Вхід | Реєстрація

2,5 мільйона підуть не лише на спиці для карет

2,5 мільйона підуть не лише на спиці для карет

Новосанжарська селищна рада дійсно виділила майже 2,5 мільйона на «Використання товарів і послуг». Але підуть вони не тільки на заміну спиць у екологічних каретах, як стверджували деякі з депутатів ради.
Під час сесії 16 січня, коли у Новосанжарській ОТГ таки приймається бюджет, заступник голови громади Валентин Івашина переконує депутатів не забирати коштів із пункту «Організація благоустрою».

Зокрема, Івашина зазначає:

— Якщо забрати із суми на благоустрій іще мільйон, то потім селищній раді ні за що буде навіть спиці у екологічних каретах замінити.

Уже після сесії і вдалого голосування за бюджет дехто із депутатів всерйоз переконує автора публікації у тому, що на так звану заміну спиць селищна рада витратить у рік… майже 2,5 мільйона гривень!

Аби розібратися у питанні, ми звернулися до заступника голови Новосанжарської ОТГ Валентина Івашини із проханням підтвердити або спростувати цю інформацію. Разом із заступником голови ми спробували з’ясувати, — на які заходи з благоустрою Новосанжарська ОТГ витратить кошти у 2018‑му. Якщо поглянути на розшифровку видатків бюджету на 2018 рік, розміщеному у відкритому доступі на офіційному сайті Новосанжарської селищної ради, то можна побачити, що на «Організацію благоустрою населених пунктів» рада виділила всього 5 мільйонів 321 тисячу 200 гривень. Із цієї суми 2 мільйони 13 тисяч становитиме заробітна плата працівників, ще 442 тисячі 800 гривень — нарахування на неї. А ось у третьому пункті «Використання товарів і послуг» справді значиться сума близька до 2,5 мільйона гривень — 2 мільйони 440 тисяч. Щоправда, Валентин Івашина пояснює, що використані ці кошти будуть далеко не лише на заміну спиць у екологічних каретах.

— Звичайно, коли я звертався до депутатів, моє висловлювання було образним. Навіть за гіршого бюджету ми б знайшли кошти на заміну спиць. Якщо ви помітили, то у цих 2 мільйонах 440 тисячах не лише товари, але й послуги. А це і послуги із снігоочистки, і вивезення та складування сміття, — роз’яснює заступник голови громади.

Отже, за словами Валентина Івашини, із загальної суми у 2 мільйони 440 тисяч майже половина, 1 мільйон 200 тисяч гривень, підуть на оплату послуг. Щодо придбання товарів, то у переліку не лише спиці для карет. Тут і ліхтарі вуличного освітлення, і лампочки, які у них вкручують, і фарби, і запасні частини до бензопил та мотокос.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 лютого 2018, 14:33 | Нові Cанжари | Суспільство


1. BlackHolle / 4 лютого 2018, 08:40
Вы бы лучше на ремонт дороги собирали. У вас мост и отрезок дороги к парку не лучше чем дорога Соколова Балка - Нехвороща!! Там чёрт ногу сломить. А то бабло по карманах пойдёт, будете потом опять ныть что средств нет.
2. ЛУНА / 4 лютого 2018, 09:07
Час как зарегистрировался,а уже знает что лучше.А мост государственный,а не городской.Еще один троль "под публикацию".
3. BlackHolle / 4 лютого 2018, 10:14
А какая тебе разница когда я зарегистрировался?! На мой взгляд троль это ты, которая создана для защиты коментов в таких случаях! А я, пишу то что видел.
4. ukr2017 / 4 лютого 2018, 22:02
3.BlackHolle
«А какая тебе разница когда я зарегистрировался?! На мой взгляд троль это ты, которая создана для защиты коментов в таких случаях! А я, пишу то что видел.»

эТа Луна здесь давно обосновалась и уже многим диагноз ставила.К новиньким она видимо еще присматривается
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації