Вхід | Реєстрація

Несподівана проблема

Несподівана проблема

У підприємців, представників малого бізнесу, котрі претендують на підтримку з боку держави, виникають проблеми з оформленням документів.

У Кобеляцькому районі, як і по всій Україні, з 2016 року діють регіональні програми підтримки представників малого бізнесу, котрі працюють у сільському господарстві. У районному та обласному бюджетах закладені кошти на відшкодування витрат, які понесли бізнесмени в процесі своєї діяльності. Гроші дають не всім, а лише тим, хто спеціалізується на утриманні великої рогатої худоби, бджільництві, ягідництві, виробництві органічної, тобто, екологічно чистої, продукції, та сільськогосподарським кооперативам.

Суми, звичайно, невеликі. За період з 2016 по 2020 роки із обласного, районного та сільських бюджетів на такі цілі передбачено витратити 390 тисяч гривень. Це — на всю Полтавську область. На 2017‑й із бюджету Кобеляцького району планували направити на підтримку «дрібних» аграріїв 25 тисяч гривень. Але й кілька тисяч чи сотень гривень дають змогу трішки полегшити діяльність підприємцям, які перебувають «на старті».

Та в процесі втілення програми у життя виникла несподівана проблема. У результаті не повністю використовуються навіть невеликі суми з бюджету. Про це редакції розповіла Тетяна Чердак, начальник районного управління агропромислового комплексу. Тетяна Андріївна повідомила, що протягом 2017 року 14 особистих селянських господарств отримали підтримку на суму 11,2 тисячі гривень. При цьому чиновник наголосила, що не відмовили жодному аграрію з числа тих, хто звертався. У всіх 14 господарствах за рахунок коштів з районного бюджету було проведене штучне осіменіння худоби.

А ось пасічники, ягідники, кооперативи і ті, хто планує вирощувати органічну продукцію, грошей не отримали. Причина у всіх одна: люди просто не подали необхідні документи. При цьому Тетяна Чердак наголошує, що ніяких дуже складних вимог при отриманні коштів виконувати непотрібно. І чиновники готові допомагати аграріям консультаціями. Але люди чомусь бояться отримувати бюджетні гроші.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 січня 2017, 10:12 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації