Вхід | Реєстрація

Ціни на бензин примушують придивлятись до електромобілів

Ціни на бензин примушують придивлятись до електромобілів

Тенденція до збільшення кількості електромобілів спостерігається у всьому світі. І Україна не є виключенням. Звичайно говорити про те, що транспортні засоби, що працюють на електричній енергії остаточно витіснили ті у яких використовуються двигуни внутрішнього згорання було б явним перебільшенням. Старі добрі перевірені часом дизельні та бензинові двигуни ще довго вірою і правдою служитимуть людству. Особливо у менш розвинутих країнах.

Але тенденція переходу на електричні двигуни є незворотною і з кожним роком вона набирає обертів. Збільшення кількості бажаючих скористатися послугами компанії autoenterprise.com.ua є цьому зайвим підтвердженням.

Якщо в Європі моду на електромобілі диктують екологічні пріоритети і вимоги тамтешніх урядів, то в Вкраїні ситуація є дещо іншою. Придивлятися до автомобілів на електричній тязі примушують цінники на автозаправках. Вони, ті цінники змінюються щотижня. І, виключно у бік збільшення цифр. Ціни на бензин і дизельне паливо вже впевнено перетнули позначку у тридцять гривень за літр і не збираються зупинятися на досягнутому. І це при тому що самі транспортні засоби теж не дешевшають. І якщо два-три роки тому NISSAN LEAF із електричним двигуном за десять тисяч доларів здавався багатьом примхою для багатіїв чи любителей екзотики, то зараз до цих скромних і невибагливих «японців» починають прицінюватися люди практичні. Вони вміють рахувати гроші і розуміють, що зарядка із звичайної електророзетки обійдеться їх бюджету у набагато меншу суму аніж звичні бензин та дизельне паливо. І Це ще не рахуючи супутніх витрат, які неминуче виникають при обслуговуванні двигунів внутрішнього згорання.

Більше того, електродвигунами починають активно цікавитися любителі швидкої і агресивної їзди. Мова йде передусім про прихильників культового німецького бренду  BMW. Баварський автоконцерн теж почав випускати елктромобілі. Щоправда українські поціновувачі «бех» поки що не надто тпроспішають пересідвати із своїх «трьохлітрових» бензинових монстрів на занадто скромну за своїм дизайном BMW i3. Надто ж вона не схожа на своїх агресивних старших родичів.

Але прогрес не стоїть на місці. Дизайнери авто концернів працюють над вдосконаленням вигляду електромобілів, інженери неминуче впровадять батареї, які зроблять можливим пересування на одному заряді батареї не меншим аніж на тридцяти-сорока, а то й більше літрах традиційного палива. Це буде не через рік. Але відбудеться обов’язково.


Автор: Степан Луговий
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 січня 2018, 16:35 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації