Вхід | Реєстрація

10 років в’язниці призначили ґвалтівнику, який напав на дівчину у Розсошенцях

10 років в’язниці призначили ґвалтівнику, який напав на дівчину у Розсошенцях

Суд призначив 10 років ув’язнення чоловіку, який, вийшовши із в’язниці, зґвалтував дівчину на мототреку у Розсошенцях

Апеляційний суд Полтавської області залишив без змін вирок Полтавського райсуду для Сергія Тимофєєва. Останній у квітні минулого року пограбував та зґвалтував 23-річну дівчину. 8 серпня суд першої інстанції засудив його до 10 років ув’язнення, а 29 листопада, після апеляції рішення набуло законної сили. Про це «Полтавщині» стало відомо з реєстру судових рішень та офіційного сайту суду.

Нагадаємо, подія сталася 22 квітня 2017 року на мототреку у Розсошенцях. За тиждень до цього 30-річний Сергій Тимофєєв був умовно-достроково звільнений з місця позбавлення волі, де перебував із грудня 2014 року. У в’язниці сидів за пограбування (ч.2 ст.186 ККУ). Раніше він мав ще три судимості — також за пограбування та зґвалтування. До Полтави він приїхав на кілька днів.

За даними реєстру судових рішень, зранку 22 квітня Сергій Тимофєєв був у стані сп’яніння «внаслідок вживання летючих розчинювачів». Близько 10 години на мототреку він напав на дівчину, відтягнув її у безлюдне місце і повалив на землю. Далі забрав її прикраси: золотий ланцюжок із підвіскою, золоту каблучку, срібну каблучку та срібний підвіс із позолотою.

Після цього, погрожуючи ножем, нападник зґвалтував дівчину. Остання намагалася чинити опір та, побачивши ніж, злякалася і перестала.

Сергія Тимофєєва затримали увечері того ж дня на Південному вокзалі. Награбоване він встиг здати у ломбард.

Поліція розкрила справу за два місяці і передала обвинувальний акт до суду. Ще два місяці суд витратив на те, щоби винести вирок. У результаті суддя Оксана Гальченко визнала його винним у пограбуванні та зґвалтуванні (ч.2 ст.187, ч.2 ст.152, ч.2 ст.153 ККУ). Вона призначила Сергію Тимофєєву 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього особистого майна.

Захисник обвинуваченого подав апеляцію. У скарзі містилося клопотання про те, щоби визнати Сергія Тимофєєва винним лише у пограбуванні. На думку захисника, достатніх доказів того, що було зґвалтування, слідство не має.

Втім, Апеляційний суд Полтавської області був іншої думки. 29 листопада колегія суддів у складі Ліліани Нізельковської, Оксани Корсун та Володимира Костенка вирішили, що рішення суду попередньої інстанції є правильним і залишили його без змін. Касаційну скаргу на таку ухвалу Сергій Тимофєєв подавати не став.


Автор: Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 січня 2018, 15:05 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації