Вхід | Реєстрація

Собаку забрали, але проблему не вирішили

Собаку забрали, але проблему не вирішили

Одну безпритульну тварину, яка нападала на кобелячан, погодились поселити у своєму притулку активісти, решта продовжують бігати вулицями міста.

У попередньому номері була надрукована стаття «Кобелячани потерпають від бродячих собак». У ній говорилось про те, що в районі магазину «Маркетопт» та поряд із будівлею колишнього хлібозаводу оселилася велика зграя собак, які нападають на перехожих. Одна з тварин кусає виключно дітей. Цю новину у групі «Kobelyaki Live Group», яка створена через мережу Інтернет, активно обговорили її учасники. Згідно їх підрахунків, що були взяті з повідомлень дописувачів, за кілька днів собака покусала до десяти дітей. Тому учасники групи прийняли рішення націлити на вирішення цієї проблеми керівництво міської ради. Міський голова погодився зустрітися з активістами у четвер 18 січня.

 

«У всьому винна районна рада»

На прийом до міського голови прийшли п’ятнадцять чоловік, включаючи жителів Сухинівки Артура та Наталію Ковачів, які опікуються безпритульними собаками. Вони першими пояснили, що проблема полягає в постійному приплоді собак і найефективнішим методом боротьби з їх безконтрольною народжуваністю буде стерилізація.

Очільник міськради Олександр Копелець пояснив, що кілька років тому питання з безпритульними собаками обговорювали депутати, але, у зв’язку з відсутністю коштів, не знайшли способів його вирішення. Зі слів Копельця, у місто звозять усіх собак із району, тому самостійно боротись із безпритульними тваринами міська рада не зобов’язана. Цим, у першу чергу, має займатись райдержадміністрація і райрада. Районні депутати мають затвердити програму щодо створення притулків та регулювання чисельності безпритульних тварин, а міська рада надаватиме частину коштів для її реалізації. Оскільки в лютому відбудеться сесія райради, то можна звертатись, щоб це питання розглянули на засіданні. Боротися з одинокими випадками має ветеринарна служба, яка підконтрольна голові РДА.

У підсумку Артур Ковач погодився забрати агресивну собаку, яка мешкала біля «Маркетопта».

Наступного дня разом із рятувальниками він зловив безпритульну тварину і забрав у свій притулок.

Підсумки зустрічі:

  • безпритульні тварини мігрують зі всього району;
  • це проблема РДА і райради;
  • у місті грошей та ідей для вирішення проблеми немає;
  • притулок Ковачів поповнився черговою твариною.

Жителям і гостям міста радимо й надалі придивлятись до собак, які бігають вулицями, щоб тварини не завдали загрози їх життю і здоров’ю. У міської ради попереду багато проектів, але безпритульні тварини туди не входять.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 січня 2018, 10:16 | Кобеляки | Суспільство
1. КАМаз / 26 січня 2018, 10:20
Ну як завжди стиль пахана, всі навколо винні, а він білий і пухнастий! За ті кошти, що витрачені на футбол, можна вже притулок збудувати.
2. Beri Mor / 26 січня 2018, 10:34
"Проблемы индейцев шерифа не волнуют."
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації