Вхід | Реєстрація

З початку епідсезону в Кобеляцькому районі захворіли 2951 чоловік

З початку епідсезону в Кобеляцькому районі захворіли 2951 чоловік

Кобеляцький міжрайонний відокремлений підрозділ лабораторних досліджень інформує, що за п’ятий тиждень цього року в Кобеляцькому районі захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції зросла в порівнянні з попереднім тижнем на 32 випадки. Показник нижчий епідпорогового на 3,2%.
За тиждень в районі на ГРВІ захворіли 237 осіб, у тому числі дітей віком до 17 років — 167 (школярів — 100, дошкільнят — 21). Захворюваність серед дітей в порівнянні з попереднім тижнем зросла на 18 випадків. При цьому захворюваність серед школярів складає 59,9% від всієї кількості захворівших дітей. Серед вікових груп найбільш уражені діти 5-14 років (захворіла 91 дитина – 54,5 %).

Найбільше на ГРВІ хворіють у Кобеляках (89 випадків, у тому числі — 54 дитини), Бутенках (36; 31) та Озерах (25; 15). Найнижчі рівні захворюваності — у Орлицькій та Дашківській амбулаторіях (по 3 особи).

З початку епідсезону (з 40-го тижня 2017 року) на ГРВІ в районі захворіли 2951 чоловік, із них дітей віком до 17 років — 2105.

На п’ятому тижні зареєстрований новий лабораторно підтверджений випадок захворювання на грип В у кобеляцького школяра.

У районі проведена імунізація населення проти грипу. Усього отримали щеплення 563 чоловіки.

За п’ятий тиждень 2018 року в районі зареєстрований один випадок вітряної віспи в учня з Кобеляк та захворювання на кір у студента з Деменок.

 

У Новосанжарському районі хворіють на віспу, гастроентерит, педикульоз і лямбліоз

За минулий тиждень в районі на ГРВІ захворіло 118 чоловік, у тому числі дітей віком до 17 років — 64, з них школярів — 32. Захворюваність серед дітей в порівнянні з попереднім тижнем зросла на 6 випадків. При цьому захворюваність серед школярів складає 50% від всієї кількості захворівших дітей. Серед вікових груп найбільш уражені діти 5-14 років (захворіло 34 дитини або 53,1%).

З початку епідсезону (з 40-го тижня 2017 року) на ГРВІ в районі захворіло 1745 осіб, з них дітей віком до 17 років — 936 чоловік, що складає від загального числа захворівших 53,6%. Найвища захворюваність реєструється в Нових Санжарах (15), Старих Санжарах та в Руденківці по 13 чоловік. Найнижчі показники в Зачепилівці (1), Малому Кобелячку та Забрідках (по 2 хворих).

Випадків смерті від грипу та гострих респіраторно-вірусних інфекцій  не зареєстровано.

У районі проведена імунізація населення проти грипу. Усього щеплено 243 чоловіка, з них 50 дітей.

За п’ятий тиждень цього року в Новосанжарському районі зареєстровано 2 випадки захворювання на вітряну віспу в учня з райцентру та дорослого з Драбинівки, один випадок ротавірусного гастроентериту в учня НВК та педикульоз і лямбліоз у дорослих з Нових Санжар.


Автор: Валентина СЕМИНОГ, завідувач Кобеляцького МВПЛД ДУ «Полтавський ОЛЦ МОЗ України»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 лютого 2018, 16:58 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації