Вхід | Реєстрація

У Кобеляцькому районі зафіксовані два випадки грипу

У Кобеляцькому районі зафіксовані два випадки грипу

Гостру вірусну інфекційну хворобу виявили в жителів Марківки і Сухинівки.

Згідно інформації Кобеляцького міжрайонного відокремленого підрозділу лабораторних досліджень Державної установи «Полтавський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України», за перший тиждень цього року в Кобеляцькому районі захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції зросла в порівнянні з попереднім тижнем на 17 випадків. Епідпороговий показник перевищено на 51,5 відсотка. За тиждень в районі на ГРВІ захворіли 170 осіб, у тому числі дітей віком до 17 років — 122, з них школярів — 33, дошкільнят — 30. Захворюваність серед дітей у порівнянні з попереднім тижнем зросла на 10 випадків. При цьому захворюваність серед школярів складає 27 відсотків від загальної кількості хворих дітей. Серед вікових груп найбільш уражені діти віком від 0 до 4 років (захворіло 68 дітей або 55,7 відсотка).

Узагальнений аналіз захворюваності свідчить, що найбільша кількість зареєстрованих випадків ГРВІ на таких лікарських дільницях: Кобеляки — 109 (у тому числі — 70 дітей), Білики — 23 дітей, Озера — 13 (8 дітей). Найнижчі рівні захворюваності реєструються в Шенгурівській (0) та Орлицькій (1) дільницях.

З початку епідсезону (з 40‑го тижня 2017 року) на ГРВІ в районі захворіли 2158 чоловік, з них дітей віком до 17 років — 1586. На першому тижні 2018 року в районі зареєстрований другий лабораторно підтверджений випадок грипу В, у мешканця села Марківка.

У районі проведена імунізація населення проти грипу. Усього отримали щеплення 563 чоловіки. Щеплені діти-сироти Кобеляцького навчально-реабілітаційного центру (12 чоловік), медичні працівники (108 чоловік), підопічні Кобеляцького і Ліщинівського психоневрологічних будинків‑інтернатів (440 чоловік).
Протягом першого тижня 2018 року в Кобеляцькому районі зареєстрований один випадок гострого гастроентериту в учня ліцею, чотири випадки туберкульозу в жителів Кобеляк та Озір. Клінічно вставлено діагноз кору учневі однієї з кобеляцьких шкіл.

 

У Нових Санжарах хворіють менше

Як показує практика, за перший тиждень цього року в Новосанжарському районі захворюваність на ГРВІ, у порівнянні з попереднім тижнем, знизилася на 11 випадків. Показник залишаються нижчим епідпорогового на 34,7 відсотка. За минулий тиждень в районі на ГРВІ захворіло 109 чоловік, у тому числі дітей віком до 17 років — 60, з них школярів — 25. Захворюваність серед дітей, порівняно з попереднім тижнем, знизилася на п’ять випадків. При цьому захворюваність серед школярів складає 41,6 відсотка від усієї кількості хворих дітей. Серед вікових груп найбільш ураженими виявились діти 5–14 років: захворіли 22 дитини (36,6 відсотка).

З початку епідсезону на ГРВІ в районі захворіли 1292 особи, з них дітей віком до 17 років — 716 чоловік, що складає 55,4 відсотка. Найвища захворюваність реєструється в Нових Санжарах (14), Нехворощі (15), Малій Перещепині (15). Найнижчі показники — у Клюсівці, Зачепилівці, Забрідках, Малому Кобелячку.

Випадків смерті від грипу та ГРВІ не зареєстровано.

У районі продовжується імунізація населення проти грипу. Усього щеплено 243 чоловіки, у тому числі — 50 дітей.

За перший тиждень 2018 року в Новосанжарському районі зареєстровано 2 випадки гастроентероколіту у дорослих з Крутої Балки і Лелюхівки та вітряну віспу в дорослого з Малого Кобелячка.


Автор: Валентина СЕМИНОГ, завідуюча Кобеляцьким МВПЛД ДУ «Полтавський ОЛЦ МОЗ України»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 січня 2018, 09:50 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації