Вхід | Реєстрація

Вуличне освітлення відновлене у всіх селах Чорбівської сільради

Вуличне освітлення відновлене у всіх селах Чорбівської сільради

До складу Чорбівської сільської ради входять чотири населених пункти — Чорбівка, Червоне, Білоконівка і Комарівка. У 2017 році було остаточно відновлене вуличне освітлення у кожному із цих сіл.

Сільський голова Любов Васюта говорить, що у 2018 році із сільського бюджету виділять кошти для того, щоб обгородити всі сільські цвинтарі. Також вона розповіла, що для оптимізації витрат на енергоносії і збереження будівлі колишньої школи зараз в ній розміщені кабінети сільських посадовців і місцевий ФАП.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 лютого 2018, 10:21 | Кобеляки | Суспільство


1. Beri Mor / 6 лютого 2018, 10:45
Да,цвинтарі зараз основні «стройки» в Україні.Пора впроваджувати урядову програму з благоустрою погостів.

Змінено 06.02.2018, 10:47
2. Adekvatov / 6 лютого 2018, 16:16
1.Beri Mor
«Да,цвинтарі зараз основні «стройки» в Україні.Пора впроваджувати урядову програму з благоустрою погостів. »

Таки да. І навіщо їх обгорожувати? Обгородиш, а потім бери розширяй, бо вміщатись не будуть. А «приплод» на кладовищах очікується великий.
3. земеля / 6 лютого 2018, 18:11
Йорничай не йорничай а состояние цвынтаря характеризует общество. Кто был в том же Азербайжане или Латвии тот подтвердит как там относятся к предкам, не чета нам. Давайте хоть тему цвынтаря не политизировать. Что есть то есть. И цвынтарь это единственное место где все равны и навсегда, и никто никого не обижает.И нет ни коммунистов ни националистов, а также депутатов и чиновников.
4. Adekvatov / 6 лютого 2018, 18:18
3.земеля
«Йорничай не йорничай а состояние цвынтаря характеризует общество.»

Изгородь не характеризует состояние цвинтаря. Кстати, во многих странах даже могилки не обгораживают.
3.земеля
«И нет ни коммунистов ни националистов, а также депутатов и чиновников.»

Не факт. Упоротые свидомые просто упустили это из виду. Так что, еще не вечер. Скоро у них нечего будет ломать и они пойдут памятники коммунистов ломать.
5. земеля / 6 лютого 2018, 18:33
4.Adekvatov
« Кстати, во многих странах даже могилки не обгораживают.»


Это где как принято. А мой родственник, отсидевший восемь лет в сталинских лагерях перед смертью попросил не ставить ограду. Пожелал чтобы хоть в могиле не было ограждения, а на колючую проволоку смотреть не мог.
6. земеля / 6 лютого 2018, 21:11
Кстати, в Беларуси поминальный день ( по нашему "гробки") батько сделал выходным днем. Это реально абсолютно правильное решение. Умно. Пусть профессор прокомментирует.
7. Adekvatov / 7 лютого 2018, 08:11
5.земеля
«отсидевший восемь лет в сталинских лагерях »

Тема конечно личная и спрашивать неудобно, неэтично и т.п. но ведь сам ее «вынес» сюда. Было бы интересно хоть что-то узнать по существу. В пределах дозволенного. Просто интересуюсь такими судьбами и историями для более полного понимания тогда происходящего.
8. земеля / 7 лютого 2018, 11:50
7.Adekvatov
«Тема конечно личная и спрашивать неудобно»


Почему же! 1926 г. рождения. В 43-м после освобождения сразу полевым военкоматом призвали( тогда брали с 17 лет). Даже не переодев сходу бросили форсировать Днепр в районе Мишурин Рог. Счастливчик что выжил. Брал Кенигсберг. Ст,сержант, замкомвзвода. По нынешнему типа спецназ, первыми вламывались в немецкие траншеи , чтобы не гнать на убой обыкновенных солдат Опять же везло. Дважды легко ранен. Награжден тремя медалями "За отвагу" - официально есть на сайте "Подвиг народа". За две последние узнал в 86-м году. Очень этим гордился но при этом не сдерживал слез. В начале 45-го обворовали военный полевой банк, а он был начкаром. В итоге военный трибунал и 12 лет лагерей в Норильске, тогда уже в штрафбрат не брали.
9. земеля / 7 лютого 2018, 12:23
Продолжение: освободился после смерти Сталина, по амнистии в 53-м. Не озлобился. Всю жизнь працював в колгоспе на ризных. Сидел с бандеровцами, полицаями и др. Такие бывшие солдаты как он держались вместе. Про бандеровцев не сказал ни одного плохого слова, говорил что с ними я бы в разведку пошел. В лагере они помогали друг другу выживать. В 61-м опять чуть не сел. В воскресенье летом возле клуба играли в карты - в "козла". И один из невоевавших обронил фразу: "Мусий,все воевали а ты в лагере просидел". Дальше он уже ничего не успел договорить - выключил мощнейшим ударом. Я так понимаю было сотрясение мозга. Месяц просидел в Кобеляках. Военком и нач. милиции, бывшие фронтовики совместно с хлопцями с которыми он воевал сумели уговорить прокурора, поэтому не посадили. Низкий поклон им всем. Дожил до глубокой старости. Вырастил троих детей. Сын - военный, подполковник. Сыграло знаменитое сталинское - сын за отца не отвечает. Все дети с высшим образованием. Любил говорить: людям надо уметь прощать.
10. Beri Mor / 7 лютого 2018, 17:19
8.земеля
«В начале 45-го обворовали военный полевой банк, а он был начкаром. В итоге военный трибунал и 12 лет лагерей в Норильске,»

9.земеля
«освободился после смерти Сталина, по амнистии в 53-м. Не озлобился. В»

А чого б він мав озлобятися,я думаю дякувати повинен.Начальника караулу,за законами воєнного часу могли б цілком справедливо розстріляти.При теперішній владі йому було б полегше,звичайно.Вніс би грошову заставу,домашній арешт з носінням "браслету"(якого при бажанні клієнта може і не носитити),потім Австрія,політичний притулок.Занавєс.
11. Adekvatov / 7 лютого 2018, 18:06
10.Beri Mor
«А чого б він мав озлобятися,я думаю дякувати повинен.Начальника караулу,за законами воєнного часу могли б цілком справедливо розстріляти»

Спеціально ждав поки хтось напише. Не хотів земелю розстраювати, але ж таки дійсно так. А як же тоді бути із знаменитими репресіями. І так по кожному, коли починаєш виясняти, так кожен у чомусь таки винен. Зате зараз роздольє. Роби що хочеш і тобі нічого не буде, бо як тільки діходить до відповідальності, так вони зразу починають кричати про сталінські репресії. А з того епізоду, як він раклам у морду зацідив, теж видно що його прикрили і военком і нач РОВД. А могли б тупо сказати, що він сякий такий, та ще й судимий. Тобто, люди тоді були набагато нормальніші. Я думав, що селена перша щось накатає, а вона мовчить.
12. Гнатович / 7 лютого 2018, 21:52
11.Adekvatov
« І так по кожному, коли починаєш виясняти, так кожен у чомусь таки винен»

Всё по делу сидели. Причем земелин родственник до преклонных лет дожил. Еще один мне известный сиделец (ок.10 лет за сотрудничество с немцами) дожил до 96 лет в здравом уме и твердой памяти. И зубы все в сохранности были, между прочим.

По этому поводу вспомнился Эльдар Рязанов, вересчал про папу, загнобленного в гулаге за анекдот. А оказалось папенька - торгаш проворовавшийся.
13. Selena2017 / 8 лютого 2018, 09:20
12.Гнатович
«Всё по делу сидели»

Якщо "все по делу", то не тільки на начальника караулу класти відповідальність за чиюсь вину, а й на генералісимуса. Так було б справедливіше. Швидше за все, той родич був зовсім невинен ( тільки в силу інструкції), про що й свідчить звільнення за амністією. А пережите вихлюпнулося на дурноязикого. Перемелюється людське життя, як в жорнах, що тоді, що тепер.
14. Adekvatov / 8 лютого 2018, 12:06
Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
15. Beri Mor / 8 лютого 2018, 14:11
14.Adekvatov
« Посилання на scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net»

Не допоможе.В таких екземплярів,як Селена,навіть місця,куди можна було б всунути мозги,не передбачено природою.В таких,навіть головні болі-фантомні:))
16. Гнатович / 8 лютого 2018, 17:14
13.Selena2017
« Selena2017 / сьогодні, 09:20»

Куда конь с копытом,туда и рак с клешней

Помалкивай больше - за умную сойдешь
17. Selena2017 / 8 лютого 2018, 18:59
16.Гнатович
«16. Гнатович / сьогодні, 17:14»


Пане Гнатович, не старайтесь : мене не може образити людина, яка не поважає сама себе.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації