Вхід | Реєстрація

Івана Шеленговича поховали у Новопідкряжі

Івана Шеленговича поховали у Новопідкряжі

29 грудня 2017 року на Приорілля надійшла сумна звістка. В зоні проведення антитерористичної операції загинув Іван Шеленгович, уроженець Новопідкряжа.

2 січня 2018 року тіло загиблого привезли до його рідного села, де відбулося поховання. У останній путь бійця проводжали родичі, друзі, бойові побратими, односельці.

Іван Шеленгович загинув від кулі ворожого снайпера, стоячи на бойовому посту. Це сталося у найгарячішій точці АТО — Авдіївці. Зі слів побратима Максима, Шеленгович був вірним бойовим другом і товаришем, воїном і патріотом. Загинув наш земляк ще зовсім молодим. Йому було 22 роки. Служив за контрактом, воював півтора року.

— Вісім місяців ми провели у Зайцевому, де велися бої, — розповідає Максим. — Кулі Івана оминали. А тут, в Авдіївці, загинув.

Івана поховали на одному із цвинтарів Новопідкряжа. Церемонія поховання розпочалася о 13:00. Від хати труну загиблого несли його бойові товариші. Молодий воїн народився 1 липня 1995 року в сім’ї колгоспників. З 2001 по 2012 роки навчався у Новопідкрязькій ЗОШ І-ІІІ ступенів. Ріс допитливим, займався спортом. Багато читав художньої літератури, користувався серед однолітків та односельців заслуженим авторитетом. Після закінчення школи вступив до Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара. Через три роки, взявши академічну відпустку, пішов працювати. На військову службу був призваний Жовтневим РВК міста Дніпра на початку березня 2016 року. А вже 30 березня підписав контракт.

У Івана Шеленговича залишились рідні: бабуся і дідусь, яким по 80 років, сестри Зоя і Юля, син Демид. З дружиною шлюб не був офіційно зареєстрований, тому, як припустив представник батальйону, можуть виникнути великі складнощі в наданні пільг синові і дружині.

— І це є великою проблемою взагалі, — резюмував військовослужбовець.

На цвинтарі священнослужителі відправили заупокійну службу. З прощальним словом перед громадою виступив новопідкрязький сільський голова Іван Явтушенко. На початку своєї промови Іван Михайлович зачитав вірш Василя Симоненка, де були такі рядки: «І буде плакать і журитись мати, коли сини ітимуть на війну» та «і тут ні сліз, ні відчаю не треба, і тут не треба страху і ниття — живе лиш той, хто не живе для себе, хто для других виборює життя».

У місцевому кафе був влаштований поминальний обід. Рідні та близькі дякують за допомогу в організації поховання депутату обласної ради Гошгару Мухтарову, підприємцям Віктору Підпарубочому (СФГ «Еталон»), Валерію Коломойцю, Івану Чубові, колективу сільради, депутату районної ради Валентині Семенчі та іншим.

Із Царичанського району війна на сході України забрала життя вже чотирьох людей: Валерія Шмалія, Юрія Сагайдака (Бабайківка), Олександра Миргородського (Китайгород) та Івана Шеленговича (Новопідкряж).


Автор: Олена МАРЕНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 січня 2018, 16:38 | Царичанка | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації