Вхід | Реєстрація

Дітям сиротам вручили ключі від будинків

Дітям сиротам вручили ключі від будинків

12 січня у Бутенках відбулася приємна церемонія вручення ключів від будинків придбаних коштом держави для дітей, котрі виросли без батьків. Житло отримали троє жителів громади. Загальна сума витрачених коштів становить півмільйона гривень.

Урядова постанова про виділення коштів для придбання житла в якому будуть проживати діти, котрі виросли без батьків була прийнята 17 листопада 2017 року. Із всього Кобеляцького району підготувати потрібні для отримання фінансування документи, спромоглася лише Бутенківська громада. Інші сільські ради в яких теж проживають і знаходяться в черзі на отримання житла діти-сироти, так і не змогли ввімкнутися в процес.

У Бутенки півмільйона на придбання трьох будинків надійшли у грудні. В останній день вже старого року колишні власники житла отримали оплату у повному обсязі. Потрібно відзначити, що придбані будинки стали власність місцевої громади. А вже її керівництво надає житло сиротам у безоплатну оренду.

12 січня ключі від житла отримали 18-річні Юлія Артемова, Євгенія Ткаченко та 25-річна Альона Ткаченко. Перші двоє дівчат ще навчаються у коледжі та ліцеї. Альона працює, має сімю, виховує дитину.

В церемонії взяли участь голова Кобеляцької РДА Таміла Шевченко, голова громади Микола Скрильник, секретар виконкому Лариса Молоканова. Микола Скрильник пообіцяв, що керівництво громади спробує в цьому році придбати для сиріт ще один будинок, цього разу виключно за власні кошти. Таміла  Шевченко поздоровила дівча та їх опікунів із новосіллям і відзначила ефективну і оперативну роботу місцевої влади у соціальному захисті та залучення коштів із обласного та державного бюджетів.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 січня 2018, 15:08 | Кобеляки | Суспільство
1. Beri Mor / 12 січня 2018, 20:44
Отой антикварний диван на фото,якщо виставити на "Сотбіс",можна ще одну хату купити :))
2. земеля / 12 січня 2018, 21:01
1.Beri Mor
«Отой антикварний диван»


Верно подметил, диван где-то начала 60-х годов прошлого столетия, только зеркало стырили. Но тем не менее за ребят-сирот радостно.
3. Ltava / 13 січня 2018, 19:32


Змінено 18.01.2018, 19:11
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації