Вхід | Реєстрація

За тиждень в районі захворіли 200 чоловік

За тиждень в районі захворіли 200 чоловік

Кобеляцький міжрайонний відокремлений підрозділ лабораторних досліджень Державної установи «Полтавський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» інформує, що за 3-й тиждень 2018 року в Кобеляцькому районі захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції зросла в порівнянні з попереднім тижнем на 55 випадків. Показник нижчий епідпорогового на 15,0%. За тиждень в районі на ГРВІ захворіло 203 особи, в тому числі дітей віком до 17 років – 131, з них школярів – 68, дітей дитячих навчальних закладів – 20. Захворюваність серед дітей в порівнянні з попереднім тижнем зросла на 59 випадків. При цьому захворюваність серед школярів складає 51,9% від всієї кількості захворівших дітей. Серед вікових груп найбільш уражені діти 5-14 років (захворіло 53 дитини – 40,4 %).

Узагальнений аналіз захворюваності свідчить, що найбільша кількість зареєстрованих випадків ГРВІ на  лікарських дільницях КЗ «Кобеляцький ЦПМСД»: м. Кобеляки – 94 випадки, в т.ч. – 44 дитини, с. Світлогірське – 22 випадки, в.т.ч. 20 дітей та с. Бутенки – 18 чол., в т.ч. 14 дітей.

Найнижчі рівні захворюваності реєструються по Дашківській (3) та Радянській (5) дільницях.

З початку епідсезону (з 40-го тижня 2017 року) на гострі респіраторні вірусні інфекції в районі захворіло 2509 чоловік, з них дітей віком до 17 років – 1789 чол.

З початку року в районі зареєстровано два лабораторно підтверджених випадків грипу В у мешканців сіл Марківка та Сухинівка.

В районі проведена імунізація населення проти грипу. Всього отримали щеплення 563 чоловіка. Щеплені діти-сироти Кобеляцького навчально- реабілітаційного центру Полтавської обласної ради (12), медичні працівники (108), підопічні (440) Кобеляцького і Ліщинівського психоневрологічних будинків-інтернатів.

За 3-й тиждень 2018 року в районі зареєстровано 3 випадки захворювання на вітряну віспу у школяра з міста Кобеляки, студента ДПТНЗ та дорослого з Комендантівки, один випадок гастроентероколіту в м. Кобеляки, 2 випадки хронічного вірусного гепатиту С та 4 рецидиву туберкульозу у мешканців сіл району.


Автор: Валентина СЕМИНОГ, завідуюча Кобеляцьким МВПЛД ДУ «Полтавський ОЛЦ МОЗ України»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 січня 2018, 17:48 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації