Вхід | Реєстрація

Смачні вареники, весела Меланка

Смачні вареники, весела Меланка

Цьогоріч традиційне святкування Меланки та Василя відбувалося у Сухинівці із особливими радістю та піднесенням. І не в останню чергу через те, що в селі відремонтували Будинок культури, зробивши його напевне кращим у районі.

За давнім українським звичаєм 13 січня всі дбайливі та умілі господині готують смачні вареники. Ця страва здавна є символом достатку. З чим їх тільки не готують — із сиром, картоплею, капустою, м’ясом, шкварками, вишнями. А потім частуються самі і пригощають рідних та близьких.

Так і сухинівські господині вранці, наліпивши вареників, вирушили по селу вітати земляків із веселими святами. Вітали в основному учасниці самодіяльного колективу «Криниченька».

Як і годиться, спершу зайшли до сухинівського сільського голови Ігоря Рябеки. Він на привітання заслужив, як ніхто інший. Адже саме завдяки наполегливості, терпінню, організаторським здібностям Ігоря Борисовича у Сухинівці відремонтували будинок культури. Та ще й як відремонтували. Навіть Заслужена артистка України Тетяна Садохіна, яка виступала на відкритті закладу, відзначила, що такому клубу можуть позаздрити і жителі районного центру.

Після цього артисти вирушили до сільських депутатів Катерини Скрипай та Дмитра Таранушича. Вони, як місцеві обранці, теж доклали чимало зусиль для розвитку сіл Сухинівка і Лісне. Порадувавши депутатів, пішли до сільських продавчинь Клавдії Серік, Катерини Джоболди, Наталії Супрун, не забули і про наших заслужених ветеранів Івана Котляра та Лідію Кокудак. Особливо вшановували Лідію Петрівну, яка дуже довго працювала завклубом у Сухинівці.

У селі Лісне зайшли до оселі Володимира і Тетяни Литвинів. Бажали «Щоб Всевишній допоміг примножити статки, у сім‌’ї був достаток, а до грошей на додачу радість, щастя і удачу».

Завершився вечір привітань у Будинку культури. Там теж поспівали колядок і щедрівок, помилувалися новорічною ялинкою. Вона в цьому році у Сухинівці дуже гарна. Навіть буде шкода прибирати таку красуню.

Потрібно відзначити, що всі новорічні і різдвяні свята у Сухинівці пройшли весело. Ще перед Новим роком у село приїжджали із концертом гості із Кобеляк. У саму новорічну ніч односельців веселили Василь, Олексій та Сергій Стогнії, Галина Литвин, Галина Кравченко, Тетяна Кокудак, Надія Головаха, Поліна Коваленко.

Люди справедливо відзначають, що у новому клубі і виступати хочеться.


Автор: Валентина Бутиріна, директор Сухинівського центру культури та дозвілля


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. Седой / 19 січня 2018, 19:12
Бутыриной в гестапо работать надо... прям пытка, слюной изошел, читая :)))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації