Вхід | Реєстрація

У Кобеляцькій лікарні відкрилось хоспісне відділення

У Кобеляцькій лікарні відкрилось хоспісне відділення

12 січня у Кобеляцькій ЦРЛ відбулося урочисте відкриття нового відділення.

Відділення паліативної допомоги з’явилося завдяки фінансуванню Кобеляцької районної ради. На ремонтні роботи з районного бюджету було виділено 135000 гривень. Хоспісне відділення розраховано на 20 ліжок. Хворих обслуговуватимуть 17 медичних працівників. Найближчими днями у відділенні з’являться перші хворі.

Ідею створення хоспісного відділення на базі районної лікарні запропонував головний лікар Володимир Казирод. Уперше це питання винесли на сесію райради у червні минулого року. Медик пояснив депутатам, що відділення паліативної медицини можна відкрити в гінекологічному, а останнє об’єднати з травматологією. По-перше, таке відділення необхідне для важкохворих із прогнозованим летальним наслідком. По-друге, це врятує штат лікарні від скорочення. Та частина депутатів не підтримали таку ідею. У зв’язку з цим сесійне засідання покинули районні обранці, які погоджувались на відкриття хоспісу. Голові районної ради не залишалось нічого, як оголосити про завершення першого пленарного засідання. Детальніше про це читайте в статті «Депутати з невдоволеними вигуками покинули сесію» №25-26 від 22 червня. Та вже на наступному сесійному засіданні більшість районних обранців проголосували за відкриття хоспісу.

Минулої п’ятниці в Кобеляцькій ЦРЛ зібрались місцеві медики, керівники району, депутати райради та представники райдержадміністрації. Для них Володимир Казирод та завідувач відділенням Олена Коробейник провели екскурсію хоспісом.

Володимир Олексійович розповів, що на одній із колегій у обласному Департаменті охорони здоров’я обговорювали реформування медицини. Згодом під час зустрічі з директором Департаменту Віктором Лисаком Володимир Казирод і голова РДА Таміла Шевченко поділились своїми планами щодо відкриття хоспісного відділення і ремонту пологового. Лисак підтримав їх. Головний лікар подякував за допомогу Тамілі Шевченко і Анатолію Шкарбану, директору Ліщинівського будинку-інтернату, які донесли ідею до депутатів. На ремонт із районного бюджету було виділено 134,5 тисячі гривень. Практично всі роботи провели працівники лікарні. 

Володимир Казирод:

— Перш за все потрібно розуміти, що паліативно-хоспісна допомога потрібна тим хворим, які знаходяться на межі життя і смерті. Вони не можуть перебувати у відділеннях загального профілю. На сьогоднішній день в області працює два таких відділення. У Кременчуці хоспіс утримує міська рада. Ми йтимемо за принципом наших колег із Лохвиці. Залучатимуться кошти меценатів, волонтерів, підприємців і районної ради. Якщо родичі хворих будуть готові надавати фінансову допомогу лікарні, то ми від цього не відмовимось. Але чіткої плати за перебування хворого у відділенні не буде.

Олена Коробейник:

— Відділення паліативної допомоги розраховане на 20 ліжок. Для хворих створені кімната психологічної розгрузки та духовна кімната. Пацієнтів обслуговуватимуть 17 медичних працівників. Найближчими днями у відділенні з’являться перші хворі.

Таміла Шевченко:

— У цьому відділенні тяжкохворі отримуватимуть належний медичний догляд. Одна з кімнат, завдяки партнерам із Зінгена, обладнана спеціальними ліжками для лежачих пацієнтів. Це тільки початок створення цього відділення. Попереду ще багато роботи, оскільки необхідно забезпечити кімнати всім належним устаткуванням.

Анатолій Шкарбан:

— На превеликий жаль, хворим людям іноді доводиться доживати в складних умовах. У цьому відділенні необхідно створити таку атмосферу, де люди будуть нормально жити. Кімнати треба забезпечити функціональними ліжками, протипролежневими матрацами, спецобладнанням, що дозволитиь доглядати за тяжкохворими.

Голова РДА вручила Олені Коробейник плазмовий телевізор, який для лікарні придбала дорожня фірма «Альтком», а депутат Олександр Ткаченко надав фінансову допомогу.

Отець Василь Сверлович провів освячення новоствореного відділення.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 січня 2018, 14:33 | Кобеляки | Спорт і здоров'я


1. Selena2017 / 12 січня 2018, 15:56
От і налагоджується життя потихеньку. Хтось же подумав про необхідність такого відділення, старався для втілення задуму,досяг результату. Всім - спасибі.
2. земеля / 12 січня 2018, 17:50
Туда сможет попасть только богатый, чтобы оттуда уже возвратиться только на вечное ПМЖ. Это чистая коммерция. И стоит один день для неизлечимых больных уж очень дорого.
1.Selena2017
«. Хтось же подумав про»


не про необхиднисть а про прибыль.
3. Адекватник / 12 січня 2018, 17:54
1.Selena2017
«старався для втілення задуму,досяг результату. »

Таки так. Задум простий - взяти під контроль одиноких хворих і після «розкрутки» їх на дарування власності (житла) швиденько і «законно» умертвити. "паліативна допомога вже сьогодні розглядається, як один із стратегічних напрямків розвитку системи охорони здоров’я у Європейських країнах" (Із «свідомої» Вікіпедії) У совку, стратегічним напрямком розвитку медицини вважали профілактику захворювань і пропаганду здорового способу життя, в тому числі і харчування.
4. Selena2017 / 12 січня 2018, 18:24
[[ЦИТАТА|2|земеля|не про необхиднисть а про прибыль
Та чого вже так песимістично???? В такій ситуації віддають останнє і не жалкують.
5. Адекватник / 12 січня 2018, 18:42
4.Selena2017
«В такій ситуації віддають останнє і не жалкують.»

На те і розрахунок. Один знайомий недавно пояснив, чим відрізняється циган від єврея. Коли циган одурить чи щось вкраде, його завжди проклинають, а єврею за те саме ще й дякують.

Змінено 12.01.2018, 18:46
6. земеля / 12 січня 2018, 20:23
4.Selena2017
«В такій ситуації віддають останнє і не жалкують.»


Так это только для богатеньких. А для остальных, которых абсолютное большинство это недоступно. Им и умереть уже по нормальному нельзя. Приходится и умирать в мучениях без наркотиков. Многие не понимают значение слова " ХОСПИС", поэтому поссмотрите в википедии по поисковику.
7. земеля / 12 січня 2018, 21:16
5.Адекватник
« чим відрізняється циган від єврея»


Аналогично чем видризняется украинец от хохла: Украинец пишет Украина с большой буквы, а сало с маленькой, хохол наоборот - сало с большой а Украина с маленькой.
8. Ltava / 13 січня 2018, 08:33


Змінено 18.01.2018, 19:13
9. Адекватник / 13 січня 2018, 08:49
6.земеля
«Так это только для богатеньких. А для остальных, которых абсолютное большинство это недоступно.»

Будет доступно и для бедных, но имеющих жилье. Черновецкий нечто подобное практиковал еще 10 лет назад. Скоро мы будем свидетелями рекламы подобного в ЕХО. Будут писать, что "идя навстречу пожеланиям" расширен доступ до такого вида услуги. Но так как у простых людей нету денег, то власть идет на уступки, навстречу, и т.п. и будет помещать пациента в отделение под залог имущества. Комментаторы в ЕХО также дружно будут петь оды такому решению, так как, мол, все равно жилье пропадет, мол его заберет Копелец и т.п. А так - и волки сыты и овцы целы. Лет так через десять, для того чтобы попасть в отделение надо будет занимать очередь, так как продукты, которые скармливают пиплу через маркеты, сделают свое дело. Кроме всего прочего упростится «добыча» наркоты, так как для хосписов она будет «запланирована» на госуровне за бюджетные отчисления плюс благотворительная помощь. И не надо никаких заморочек и рецептов и распыления наркобизнеса по аптекам. Под лозунгами децентрализации идет централизация во всем - в торговле, в наркобизненсе, в агросекторе. Человек будет чипированным винтиком. И это будет уже очень скоро. Всем шолом и СУГС!
10. Адекватник / 13 січня 2018, 08:59
8.Ltava
«Радію за вас - яким не приходилося доглядати тяжко хворих дома без сторонньої допомоги , без функціональної кроваті , без протипролежнового матраса , без знеболюючих »

От навіщо його плутати грішне з праведним а причини з наслідками. Відділення - це хороша справа у разі його доступності для усіх, а не для заробітку грошей. У совку не треба було ніяких хоспісів, бо можна було тупо лежати й у звичайній лікарні і вже що, що, а знеболювальне вам би кололи задарма хоч по 10 раз на день. А зараз із копійчаних препаратів роблять крутий навар.
11. Адекватник / 13 січня 2018, 09:07
Да, ще забув. Якщо ти так турбуєшся про те, куди повинні діти своїх батьків состоятєльні укри, то при наявності бабла можна собі купити лікаря і медсестру і вони будуть коштувати дешевше отих крутих собачок, які зникають чи їх крадуть, а ЕХО нас про них інформує як про важливу подію. А коли пропаде людина, то можуть і не поінформувати, а вже шукати так точно не будуть, за прикладами далеко ходити не треба. Кому цікаво, можут розпитати Леоніда Митька, якщо його не залікують ескулапи, бо угораздило людину захворіти і попасти в лікарню. А це небезпечно, не лише для активного правдошукача чи правозахисника а навіть для пересічної людини. Так що побажаймо йому скорого видужання.
12. Ltava / 13 січня 2018, 15:20


Змінено 18.01.2018, 19:13
13. Сашко / 13 січня 2018, 16:29
Читаю дописи неАдекаватника і складається враження, що людину слід терміново лікувати. На ехо лише наїжджає. Питання до цієї надзвичайно обізнаної особи чи напівбога: тобі міська рада не доплачує випадково за писанину чи в тебе вавка? З проводу хоспісу, то спілкувався з новим, точніше новою, завідуючою відділення. Так от, туди приймають усіх. Утримуватимуть хоспіс як і всі відділення в лікарні, але від благодійності не відмовляться.
Тепер ще раз про неАдекаатника. Ця особа, напевно, встає зранку, дивиться в дзеркало.... і далі сердиться на увесь світ. Для цієї особи лише Копелець гарні ДЕЛА, ТОВАРИЩИ, робить
14. Сашко / 13 січня 2018, 16:31
неАдекватник, скільки в тебе грамот міськради, признавайся?!
15. Гнатович / 13 січня 2018, 19:02
Коментар видалено за порушення пункту 2.5 Правил користування сайтом
16. Адекватник / 13 січня 2018, 19:18
13.Сашко
«тобі міська рада не доплачує випадково за писанину»

На жаль, не доплачує. А яким боком міськрада до хоспіса?
13.Сашко
«Утримуватимуть хоспіс як і всі відділення в лікарні, але від благодійності не відмовляться. »

А я де стверджував, що не для всіх? Я навіть писав, що туди з часом черга буде. Між іншим, нагадаю, що у нас по Конституції взагалі медицина безкоштовна, а не тільки хоспіси. Так що не усьому написаному, а тим більше сказаному, можна вірити, а тим більше в такій пришелепуватій країні.
17. Ltava / 13 січня 2018, 19:27


Змінено 18.01.2018, 19:12
18. земеля / 13 січня 2018, 19:57
Коментар видалено за порушення пункту 2.9 Правил користування сайтом
19. Адекватник / 13 січня 2018, 20:55
Коментар видалено за порушення пункту 2.3, 2.5, 2.9 Правил користування сайтом
20. Адекватник / 13 січня 2018, 20:57
Коментар видалено за порушення пункту 2.3, 2.9 Правил користування сайтом
21. Ltava / 14 січня 2018, 07:26


Змінено 18.01.2018, 19:11
22. Адекватник / 14 січня 2018, 09:00
Коментар видалено за порушення пункту 2.3, 2.9 Правил користування сайтом
23. Ltava / 14 січня 2018, 09:28


Змінено 18.01.2018, 12:22
24. Maksym / 14 січня 2018, 10:02
22.Адекватник
«Що тут сєпарського, чи розпалюючого ворожнечу, чи беззмістовного?»

Так, ви не сєпар, ви людожер. Харчуєтесь з люського горя.
25. Адекватник / 14 січня 2018, 12:05
23.Ltava
«Так ми ж з поляками уже не товариші»

А я думав, що товариші. Європа ж. А чого тоді туди два мільйони українців поперлося?
23.Ltava
«А взагалі то Ви сєпар чистої води»

Нє... Сєпари, це ті що Україну розвалили. А їх же ще перед майданом попереджали чим все скінчиться. Навіть Філон тут в ЕХО про це писав.
26. Адекватник / 14 січня 2018, 12:11
24.Maksym
«Харчуєтесь з люського горя.»

Як же я з нього харчуюся? Люди самі собі горе сотворили і навіть розуміти цього не хочуть. «Люди, которые голосуют за неудачников, воров, предателей и мошенников, не являются их жертвами. Они соучастники.» (Дж.Оруел)
27. Ltava / 14 січня 2018, 19:27


Змінено 18.01.2018, 12:21
28. Чудо Юдо / 15 січня 2018, 09:17
26.Адекватник
«Як же я з нього харчуюся?»

Тобі ж сказали: ти людожер.
Щоб потішити свої хворі мізки, ти готовий насирати на будь-що, навіть на людей, для яких вищезгаданий хоспіс побудували. А це невиліковні люди.
Але є для неАдекватника святого немає нічого? «Хоч і тричі невиліковні - я і тут лайна навалю і розмажу, лиш би потішити свої хворі мізки».
Ти рідкісна порода вампіра - тобі конче необхідно обгадити всіх і вся, і тільки тоді твоя душа заспокоюється... На деякий час.

Хоспіси давно уже різні організації вимагають заснувати, до недавного ця тема взагалі не колихала жодного чинушу. Як об стінку горохом, хоспісних відділень, мабуть, по Україні можна було на пальцях рук перерахувати.
А тут київське начальство пнули європейські браття і відразу і можливості, і гроші знайшлися.
29. Гнатович / 15 січня 2018, 10:26
28.Чудо Юдо
«Хоспіси давно уже різні організації вимагають заснувати, до недавного ця тема взагалі не колихала жодного чинушу. Як об стінку горохом, хоспісних відділень, мабуть, по Україні можна було на пальцях рук перерахувати.
А тут київське начальство пнули європейські братт»

Хоспис - это, конечно, неплохо.

Вот только реформы в медицине с подачи эвропейских браттей как бы не привели к тому, что хосписы будут фактически вместо больниц.Учитывая расценки на лечение и мастерство эскулапов, а особенно «заинтересованность» властей в сохранении населения, то вместо профилактики и лечения таких отделений для умирания станет больше больниц.

Еще европейские браття вскоре подсуетят и с эвтаназией: "Министр здравоохранения Литвы Риманте Шалашявячюте заявила, что эвтаназия может стать "хорошим выходом" для необеспеченных больных, которые не в состоянии оплатить услуги паллиативной медицины. Шалашявячюте также подняла вопрос о «педиатрической эвтаназии». Она напомнила литовской общественности, что это «право» уже имеют бельгийские дети"

28.Чудо Юдо
«Щоб потішити свої хворі мізки»

Идиоту все, кто его умнее, кажутся больными. Вы бы поосторожнее со своими оценочными суждениями, как-то они не Вашу пользу))
30. Адекватник / 15 січня 2018, 14:44
29.Гнатович
«Еще европейские браття вскоре подсуетят и с эвтаназией»

И это все звенья одной цепи, непостижимой для чуд юд. Прикол в том, что все давным давно описано Ефремовым в его научно-фантастическом романе-пророчестве "Час Быка". "Они воспевают раннюю смерть, считая ее главной обязанностью человека по отношению к обществу!
… Высшая мудрость – уйти в смерть полным здоровья и сил, избегнув печалей старости и неизбежных страданий опыта жизни….
- Они поют, что долг смерти приходит на двадцать шестом году жизни! ...
... Утрата достоинства смерти в таких госпиталях представляла естественный диалектический парадокс планеты, где смерть вменялась в государственную обязанность для большинства."
31. Чудо Юдо / 15 січня 2018, 14:47
29.Гнатович
«Министр здравоохранения Литвы Риманте Шалашявячюте заявила, что эвтаназия может стать "хорошим выходом" для необеспеченных больных»

«Правда.ру» рулить?
Так Ви її побільше почитайте, в результаті взагалі дізнаєтеся, що єропейські країни з тоталітарним режимом, в яких живуть одні маньяки, вбивці і всі вони 100% гомосексуалісти :)
Насправді точно зрозуміти, що саме сказала Риманта можна лише прочитавши її пряму мову в оригіналі (ну чи самому переклавши).

29.Гнатович
«Идиоту все, кто его умнее, кажутся больными»

Я такими словами не кидаюся. Я можу по-різному виражати свою думку, але обзиваюся дуже рідко. У даному випадку, я бачу як людина, у прагненні очорнити все і вся (а про позитивне вона не пише тут, не бачу я щось) переходе уже всі межі. Уже навіть на темі невиліковних хворих йому хочеться погадити.
Уже, бачте, і відділення для таких людей - то йому недобре, невже краще по-старому, людям самим вдома помирати?
32. Адекватник / 15 січня 2018, 14:59
В СССР не было никаких хосписов и никакой палиативной медицины. И это было правильно. Медицина должна лечить а не выносить приговор. Не можешь лечить - не берись, а выносить приговоры умников хватает. Да и ума для этого не нужно. Не взирая на всю «привлекательность» хосписов они глубоко порочны, самим своим существованием они обрекают человека на безысходность. В СССР человека лечили и не выносили приговора, а там как Бог даст. Теперь же так называемые гуманисты выносят человеку приговор и списывают его в хоспис. Все, алес. И юридически и морально в хоспис отправляют обреченного человека без надежды на выздоровление и даже обязанного теперь умереть. Вдруг кто-то не умрет, значит он нарушит условия договора, который, думаю, кто-то будет заключать с хосписом. А может ведь кто-то и не умереть. Ну, например, церковь учит тому, что вера человека в исцеление может исцелить и Иисус исцелял людей. Наука и медицина знают случаи произвольного исцеления. Многие модные восточные верования учат о безграничности человеческих возможностей. И т.д. и т.п.. Ан нет... "доктор сказал в морг, значит в морг"
33. Ltava / 15 січня 2018, 17:49


Змінено 18.01.2018, 06:56
34. Нс777 / 15 січня 2018, 18:06
32.Адекватник
«В СССР не было никаких хосписов и никакой палиативной медицины. И это было правильно.»

Зате був ГУЛАГ,каральна психіатрія,очевидно це було правильним?
35. Ltava / 15 січня 2018, 18:37


Змінено 18.01.2018, 06:55
36. Адекватник / 15 січня 2018, 18:47
33.Ltava
«і при СРСР були тубдіспанцери . психлікарні ,онкоцентри і т.д. що погодьтесь теж не дуже проглядалося хворим :))»

Були, але безкоштовні. Ясно, що хворим будь-де не гарно, але там їх лікували, чи хоч просто підтримували, а не списували в утіль ще до направлення. Зараз буде вимальвовутися тенденція до закриття диспансерів, бо на них немає грошей і людину будуть просто доводити до "кондиції", а потім - в хоспіс, кому пощастить.
37. Адекватник / 15 січня 2018, 19:01
34.Нс777
«Зате був ГУЛАГ,каральна психіатрія,очевидно це було правильним?»

Було правильним. Хіба є такі країни, де таких структур немає? Правильність "каральної психіатрії" зараз очевидна, як ніколи, бо тепер вже психічно хворі люди заполонили всю Верховну Раду. А хіба в Україні немає каральної психіатрії? Ось недавно одного вінничанина забрали у психушку лише за те, що він не хотів топити квартиру газом агресора і розібрав дома котел і труби. Я ще позвачора про це писав, а адмін видалив. Видать є не тільки психіатрія, а і вказівка про її замовчування. А мужик же той свідомий патріота. От як оце назвати? Травля патріотів, не інакше. В СРСР була травля десидентів, які несли всяку антидержавну ахінею, а в Україні «травлять» свідомих патріотів, які горять бажання боротися з агресором. Посилання на glavnovosti.com
38. Адекватник / 15 січня 2018, 19:06
Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
39. Адекватник / 15 січня 2018, 19:07
35.Ltava
«готуйтесь читати 24 тома вибраних виступів сталіна »

В СРСР було видано 13 томів, так що не пались хоч на цьому.
40. Selena2017 / 15 січня 2018, 19:35
Люди добрі, не зачіпайте улюблених Адекватникових тем, бо в цьому смердючому багні можна задихнутись і втопитися. Все, про що можна говорити по піднятій у статті темі, нівелюється. Людину мучить ностальгія за минулим, а це такий гондурас, що позбутися він його не зможе вже ніколи. Будьмо терпимими до інакшого, адже ніякі аргументи він не сприймає для осмислення, і це з ним до скону. А вже думки про те, що й сам може опинитися пацієнтом новоствореного хоспісу, напевно ж не допускає. А під Богом ходимо всі.
41. Адекватник / 15 січня 2018, 19:43
40.Selena2017
«адже ніякі аргументи він не сприймає для осмислення»

Я не бачу ніяких адекватних аргументів, одне бла-бла-бла і СУГС!
40.Selena2017
«А вже думки про те, що й сам може опинитися пацієнтом новоствореного хоспісу, напевно ж не допускає.»

Допускаю, я ж адекватний, тільки краще лікуватися у звичайній лікарні на правах пацієнта, а не не на правах приреченого.
42. Гнатович / 15 січня 2018, 22:22
31.Чудо Юдо
«Министр здравоохранения Литвы Риманте Шалашявячюте заявила, что эвтаназия может стать "хорошим выходом" для необеспеченных больных»

«Правда.ру» рулить?
Так Ви її побільше почитайте, в результаті взагалі дізнаєтеся, що єропейські країни з тоталітарним режимом, в яких живуть одні маньяки, вбивці і всі вони 100% гомосексуалісти :)
Насправді точно зрозуміти, що саме сказала Риманта можна лише прочитавши її пряму мову в оригіналі (ну чи самому переклавши).
»

Какие-то у Вас тухлые аргументы. Не отрицаете же Вы, что в некоторых евр.странах узаконена эвтаназия, в том числе и детская? Или исключительных правах ЛГБТ и активном продвижении всяческих перверзий в обществе?

Мне кажется Вы сильно идеализируете наших захидных браттев, вспомнили бы хотя бы судьбу индейцев. Какое-то запредельное, даже патологическое, идолопоклонство в сторону запада. Неужели вы не понимаете, что эти хосписы открывают вместо закрытых амбулаторий, ФАПов и больниц? Неужели не понимаете, что уничтожив наше сельское хозяйство превратили нашу страну в рынок сбыта всякого дерьма, от которого потребность в хосписах возрастет в геометрической прогрессии?

Подумайте, какая часть населения имеет возможность проходить хотя бы раз в год упредительную диагностику (обследование всех органов и систем с лаб.диагностикой, онкомарекрами, МРТ-КТ), чтобы выявить на зачаточном уровне онкологию? Обычно онкология выявляется на этапе, когда, кроме как вытрусить последние деньги на бесполезную операцию, в перспективе маячит только хоспис.
43. Гнатович / 15 січня 2018, 22:30
31.Чудо Юдо
«29.Гнатович
«Идиоту все, кто его умнее, кажутся больными»

Я такими словами не кидаюся. Я можу по-різному виражати свою думку, але обзиваюся дуже рідко. У даному випадку, я бачу як людина, у прагненні очорнити все і вся (а про позитивне вона не пише тут, не бачу я щось) переходе уже всі межі. Уже навіть на темі невиліковних хворих йому хочеться погадити.
Уже, бачте, і відділення для таких людей - то йому недобре, невже краще по-старому, людям самим вдома помирати?»

Вы каг бэ просто не отделяете мух от котлет - никто не утверждает, что хоспис плохо. Плохо, что хоспис всё больше вместо профилактики и лечения.Почувствуйте разницу.

А на Адекватныка Вы с компанией таки некрасиво наезжаете, но на его фоне, увы, выглядите деревенскими дурачками
44. Чудо Юдо / 16 січня 2018, 00:31
42.Гнатович
«Мне кажется Вы сильно идеализируете наших захидных браттев,»

Та ні, я наче ніде їх не ідеалізую.

42.Гнатович
«Неужели вы не понимаете, что эти хосписы открывают вместо закрытых амбулаторий, ФАПов и больниц?»

Закривають 27 років уже як і тільки в цьому році відкрили хоспіс.
А в майбутніх роках право закрити чи відкрити хочуть місцевій громаді надати. Що поганого відбулося?

42.Гнатович
«Подумайте, какая часть населения имеет возможность проходить хотя бы раз в год упредительную диагностику (обследование всех органов и систем с лаб.диагностикой, онкомарекрами, МРТ-КТ), чтобы выявить на зачаточном уровне онкологию?»

Навіть більший парадокс: у нас самі люди не хочуть цього. У нас вони власноруч носять лікарям кожен рік кількасот гривень, лиш би не проходити обов’язкові обстеження, а отримати штампік "без мороки".

43.Гнатович
«но на его фоне, увы, выглядите деревенскими дурачками»

Якщо вивчити кілька цитат із КОБівських матеріалів та поливати лайном всіх і вся це висша форма розумності, то я краще побуду "дєрєвєнскім дурачком".
Цей чоловік не може навіть зрозуміти елементарного, що до статті про дитячі гойдалки абсолютно ніяким боком не потрібно приписувати Сталіна, євреїв, КОБ та світову змову. Його абсолютна неорієнтація у темах вкупі з тактикою забивання інших коментаторів кількістю тексту та постів, якраз говорить мені не про його високий розум (а ще про багато вільного часу).
Або ж він це робить спеціально, в такому випадку він не нерозумний, а просто вищезгаданий мною вампір.
45. Чудо Юдо / 16 січня 2018, 00:36
43.Гнатович
«Вы каг бэ просто не отделяете мух от котлет - никто не утверждает, что хоспис плохо. Плохо, что хоспис всё больше вместо профилактики и лечения.Почувствуйте разницу.»

Плохо. Не спорю.
Потрібно піднімати рівень хвилювання за своє здоров’я серед людей, а не пропагувати забивання на нього. Ну, і звісно, піднімати рівень можливостей в цьому.

Але Адекватник почав якраз зовсім не про це мову:
3.Адекватник
«Таки так. Задум простий - взяти під контроль одиноких хворих і після «розкрутки» їх на дарування власності (житла) швиденько і «законно» умертвити»

9.Адекватник
«Лет так через десять, для того чтобы попасть в отделение надо будет занимать очередь, так как продукты, которые скармливают пиплу через маркеты, сделают свое дело. Кроме всего прочего упростится «добыча» наркоты, так как для хосписов она будет «запланирована» на госуровне за бюджетные отчисления плюс благотворительная помощь.»

Для мене це словесний понос, абсолютно тут недоцільний. Може я, правда, недоріс розумом до велікіх умів, то вже вибачте
46. Гнатович / 16 січня 2018, 01:43
Коментар видалено за порушення пункту 2.9 Правил користування сайтом
47. Beri Mor / 16 січня 2018, 08:46
46.Гнатович
«Но хаты и квартиры - это фигня, по сравнению с земельными наделами/паями, которые в собственности многих пенсионеров - кандидатов в хосписы. А это объективно огромная ценность, которой мы, в отличии от прошареных сограждан и захидных браттив, не осознаЁм.»

Оце правда.І першопричина всіх проплачених майданів та сьогоднішнього геноциду,під назвою "реформи".
48. Адекватник / 16 січня 2018, 11:52
Коментар видалено за порушення пункту 2.9 Правил користування сайтом
49. Адекватник / 16 січня 2018, 11:56
Коментар видалено за порушення пункту 2.9 Правил користування сайтом
50. Адекватник / 16 січня 2018, 12:00
Коментар видалено за порушення пункту 2.9 Правил користування сайтом
51. Адекватник / 16 січня 2018, 12:07
Коментар видалено за порушення пункту 2.9 Правил користування сайтом
52. Адекватник / 16 січня 2018, 12:20
Коментар видалено за порушення пункту 2.9 Правил користування сайтом
53. Чудо Юдо / 16 січня 2018, 12:20
Коментар видалено за порушення пункту 2.9 Правил користування сайтом
54. Адекватник / 16 січня 2018, 12:26
Коментар видалено за порушення пункту 2.9 Правил користування сайтом
55. Selena2017 / 16 січня 2018, 12:44
Коментар видалено за порушення пункту 2.9 Правил користування сайтом
56. Адекватник / 16 січня 2018, 16:14
Коментар видалено за порушення пункту 2.9 Правил користування сайтом
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації