Вхід | Реєстрація

Нові Санжари попрощалися із загиблим атовцем

Нові Санжари попрощалися із загиблим атовцем

19 січня у Нових Санжарах поховали бійця 54-й бригади Сергія Іванова. Попрощатися із загиблим воїном приходять сотні людей.

 

Смерть на Світлодарській дузі

19 січня Нові Санжари попрощалися із бійцем 54‑ї бригади Сергієм Івановим. Напередодні його тіло привезли до містечка мікроавтобусом бригади із написом «вантаж 200». На бутенківському повороті машину із тілом загиблого бійця зустрічає колона автомобілів із Нових Санжар. У останній дорозі додому воїна супроводжує тужливий плач автомобільних клаксонів. Дехто із перехожих новосанжарців, зрозумівши, із якого приводу сигналять авто, знімають шапки і зупиняються на узбіччі дороги.

29‑річний Сергій Іванов із позивним «Акула», старший сержант, командир бойової машини, загинув 17 січня у районі Світлодарської дуги. Легкоброньований МТ-ЛБ, на якому до позицій їхали сім українських військових, через сніг з’їхав із наїждженої колії і підірвався на невідомому вибуховому пристрої. Водії Дмитро Беляєв із Запорізької області та командир Сергій Іванов загинули на місці. Ще п’ятеро військових отримали поранення.

 

Остання дорога солдата

Провести Сергія Іванова у останню путь приходять кілька сотень новосанжарців, приїздять побратими-військовослужбовці із 54‑ї бригади. І доки священики відспівують загиблого на війні, більшість присутніх не стримують сліз.

Після прощання померлого із рідною домівкою мікроавтобус із тілом Сергія Іванова вирушає до центрального кладовища Нових Санжар. Попереду рухається колона учасників АТО. Атовці несуть синьо-жовтий прапор України, червоно-чорний прапор боротьби та портрет загиблого воїна.

У центрі селища колону зустрічають сотні новосанжарців. Більшість із них стають на коліна, віддаючи останню шану земляку, який у час війни взяв до рук зброю, щоб захистити державу і загинув, боронячи її. Із динаміків, встановлених на центральній площі, лине «Пливе кача». Багато людей не стримують сліз.

Колона зупиняється. Із динаміків лунає голос Сергія Іванова, фрагмент його інтерв’ю, яке він дав під час візиту додому журналістам районної газети. У інтерв’ю Сергій говорить, що є люди, народжені для миру, а є ті, хто народжений для війни, для захисту інших від неї. Саме тому Сергій Іванов пішов воювати у 2014‑му спочатку у складі 93‑ї бригади, а потім, у 2015‑му, підписав контракт із 54‑ою. Він захищав країну від ворога більше трьох років і свій військовий обов’язок виконав до кінця.

 

Війна, яка триває

Траурна процесія підіймається до кладовища. Біля могили загиблого воїна відбувається траурних мітинг. Командир Сергія, його бойовий побратим, не стримуючи сліз згадує, що воїн із Нових Санжар нічого не боявся і завжди безстрашно ішов на будь-яке завдання. Селищний голова Інна Коба приносить співчуття родині, прохає друзів та знайомих допомагати сім’ї і зазначає, що українці не хочуть війни, хочуть, щоб вона якнайшвидше закінчилась і перестала забирати життя синів, батьків і братів.
Голова Новосанжарської райдержадміністрації Сергій Бульбаха, колишній військовослужбовець 93‑ї бригади, досить різкий у своїй промові.

— Ми занадто розслабилися! Ми стільки часу не ховали наших хлопців і через це нам здавалося, що війна десь, але не у нас! А війна триває! І кожному із нас треба жити так, щоб ця країна нарешті змінилася, щоб жодна смерть за Україну не стала марною!

Труну із тілом Сергія Іванова опускають у могилу під трикратні постріли із автоматів. Свіжий пагорб землі на ній люди одразу вкривають вінками та живими квітами. Прощавай, «Акуло»…


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 січня 2018, 13:34 | Нові Cанжари | Надзвичайне


1. Ольга Волоська / 25 січня 2018, 13:55
"— Ми занадто розслабилися! Ми стільки часу не ховали наших хлопців і через це нам здавалося, що війна десь, але не у нас! А війна триває! І кожному із нас треба жити так, щоб ця країна нарешті змінилася, щоб жодна смерть за Україну не стала марною!" Та да. Різка промова..... Якби ще й красти перестав дозволяти та хабарі брати своїм підлеглим.... Як же цинічно це звучить!!!!!!
2. antibloger / 25 січня 2018, 14:26
Ольго Миколаївно Ви можете озвучити підтверджені чи перевірені факти про підлеглих Булі, чи це бла, бла, бла... як би не мовчки ?!
3. Selena2017 / 25 січня 2018, 15:09
Пані Ольго, п"ять років мовчанки і раптом прорвало... Перший за весь час коментар. Це така форма співчуття людям у їх невимовному горі? Іншої нагоди не трапиться ???
4. Ольга Волоська / 25 січня 2018, 18:04
2.antibloger
«Ольго Миколаївно Ви можете озвучити підтверджені чи перевірені факти про підлеглих Булі, чи це бла, бла, бла... як би не мовчки ?!»

Можу. І підтверджуватиму......
Я ж під своїм прізвищем пишу....
5. Ольга Волоська / 25 січня 2018, 18:07
3.Selena2017
«Пані Ольго, п"ять років мовчанки і раптом прорвало... Перший за весь час коментар. Це така форма співчуття людям у їх невимовному горі?»

Це просто такий біль. За цього молодого чоловіка, за тисячі інших. За свого брата, який служить зараз...... А ще, на жаль, щодня стикаюся з лицемірством тих, хто мав би в першу чергу дбати про те, щоб ці втрати не були марними. І це невимомне горе.....
6. antibloger / 25 січня 2018, 18:21
ЦИТАТА|4. Ольга Волоська / сьогодні, 18:04 Вставити цитату
2.antibloger
«Ольго Миколаївно Ви можете озвучити підтверджені чи перевірені факти про підлеглих Булі, чи це бла, бла, бла... як би не мовчки ?!»

Можу. І підтверджуватиму......
Я ж під своїм прізвищем пишу....[.q]

Щож чекаємо з нетерпінням...
7. Selena2017 / 25 січня 2018, 19:50
5.Ольга Волоська
«Це просто такий біль. »


Пані Ольго, під цим матеріалом справді доречними мають бути лише слова співчуття людям, які переживають велику втрату. Критикувати Бульбаху та його апарат можна відповідно до іншого часу і обставин, якщо вже він вам так допік. В домі, звідки винесли покійника , не бушують.
8. земеля / 25 січня 2018, 20:13
7.Selena2017
« мають бути лише слова співчуття людям»


Абсолютно правильно написала Селена. Сам хотел писать об этом. Ничего святого у многих уже не осталось, в частности у Ольги Волоськи.
9. Ольга Волоська / 25 січня 2018, 20:21
7.Selena2017
«Пані Ольго, під цим матеріалом справді доречними мають бути лише слова співчуття людям, які переживають велику втрату. »

Думаю, навряд чи вони читають ці дописи. А от вам чогось стало неспокійно. Як і земелі.......
10. Ольга Волоська / 25 січня 2018, 20:22
6.antibloger
«Щож чекаємо з нетерпінням...»

Не час і не місце. Але все буде..... З фактами і документами....
11. Гнатович / 25 січня 2018, 21:15
Коментар видалено за порушення пункту 2.5 Правил користування сайтом
12. ukr2017 / 25 січня 2018, 21:28
Слова голова РДА сказав урочисті,навіть полумяні,тільки вони гарно звучали б напочатку його кар.єри.Бо ці слова його в більшій мірі стосуються,адже СергійІванов не розслабився в тилу на посаді. а був на передовій. і думаю,що ви тут напрасно Волоській затикаєте рота,бо вона не на траурному мітингу говорить і не в садибі померлого і не зачіпала його смерть і память.І всі слова рідним вже сказані, але вони не вернуть ні сина .ні батька.То ж вона правильно робить ця жінка,що проявляє не байдужість. щоб не забули,як про матір першого нашого загиблого,щоб розуміли кому що робити,щоб ці смерті були недаремні.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації