Вхід | Реєстрація

Краще з Радянського союзу

Краще з Радянського союзу

Зараз знімаємо відеоролик про здоровий спосіб життя. Конкретніше, про те, де в Кобеляках можна займатися фізкультурою. І, у процесі зйомок, виникають певні думки, робляться деякі висновки.

Почну зі статистики. Почав рахувати, скільки людей у містечку займаються фізкультурою. У «качалку», офіційно — тренажерний зал при відділі освіти, регулярно ходять чоловік тридцять, ще близько тридцяти жінок і дівчат відвідують заняття по шейпінгу та аеробіці, з десяток займаються йогою, чотири чи п’ять десятків чоловіків у спортивних залах міських шкіл та аграрного ліцею грають у футбол, з десяток жінок відвідують стадіон, де теж дають собі аеробні навантаження. Улітку в лісопосадці біля річки Кобелячок бачу із десяток людей, які бігають. Ну, можливо, ще кілька сотень людей відвідують приватні спортзали і займаються фізкультурою вдома. І яка цифра виходить в цілому? Певно, чоловік триста-чотириста. І це — на містечко з населенням в десять тисяч жителів. А що роблять інші?

Хтось скаже, що інші тяжко працюють, аби не померти з голоду, і не мають ні сил, ні часу на якусь фізкультуру. Ага, так і повірив. А біля телевізора чи біля комп’ютера у соцмережах ніхто не сидить. Звичайно, частина людей, особливо у селах, маючи по кілька голів корів чи з пару гектарів городів, дійсно не мають часу і сил. Але таких дуже мало.

І от, дивлячись на цю сумну статистику, згадую краще із СРСР. Ніколи не був прихильником того ладу і тих часів. Жив при них, тому мені досить важко зрозуміти людей, які говорять, що тоді все було кращим. Особливо, коли згадую тодішні черги за елементарними продуктами і бачу сучасні черги до кас супермаркетів та інших продуктових магазинів у Кобеляках. Пригадую, як ми хлопчаками могли годинами грати у футбол чи хокей на проїжджій частині тодішньої вулиці Радянська, не боячись потрапити під колеса автомобіля. Машин практично не було! А зараз дорослими дядьками інколи не можемо припаркувати авто у малесеньких Кобеляках. Чи це неправда? Так вийдіть на вулицю, зайдіть у магазин і згадайте 80-90-ті минулого століття.

Але, звичайно ж, було в СРСР і багато позитивного. У контексті цієї статті згадую такий собі комплекс «Готов к труду и обороне». Ним були охоплені практично всі вікові групи: від дітлахів до пенсіонерів. І це давало результат. Так, до цього примушувала держава. У Європі в цей же час ішли іншим шляхом. Ідуть і сьогодні. Там не продають цукерок, алкоголю і тютюну у всіх без винятку магазинах, там вводять додаткові податки на продукти з підвищеним вмістом жирів, там максимально здешевлюють вартість абонементів у спортзали.

Наша сучасна українська влада не робить ні першого, ні другого. Усе пущено на самоплив. Проблему безробіття вирішує Польща, насиченість ринку товарами — Китай, гроші дають американці. Колись і наші владоможці «зачешуться», коли ні працювати в Україні буде нікому, ні робити не буде на кого.

А зараз…  Абонемент у групу з фізкультури в місяць коштує, як одна пляшка горілки. А нормативи ГТО можна знайти в Інтернеті.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 січня 2018, 09:03 | Полтавщина | Редакційна


1. New York / 11 лютого 2018, 09:00
> Там не продають цукерок, алкоголю і тютюну у всіх без винятку магазинах, там вводять додаткові податки на продукти з підвищеним вмістом жирів

Классні європи ви бачили! У тих, де був я, куриво і бухло можна купити скрізь. А цукерки біля касс спеціально розташовують на рівні очей дітей. Щоб ті тероризувати батьків їх купити, і зростали цукрозалежними. Все як і у нас в цьому плані.
Справа у тому, що держави практично беззахисні перед світовими корпораціями (виробниками гімна). Корпорації рекламують гімно, вкладають величезні суми на різного плану дослідження, які їм необхідні. Вони без проблем купують науковців-ніщебродів. А держави користуються результатами їх праці.

Підозрюю, що «при Сталіні» небуло харчових імперій. А у Європі просто люди інші. Розумніші.

Змінено 11.02.2018, 09:24
2. Чудо Юдо / 11 лютого 2018, 12:52
1.New York
« А у Європі просто люди інші. Розумніші. »

Я б навіть сказав інакше: у Європі просто бізнес різноманітний.
Окрім виробників бухла, курива та цукерок там не стоять на місці фітнес-зали, виробники спортивного снаряддя, одягу, обувачки та велосипедів, наприклад. А до кожного бізнесу у них підходять серйозно: хочеш продавати спортивні кросівки у великих масштабах - розповідай людям про те що не бухати, не курити і займатися спортом - це круто!
От і розбирають там кожен свого покупця.
3. Adekvatov / 11 лютого 2018, 12:56
1.New York
«Классні європи ви бачили! У тих, де був я, куриво і бухло можна купити скрізь. А цукерки біля касс спеціально розташовують на рівні очей дітей. Щоб ті тероризувати батьків їх купити, і зростали цукрозалежними. Все як і у нас в цьому плані. »

Кожен бачить те, що хоче бачити. Автор статті не бачив ні тютюну, ні цекерок, не кажучи вже про пивнушки, наркоту і проституток. З цього приводу варто читати статтю Гузченка про Сократа ... і "чорну пляму".
1.New York
«Справа у тому, що держави практично беззахисні перед світовими корпораціями»

В СРСР не було і мови про світові корпорації. Але цього не бачать. Бачать лише те, що не було компютерів і було мало машин. По секрету скажу, що в 80-х компютерів не було і в Європі. Але хто повірить. Можна покопати ще далі, наприклад, коли в Росії скасували кріпосне право, то в США ще було рабство. А коли в СРСР в 1947 році відмінили картки на продукти, то в США і в Англії вони ще були не відмінені. Не ходячи далі Вікіпедії можна прочитати, що в Великобританії картки на бензин відмінили в 1950 році, картки на цукор і цукерки в 1953, а картки на мясо в 1954 році. Так що для того щоб щось порівнювати, треба спочатку побороти с "чорну пляму"
4. 1juriy / 11 лютого 2018, 14:02
Якби в Україні в 33році були картки на продукти то можливо і голоду такого б не було.
5. Adekvatov / 11 лютого 2018, 14:53
2.Чудо Юдо
«хочеш продавати спортивні кросівки у великих масштабах - розповідай людям про те що не бухати, не курити і займатися спортом - це круто!
От і розбирають там кожен свого покупця.»

Хотів я бачити, як би вони кросовки купляли, якби у них нізащо було хліба купити. Ось тут їм не до кросовок. Навіть за водою в черзі стоять. Посилання на www.youtube.com
6. don / 11 лютого 2018, 17:50
Тоді боялися показати багатство і розкошь, бо приїдуть і спитають де накрав, і обов’язково посадять і опозорять скрізь і на роботі і по газетах, але крали тоді не менше ніж зараз
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації