Вхід | Реєстрація

Новорічні та різдвяні свята для дітей та дорослих

Новорічні та різдвяні свята для дітей та дорослих

Новий рік для юр’ївської дітвори

Розпочалося свято для учнів Юр’ївської ЗОШ І-го ступеня 19 грудня, на Святого Миколая. Директор СФГ «Гружинскас» Юлія Гружинскас завітала до школи разом зі святим Миколаєм. Школярі були щедро обдаровані гостинцями та вітаннями.

А перед самим Новим роком члени орнітологічного гуртка, призери обласного зльоту юних натуралістів, побували в обласному еколого-натуралістичному центрі дітей та учнівської молоді на новорічному святкуванні «Любов’ю родини зігріти». Кожен учасник заходу отримав солодощі від Діда Мороза.

Новорічне шкільне свято відбулося у прикрашеному актовому залі сільського клубу. Діти демонстрували різноманітні карнавальні костюми. Новорічна програма була насичена: казкові пригоди, концерт, розваги і подарунки. Солодощі для малят придбали керівництво громади та місцеві підприємці.

 

«Новорічна подорож» для дітей Царичанської громади

4 січня у Центрі культури і дозвілля для дітей відбулися новорічна казкова вистава і розваги. Їх влаштували працівники РКЦД, Будинку дитячої та юнацької творчості, старшокласники Царичанської опорної школи.

Усі присутні стали безпосередніми учасниками новорічної казки. За участь у конкурсах і розвагах діти отримували солодощі. Між діями вистави виступали вихованці школи естетичного виховання Ніна Мітлицька, Вячеслав Чередниченко, Христина Козлова, танцювальний гурт «Перлина», юні гімнасти Катя Ковтун і Таня Рубанка.

 

«А що перший празник — то Різдво Христове»

З 6 по 8 січня у всіх храмах Приорілля відбулися різдвяні богослужіння. Широко відзначили Різдво прихожани Свято-Покровського кафедрального собору та Китайгородських церков.

6 січня, після відправи священиками святкового вечірнього богослужіння, о 18:00 відбулося урочисте відкриття різдвяної ялинки. На подвір’ї Свято-Покровського собору зібралося багато дітей і дорослих. З вітальними словами до присутніх звернулися благочинний Царичанського округу протоієрей Сергій Пігарєв, голова Царичанської громади Геннадій Сумський і представник народного депутата Олега Кришина Ігор Пилявець. Потім на радість усім запалала яскравими вогнями різдвяна ялинка.

Кожна дитина  отримала солодкий подарунковий набір. Дорослих пригощали гарячими напоями, чаєм, різдвяним коливом. Відбувся святковий концерт, який підготували аматори сцени і вихованці школи естетичного виховання. Особливим подарунком для присутніх став виступ Театру пісні «Джерела» з Києва. На подвір’ї перед храмом артисти виконали віночок різдвяних колядок, українські народні та сучасні пісні. Глядачі довго не відпускали співаків. Ще один концерт «Джерел» відбувся 7 січня після Різдвяної Літургії у Свято-Успенському храмі села Китайгород.

8 січня, у соборі була проведена Святкова Божественна Літургія з участю архієпископа Володимира та багаточисленного єпархіального священництва у супроводі зведеного архієрейського хору під керуванням матушки Олени Пігаревої. Після служби відбувся концерт Різдвяних колядок і піснеспівів у виконанні хору.


Автор: Олена МАРЕНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації