19.01.2018, 12:56
117. Седой / 6 січня 2018, 12:17
От скуки на пенсии в солнечной арабской эмиратии проанализировал массив постов завсегдатаев чата. Складывается впечатление, что лтава и селена здесь работают, параллельно ковыряясь в носу. Притом качество работы достаточно низкое, если не сказать боольшего. Видно невооруженным глазом, когда умные перепосты, а когда личные совершенно бестолковые перлы. Займитесь семьей, кухней, детьми. Ну не ваше это. И в носу ковыряйтесь осторожнее, травму получите и Ян Касьян не спасет.???????????? С наступающим Рождеством Христовым. Украине пока не слава, извините- славу заслужить надо.
118. Filon / 7 січня 2018, 12:55
75.Гнатович
«
Также неплохо бы проработать законодательство относительно водопровода с привлечением юриста-консультанта, озвучить степень изношенности системы с запросами в соответствующие коммунальные предприятия, и примерную смета требуемой реконструкции.

Это уже тянет на полноценное журналистское расследование, подкрепленное конкретикой.

Думаю, что в таком виде статья не позволит заподозрить Вас в предвзятости.»

Слушна пропозиція. Спробую. Але це займе багато часу. І поноцінним журналістським розслідуванням не стане. У всякому випадку у професійному визначенні терміну "журналістське розслідування". Але працювати у даному напрямку однозначно будемо.Одразу хочу зауважити. І визначенням зношеностіводогону і кошторису реконструкції мала б займатися саме влада, а не журналіст, який хоче довести свою неупередженість. Чи не так?
Я, Гнатович визнаю, що у своїх статтях забагао на себе беру - і експерт, і аналітик і швець і жнець. Але давайте разом подумаєм чому це відбувається. Так можна вигадувати конспірологічні та інші теорії.
А можна просто запитати у людей, які є владою або є опозицією до влади " А чим ви займаєтесь". Всі ці аналізи і критика є їх прпрогативою. А журналіст повине просто надати їм можливість висловитися. мовчить влада, мовчить опозиція, мовчать незалежні експерти.Доводиться писати самому. Все просто. А ваше право думати як Ви хочете.
119. Ltava / 7 січня 2018, 13:03
:))))

Змінено 19.01.2018, 03:41
120. Гнатович / 7 січня 2018, 13:49
119.Ltava
«А Ян підробляє лором ? Ви мабуть попутали Яна з Демченком у якого массаж простати проходили у дні коли партнер по сексу не попадався :))))»

А Вам, мабуть, уже ломали хрюкало, но ещё не ломали пальцы? Уровень Вашего юмора предполагает частое и неизбежное общение с травматологом.
121. Гнатович / 7 січня 2018, 14:22
118.Filon
«.»


Я не исключаю, что Ваши замечания относительно водопровода и дорог продиктованы искренним неравнодушием. Но, согласитесь, их срок службы выработан не к началу каденции нынешнего мэра, предыдущее руководство, как я понимаю, также не сильно вкладывалось в не менее важный на тот момент ремонт водогогона и др.

Но я не заметил, чтобы Вы обрушивались на него (прежнее руководство) со столь яростной критикой, какой удостоен нынешний мэр. Причем, всё, что ни сделал бы этот мэр, подано сплошным негативом. Вот народ и подозревает, что неспроста это жу-жу.
122. Адекватник / 7 січня 2018, 15:40
121.Гнатович
«Но, согласитесь, их срок службы выработан не к началу каденции нынешнего мэра»

Выработан срок, не выработан - это все базарные сказки. Никто достоверно этого не знает, никто не видел проекта. И очень даже подозреваю, что его вообще нет. Проект в студию - и прекратятся все разговоры. 1. Сколько метров водопровода. 2. Нормативный срок службы труб. 3 Количество труб замененных за период эксплуатации по годам. Это задачка для советского школьника 8-го класса - подсчитать необходимое количество труб подлежащих замене и составить план замены по годам или план капремонта. Но есть еще одно но. Никто не знает, что будет завтра. Может война, может дележ страны. Вятрович мечется и все что-то изобретает дабы накалять обстановку. Придумал признать весь советский период - оккупацией Украины. В ответ получил из Думы заявление: коль так, то надо вернуть то, что Украине не принадлежало. А это - Донецко-Криворожская республика, Одесса, Галиция и что-то там еще. Ну Крым само собой. Вопрос: назачем Копелець будет выкладываться на капремонты того, что могут забрать? А забирать будут в первую очередь энергосистемы и водопроводы, ну еще жилфонд и землю. Посилання на tvzvezda.ru

Змінено 07.01.2018, 15:42
123. Седой / 7 січня 2018, 15:48
119.Ltava
«
А Ян підробляє лором ? Ви мабуть попутали Яна з Демченком у якого массаж простати проходили у дні коли партнер по сексу не попадався»

Значит я не ошибся с диагнозом - климакс на фоне сексуального голодания ????
Упаси Господи меня от таких сексуальных партнеров
124. Ltava / 7 січня 2018, 15:52


Змінено 19.01.2018, 03:40
125. Ltava / 7 січня 2018, 15:53


Змінено 19.01.2018, 03:40
126. Filon / 8 січня 2018, 14:46
121.Гнатович
«
Я не исключаю, что Ваши замечания относительно водопровода и дорог продиктованы искренним неравнодушием. Но, согласитесь, их срок службы выработан не к началу каденции нынешнего мэра, предыдущее руководство, как я понимаю, также не сильно вкладывалось в не менее важный на тот момент ремонт водогогона и др.

Но я не заметил, чтобы Вы обрушивались на него (прежнее руководство) со столь яростной критикой, какой удостоен нынешний мэр. Причем, всё, что ни сделал бы этот мэр, подано сплошным негативом. Вот народ и подозревает, что неспроста это жу-жу.»

Шановний Гнатович, Знову погоджуюся із слушністю Вашого зауваження. Щоправда нагадую, що неодноразово і в редакційних і навіть на відео говорив, що приймаю докір у поблажливому ставленні до колишнього керівництва міста.І можливо це одна із мікропричин через яку Ісип програв вибори Копельцю. Не було тиску з боку преси і громадськості, який би спонукав до дії і був звязком між владою і виборцями. Це перше. Друге. Поперіднє керівництво у якого було вдосталь помилок таки вкладало із року в рік кошти у реонструкцію водогону. ЦІ дані були на сайті міськради, їх видалили аби розірвати звязок часів. Хто так робить, га, Адекватнику?
127. Ltava / 8 січня 2018, 14:54


Змінено 18.01.2018, 19:31
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації