Вхід | Реєстрація

Агромагазини вже запасаються насінням

Агромагазини вже запасаються насінням

За вікном ще зима, початок лютого. Але підприємливі продавці повним ходом завозять у свої магазини крам, який буде дуже популярним навесні.

Продавці, які у Кобеляках постійно торгують насінням овочевих та інших культур, розповідають, що воно у 2018 році практично не подорожчає. Якщо говорити про вітчизняну продукцію, то вона взагалі не змінилася в ціні. А ось голандське та інше імпортне насіння таки здорожчає. Причина — чергове знецінення гривні. Але продавці запевняють, що імпортний товар зросте в ціні не критично. Говорять про 7–10 відсотків від минулорічної ціни. Так, знаменита капуста Агресор зараз у закупці коштує 898 гривень за 2,5 тисячі штук. У минулому році було 814 гривень.

«Свіжим» голандським насінням у Кобеляках ще не торгують. Натомість, асортимент вітчизняного поновлюється ледве не щодня. Уже можна купити насіння ранньої капусти Золотий гектар, Іюньська, моркви Московська, Шантане, огірків Фенікс, Тітус, томатів Ляна, Ріо Фуего, Ріо Гранде, Мобіл, Новачок, редиски Сора.

Ажіотажу в магазинах поки що немає. Покупці зазвичай ідуть за насінням наприкінці березня, на початку квітня. Хоча багато людей говорять про те, що планують відмовитися від городів. Адже протягом двох останніх років овочі в магазинах і на ринках майже не дорожчають, натомість, зростає вартість обробітку землі, добрив, засобів захисту рослин. Люди кажуть:

— Навіщо ціле літо длубатися у землі, якщо всі овочі можна дешево купити восени чи навіть взимку.

Дійсно, ціна на овочі в Україні є дуже низькою. Навіть для не надто заможних українців. Але чи буде так завжди?


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 лютого 2018, 09:11 | Кобеляки | Суспільство


1. AVI90 / 6 лютого 2018, 20:19
Дійсно, ціна на овочі в Україні є дуже низькою. Овощи в Украине дороже чем в Польше. Посилання на agrostory.com
2. Filon / 7 лютого 2018, 10:53
Зайшов за посиланням. Перечитав статтю. Не вірю. І дуже шкодую, що будучи у Польщі і Чехії, не кажучи вже про інші держави Євросоюзу не фотографував цінники на овочі і фрукти, скажемо на малину, яка в сезон у польських магазинах коштує кілька сотень гривень
3. Чудо Юдо / 7 лютого 2018, 11:58
Знайшов цікавий сервіс цін у Польші онлайн. Чи вірити йому - це вирішувати кожному саму:
Посилання на www.fresh-market.pl

Але якщо вірити, то роздрібні ціни на овочі та фрукти у наших країнах одинакові з різницею 0-10%. Ще трошки - і ми станемо «мажорніші» за поляків, їстимемо дорожчі продукти :)
4. Adekvatov / 7 лютого 2018, 12:03
2.Filon
«скажемо на малину, яка в сезон у польських магазинах коштує кілька сотень гривень»

Так там про овощі мова.
5. Adekvatov / 7 лютого 2018, 12:08
Це піар Гунжелевого магазину, чи що? Прикольно зайти до нього подивитися на насіння. Капуста «Агресор» - це нормально. А от невже він продає насіння моркви Московська?
6. filon / 7 лютого 2018, 17:59
4.Adekvatov
«Так там про овощі мова.»

5.Adekvatov
«Це піар Гунжелевого магазину, чи що? Прикольно зайти до нього подивитися на насіння. Капуста «Агресор» - це нормально. А от невже він продає насіння моркви Московська?»

Спочатку по першому зауваженню. Овочі в Європі теж дорожчі. У 2016 році в Празі в магазині «Білла» тихенько офігівал біля буряка столового вартістю 22 гривні за кг. Я тоді його продавав по 3 гривні. Сміялися із дружиною, що потрібно було із собою мішечок взяти і продати в Чехії.
А з приводу моркви Московська, то я оцінив жарт. Слава Богу до моркви декомунізація не добралася. А в Пашиному магазині якраз із насінням не дуже густо. Чоловік іншим займається.
7. 1juriy / 7 лютого 2018, 18:36
У питаннях овочівництва та медійних Гунжель з Філоненком як дві краплі.Різниця лише в тому, що Філоненко на газеті заробляє на квиток до Чехії щоб буряком там торгувати,а Паша на насінні , щоб газету друкувати.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації