Вхід | Реєстрація

Жителька полтавського села 15 років не може отримати український паспорт

Жителька полтавського села 15 років не може отримати український паспорт

Мені доводилося стрічати людей без паспорта і навіть сприяти їм в отриманні документу. Наприклад, ромам, у яких кочовий спосіб життя - в генах. Та й на моїй вулиці живе чоловік, якому за 50-т, але він навідріз відмовляється міняти паспорт СРСР на паспорт України з великої ностальгії за Радянським Союзом і ніякі «залізні» аргументи його не переконують. Але таке його рішення і такий вибір.

Цей же випадок зовсім інший. Тут людина навпаки 15-ть років докладає зусиль, щоб отримати паспорт, але і в свої 32 його немає. Ніби невидимка: руки-ноги-голова, все є, а для держави вона - порожнє місце, її немає в жодних базах даних. Навіть апатриди (особи без громадянства), як наприклад, Михайло Саакашвілі, і ті є в якихось реєстрах. А цієї жінки немає ніде...

Коли Яніні Брижань було 16 років, вона навчалася у Драбинівській середній школі Новосанжарського району. Всі її однокласники отримали паспорти, а їй у паспортному столі сказали: «Не положено», не вдаючись у пояснення причин.

Навчалася дівчина непогано, особливо давалася їй математика, тож вирішила після закінчення дев’яти класів вступати в СПТУ на бухгалтера в Кобеляках. Пройшла співбесіду. Але її не зарахували до складу студентів, бо на подив приймальної комісії в абітурєнтки не виявилося... паспорта. Яніна знову поїхала у паспортний стіл Новосанжарського РВВС. Але їй знову розказували складною канцелярською мовою, що паспорта їй не видадуть.

Невдовзі дівчину погукали заміж у Малу Перещепину. Весілля було, а от сільради і штампу в паспорті - ні. Мимо волі наречених – цивільний шлюб. Народжувала Яніна дитину у Новосанжарській ЦРЛ. Але трохи не втратила молока, бо страшенно перенервувала, коли лікарі категорично відмовилися віддавали донечку «безпаспортній» породіллі. Свекруха, яка працювала в сільраді, якось змогла вмовити заввідділенням, котра обмежилася розпискою Яніни.

Відтоді двічі на рік жінка їздила в паспортний стіл райвідділу міліції, потім (після реогранізації) у Державну міграційну службу (ДМС). Однак до отримання заповітного документу це її не наближало. На неї кричали, посилали в Київ у посольство Російської Федерації відмовитися від російського громадянства. Яніна не розуміла, чому вона туди повинна їхати, адже ніколи не була громадянкою Росії. Кілька років тому Новосанжарська РДА навіть виділила їй матеріальну допомогу в розмірі 400 грн. на поїздку в Київ, але жінка не наважилася її отримати, бо, по-перше, їй сказали, що довідка консульського відділу російського посольства коштує 500 доларів, по-друге, побоялася вперше їхати так далеко від дому, а по-третє, на поїзд без паспорта квитків не продавали.

У 2014 році Новосанжарський районний сектор Управління ДМС в Полтавській області очолила Ірина Федоренко. Однак Яніна не знайшла порозуміння і з новим керівником. Навіть, каже, ставлення стало ще гіршим, ніж до цього: Ірина Анатоліївна кричала на неї, принижувала, змушувала їхати в Росію отримувати російський паспорт, нахвалялася депортувати. І знову вимагала довідку з російського посольства, достеменно знаючи, що Я.Брижань ніколи не була громадянкою Росії, і на час, коли їй виповнилося 16-ть, вона проживала в Драбинівці. А ще Яніна запам’ятала фразу І.Федоренко (бо казала неодноразово): «За рішенням суду ми паспорт не видаємо...»

Хтозна, як довго ще тривали б знущання чиновниці над жінкою, та хтось у 2016 році порадив Яніні звернутися до новосанжарського адвоката Ольги Петрушанко.

Ольга Дмитрівна взялася допомогти жінці безкоштовно, pro bono, бо, каже, що не змогла взяти гроші з горопахи, яка й хліба не наїдається. «Рro bono» - це поширене у Європі й в Україні надання професійної допомоги на безоплатній основі.

Адвокат домоглася, що сектор УДМС видав Яніні Брижань довідку про встановлення її особи, хоч на це пішло чимало часу. Та І.Федоренко, мов у заїждженій платівці, продовжувала вимагати від Яніни довідку від російського посольства в Україні, прекрасно знаючи, що у селянки, яка ніколи не мала офіційної роботи, яка сама виховує доньку, просто-напросто немає $500 (це на 2017 рік - 13500 грн.!) Коли адвокат пояснила їй, що не робитимуть дурню, Федоренко трохи змінила позицію: «Як принесете рішення суду про встановлення юридичного факту постійного проживання Брижань на території Україні станом на 13 листопада 1991 року, тоді тільки розглядатиму питання про громадянство та отримання паспорта».

Чому саме 13 листопада 1991 року? Тому, що цього дня набув чинності закон «Про громадянство України», який передбачає, що «громадянами України є усі громадяни колишнього СРСР, які на момент набрання чинності цим законом проживали в Україні й не були громадянами інших країн».

Ще маленькою дівчинкою Яніна справді по кілька місяців на рік перебувала з мамою в Росії, куди та виїздила на заробітки вахтовим методом з 1992 по 1994 рр. Яніна ж з остаточно повернулася з Росії 1994 року (їй було 9 років), жила у бабусі і ходила в Драбинівську школу. Людмила Брижань після повернення спочатку отримала вид на проживання в Україні, і тільки у 2004 отримала паспорт громадянки України. Але у довідці про реєстрацію Людмили Брижань громадянином України працівники паспортного столу не вписали її доньку Яніну. І ця помилка чи халатність теж відіграла негативну роль у долі Яніни.

Вона ніколи не ходила на вибори, бо її немає в списках виборців і вона не може пред’явити виборчій комісії паспорт. Вона не могла поїхати поїздом до родичів чи у подорож, не могла отримали посилки чи поштового переказу. Вона не змогла здобути спеціальність. Не змогла отримувати соціальну допомогу при народженні дитині та субсидію на комунальні. Не змогла подати позов про стягнення аліментів на дочку з батька дитини. Власне, кожен з нас може пригадати десятки ситуацій, коли свою особу потрібно посвідчити паспортом, і – вжахнутися! Як казали за радянських часів: «Без бумажки ты – букашка…»

Та найголовніше, що Яніна ніде не могла офіційно працевлаштуватися. Вона вже втратила півтора десятка років трудової діяльності й навіть якщо уявити, що на другий день після отримання паспорту влаштується по трудовій книжці, то до виходу на пенсію не зможе виробити навіть той стаж, який необхідний для отримання мінімальної пенсії. А тяжка неофіційна робота відчутно підірвали здоров’я жінки. У 2017 році до Федоренко навіть приїздила керівник керамічного заводу з Малої Перещепини, просила: «Видайте Яніні паспорт, я її на роботу візьму», але й ці прохання луною розтанули в коридорах влади, не похитнувши державного службовця...

У розмові зі мною І.Федоренко намагалася подати Яніну якоюсь недоумкуватою, мовляв, роками їй розказуєш, що і як робити для отримання паспорту, а вона не сприймає те, що їй роз’яснюють, зокрема, що не хоче їхати в російське посольство за довідкою. Та судячи з того, як чиновниця розмовляла з журналісткою, я могла тільки уявити, в якій манері вона спілкується з простими людьми. На додачу у пані Ірини, певно, ще й амнезія, бо вона й приблизно не змогла пригадати, скільки «безпаспортних» осіб торік звернулося до новосанжарського сектору...

На суд у Нових Санжарах прийшли колишня директорка Драбинівської десятирічки Любов Цвітченко, перша вчителька Яніни Вікторія Китайгора та тодішня патронажна медсестра Марія Лебедин, які посвідчили, що у листопаді 1991 року 6-річна Яніна проживала у Драбинівці з бабусею. Л.Цвітченко, що має вже досить поважний вік, дуже перейнялася бідою Яніни й буквально перевернула архіви школи та сільради.

У жовтні 2017 року суддя Новосанжарского районного суду Тетяна Стрельченко задовольнила заяву Я.Брижань про встановлення юридичного факту. Та, мабуть, І.Федоренко не звикла виконувати свої ж обіцянки. Тож подала апеляційну скаргу, в якій просила скасувати рішення райсуду (щоб Я.Брижань не набула громадянства і не отримала український паспорт), назвавши його необгрунтованим, несправедливим і ухваленим без належних доказів. При цьому УДМС за подання апеляційної скарги сплатило 352 гривні наших з вами, тобто, платників податків, коштів. А навіщо заощаджувати державні гроші? Вони ж не з власної кишені!

Та супроти сподівань чиновниці міграційної служби Апеляційний суд Полтавської області відхилив її апеляцію й залишив рішення Новосанжарського суду в силі. Тим більше, що в суд адвокат надала виписку з погосподарської книги Драбинівської сільради за 1991-1995 роки, яка підтверджує, що Яніна з бабусею в цей період були зареєстровані в домогосподарстві по вулиці Степовій, 69, та акт, складений жителями Драбинівки про перебування Яніни Брижань у с.Драбинівка станом на 13.11.1991 р.

Як принагідно не згадати, що Ізраїль збирає з усього світу своїх одноплемінників, аби тільки надали хоч якісь докази, що в роду були євреї. Німеччина роками проводила методичну роботу, щоб після возз’єднання НДР та ФРН повернути на історичну батьківщину німців колишнього СРСР, котрі вже й німецьку мову забули. Поляки надають «карту поляка» будь-якій особі в світі, котра має хоч якусь частку польської крові чи говорить польською. Угорщина всупереч законодавству України таємно видала угорські паспорти мало не всім угорцям Закарпаття. І тільки українські чиновники 15 років (!) збиткувалися з Яніни, замість того, щоб допомогти народженій в Україні українці, котра постійно проживає в Україні, отримати паспорт громадянина України.

Я.Брижань уже подала заяву про набуття громадянства. Після цього має отримати паспорт. Хочеться вірити, що за 3-4 місяці її митарства закінчаться. Звісно, в житті кожного є й будуть проблеми. Однак хотілося б, щоб створених штучно нашими чиновниками, яким громадяни України зі своїх кишень платять вельми пристойну зарплату, було якнайменше.


Автор: Людмила Стельмах (Кучеренко), президент правозахисної організації «Полтавський медіаклуб»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 лютого 2018, 14:35 | Нові Cанжари | Цікаве


1. земеля / 3 лютого 2018, 16:26
Неужели это все так и было? С ума сойти.Если бы знал лично эту звезду-чиновницу, то перестал бы с ней и здороваться. Но ведь ее какой то ..... наверняка защищает. И это женщина? Хай ей грэць, сказав бы мий дид.
2. ukr2017 / 3 лютого 2018, 17:42
Тепер розумієш як до нас потрапляють терористи з українськими паспортами з Росії.Бо їм допомагають такі горе журналісти легалізуватися в Україні.Це при тому що іде війна і сунуться хто попало зі сторони агресора.Треба СБУ перевірити що це за Кучеренко і на кого вона працює.
3. земеля / 3 лютого 2018, 19:32
2.ukr2017
«Тепер розумієш»


Теперь и я розумию что ума у тебя не больше чем у кильки (рыбка такая). Прежде чем писать хоть статью всю прочитай.
4. Selena2017 / 3 лютого 2018, 21:17
Чиновниця , звичайно, виглядає монстром. Та не зовсім прозоро подає обставини і авторка статті. Насамперед незрозумілий самий початок епопеї з документом: чому "не положено"?Щось же та стало на перешкоді до отримання паспорта? Щоб потім перетворитися на повний абсурд, який і за такий тривалий час не перемоловся. Дивна і така терплячість жінки, чимось вона ж обумовлена. Авторський виклад здається мені неповним, не все сказано, тому пригадується прислів"я: гудь Панька , та не хвали й Оришки. Можливо, я помиляюсь і додаю гарячого до печеного, але це від того, що інформація неповна.
5. ukr2017 / 3 лютого 2018, 21:46
3.земеля
«Теперь и я розумию что ума у тебя не больше чем у кильки (рыбка такая). »

Я вижу твой ум аж выпирает как у толстолоба
6. ukr2017 / 3 лютого 2018, 21:53
Ця медіязірка сама пише,що сприяє в отриманні паспортів, навіть вказує кому-ромам в більшій мірі.А що це за посередництво і за яку винагороду?невже журналістам дозволено займатися корупційними діями,при тому що в тої жінки був адвокат.Здається вона не стільки тій людині допомагає, а сама заробляє на сенсації
7. Чудо Юдо / 3 лютого 2018, 22:57
4.Selena2017
«Та не зовсім прозоро подає обставини і авторка статті. Насамперед незрозумілий самий початок епопеї з документом: чому "не положено"?»

Я щось також не до кінця зрозумів чому людині, коли потрібно було, не видали паспорт, авторка якось не роз’яснила. Єдине що ясно - проблема в якомусь російському недогромадянстві (чи то громадянка, чи то ні...).
8. Чудо Юдо / 3 лютого 2018, 22:59
6.ukr2017
«невже журналістам дозволено займатися корупційними діями,при тому що в тої жінки був адвокат.Здається вона не стільки тій людині допомагає, а сама заробляє на сенсації»

Плутаєте, це не корупція. Журналіст приватний взагалі корупціонером не може бути, як таким, це ж не чиновник чи інший працівник на держзарплатні. Якщо він надає послуги і виставляє ціну на яку погоджуються клієнти - це їх справа.
Хоча за гроші тут мови не було, хз чи якась винагорода взагалі є.
9. Гнатович / 4 лютого 2018, 01:08
4.Selena2017
«Авторський виклад здається мені неповним, не все сказано, тому пригадується прислів"я: гудь Панька , та не хвали й Оришки..... інформація неповна.»


Вот здесь соглашусь с Вами. Где-то Кучеренчиха пи...т
10. земеля / 4 лютого 2018, 08:04
Ну прежде чем балаболить доконца прочитайте статью. Кучеренко НЕ журналист а ПРАВОЗАЩИТНИК. И это дело дошло до областного суда. Только те кто сталкивался с чиновниками и вымогательством могут это осмыслить. Вы пишущие, где ваши сострадания к простой селянской дивчине. Кто с Драбынивки, ну чего молчите? Вы то знаете эту историю. Не дайте этим умникам на дальнейшие балабольство.
11. Гнатович / 4 лютого 2018, 10:56
10.земеля
«Вы пишущие, где ваши сострадания к простой селянской дивчине.»

Не представляю такой ситуации при проклятых коммуняках.

А сейчас - каждый за себя. Всем на всех пО...уй.

А в чиновники или изначально идут скрытые садисты или садистами становятся в процессе.

Девку жалко. Так быть не должно, в нормальном обществе.

Кучеренко в статье не указала первопричину отказа в выдаче паспорта.
12. земеля / 4 лютого 2018, 11:20
11.Гнатович
«. Так быть не должно, в нормальном обществе.»


И это точно. Вспомнил другую историю. В 90-х немцы по собственной инициативе! ( что для нас было неправдоподобно) начали выплачивать бывшим угнанным на работы в Германию евро. Но потом удостоверились, что до людей не все доходит, т.е. чиновники разных мастей крали. Поэтому немцы начали доставлять непосредственно людям. И вот весной немцы плюс наш переводчик на машине застряли возле деревни. И тут едет местный тракторист, который на просьбу помочь, потребовал бутылку. Несмотря на разьяснение, что деньги везут его односельчанам, и бутылки у них нет, он развернулся и уехал. Немцев это очень поразило. А еще больше их поразило уже в деревне, когда узнали что этого тракториста его же родственники избили до полусмерти. Как говорят в семье не без урода.
13. ukr2017 / 4 лютого 2018, 11:57
10.земеля
«Ну прежде чем балаболить доконца прочитайте статью. Кучеренко НЕ журналист.»

Вот здесь можно согласиться,что она не журналистка.Она так иногда заказушку пишет в "Полтавской думке".Где эта правозащитница была 15 лет,почему в суд не пошла с этой,как она пишет не безтолковой женщиной.Наверное очень умная с Драбиновки,что столько лет была прописана в России,а теперь нужно доказывать.что ты укранка.Почему правозащитница не спросила и не привлекла бывшего председателя сельсовета Цвитченко ,на которую ссылаются,которая не прописала это дитя 15 лет назад, а сейчас подтверждает ее факт прибывания в Украине.Не все что на заборе написано правда
14. Чудо Юдо / 4 лютого 2018, 11:59
12.земеля
«А еще больше их поразило уже в деревне, когда узнали что этого тракториста его же родственники избили до полусмерти»

За те що не витяг німців?
15. земеля / 4 лютого 2018, 12:32
14.Чудо Юдо
«За те що не витяг німців?»


Ну конечно, в то время (если кто не знает) многие молодые люди жили за счет ....пенсий отцов и дедов. Да да, я не оговорился. Поэтому немецкие евро людям нужны были как воздух. Кстати по тем временам это были большие деньги по сравнению с нашими купонами.
16. Beri Mor / 4 лютого 2018, 13:01
14.Чудо Юдо
«За те що не витяг німців?»

За те,що не привіз пляшку:))
15.земеля
«Поэтому немецкие евро людям нужны были как воздух. К»

Якщо мені не зраджує пам"ять видавали марки,а не євро.
17. Гнатович / 4 лютого 2018, 13:15
12.земеля
« В 90-х немцы по собственной инициативе! ( что для нас было неправдоподобно) »

у немцев все просчитано. отчего-то до 9о-х не выплачивали, а после того, как горбатый вывел наш военный контингент, прям так расщедрились...

интересно, будут ли когда-нибудь выплачивать компенсацию нынешним остарбайтерам?
18. земеля / 4 лютого 2018, 13:18
16.Beri Mor
«Якщо мені не зраджує пам"ять видавали марки,а не євро.»


Совершенно верно. Тогда евро не было. У них марки,а у нас купоны.
19. земеля / 4 лютого 2018, 13:23
17.Гнатович
«интересно, будут ли когда-нибудь выплачивать компенсацию нынешним остарбайтерам?»


Если такое и случится то одноразово, на погребение и крест.
20. Beri Mor / 4 лютого 2018, 13:25
17.Гнатович
«интересно, будут ли когда-нибудь выплачивать компенсацию нынешним остарбайтерам?»

Нет,тогда принудително вывозили,а сейчас..."Почему проститутку не насилуют?Потому,что она сама дает!"
21. Гнатович / 4 лютого 2018, 13:52
20.Beri Mor
«Нет,тогда принудително вывозили,а сейчас»

Это ещё как сказать...Не принудили ли наших ехать в рабство тем, что развалили экономику и привели народ к тотальному пи@@ецу - либо здесь без работы подыхай либо бросай всё и езжай за кордон, лишь бы как-то выжить?
22. Гнатович / 4 лютого 2018, 13:54
Адекватника опять забанили?
23. Selena2017 / 4 лютого 2018, 18:26
10.земеля
«сострадания к простой селянской дивчине. »

Земеля, ви по природі своїй добрий миротворець, це помітно. А в реальному житті стільки хитрощів та прагнення власної вигоди, що ой! Сьогодні немає простих сільських дівчат в принципі. Та і 15-ти років цілком достатньо, щоб вирішити подібну проблему, які б чиновники на цьому шляху не траплялися. Стаття спочатку вражає, а як трохи відсторонитися, то питань виникає чимало.
24. земеля / 4 лютого 2018, 18:28
22.Гнатович
«Адекватника опять забанили»


Это глупо со стороны админа. Забан Адеквата резко снизит количество и качество пользователей сайта. Он создавал дискусси. А не будет острых дискуссий не будет и читателей сайта.
25. Beri Mor / 4 лютого 2018, 18:49
24.земеля
«Это глупо со стороны админа. Забан Адеквата резко снизит количество и качество пользователей сайта. Он создавал дискусси. А не будет острых дискуссий не будет и читателей сайта.»

Согласен.
26. земеля / 4 лютого 2018, 19:01
23.Selena2017
« А в реальному житті стільки хитрощів та прагнення власної вигоди, що ой!»


Какой власной выгоды? Сама то хоть понимаешь что пишешь? Адекват сказал бы- аргументы в студию. А мой покойный дед, царство небесное, итого проще " Як скаже, як в калюжу ...." Воистину правда.
27. Selena2017 / 4 лютого 2018, 19:14
26.земеля
«6. земеля / сьогодні, 19:01»


Забираю назад слова про доброго миротворця, виявляється не за адресою...
28. Гнатович / 4 лютого 2018, 20:24
25.Beri Mor
« Забан Адеквата резко снизит количество и качество пользователей сайта. Он создавал дискусси. А не будет острых дискуссий не будет и читателей сайта.»»

Адекватник, заходи с прокси-сервера
29. ukr2017 / 4 лютого 2018, 21:00
26.земеля
«Какой власной выгоды? Сама то хоть понимаешь что пишешь? »

Я смотрю ты земеля сам вылез из банки с килькой,хоть и несколько языков знаешь,а вот люди тебя не понимают или ты людей не понимаешь
30. rybolov / 4 лютого 2018, 22:38
22.Гнатович
«Адекватника опять забанили?»

Не "опять",а знову,бо у нас "свобода слова"!!!
31. Beri Mor / 4 лютого 2018, 23:00
30.rybolov
«бо у нас "свобода слова"!!!»

Не просто свобода,а як сказав наш,прости Господи,президент Панам Офшорович Мальдівський на Давоському форумі-"нечувана свобода слова в Україні".
32. rybolov / 4 лютого 2018, 23:04
А щодо проблеми,яка озвучена в цій статті, найпростіший вихід-відкритий лист сільської громади до президента.Він має такі повноваження.Чому дівчина,що прожила прожила більш ніж двадцять років безвиїздно в Україні не має право на громадянство,тим більш при катастрофічній демографічній ситуації.Яка різниця де вона народилася?Хоч і в Марокко.У нас президент уродженець Молдавії,а міністр закордонних справ -росіянин,які стали «щирими» українцями .Закон не забороняє.
33. Beri Mor / 4 лютого 2018, 23:38
32.rybolov
«тим більш при катастрофічній демографічній ситуації»

Поліпшувати демографічну ситуацію країни за рахунок...якби толерантніше висловитися...неповносправних осіб(а я думаю,що людина,яка «невтьопна» отримати паспорт на протязі 15 років,такою і являється),не найкращий вихід.Або ж у неї проблеми з законом,що на мою думку,ще гірше.
34. rybolov / 5 лютого 2018, 02:12
Згоден.Але,це вже інше питання.А при одержанні паспорту ніхто ж не вимагає медицинської довідки про психічне здоров"є громадянина.

Змінено 05.02.2018, 03:14
35. Adekvatov / 5 лютого 2018, 07:47
28.Гнатович
«Адекватник, заходи с прокси-сервера»

Да как же ты с него зайдешь, когда банят по нику и емейлу. Ник забанили и уже ты его не поменяешь, потому что на твой емейл не придет подтверждение изменения ника или новой регистрации. Тебе будет писать, что эта почта занята хоть через что б ты не заходил. Каждый раз надо новую почту заводить. Вот снова зарегистрировался, но при следующем «бане» по этой почте уже не зарегистрируешься. Если кто знает варианты "антибана", буду благодарен за подсказку. Вобщем СУГС и свобода слова, о, не, НЕЧУВАНА СВОБОДА СЛОВА. Я, блин, не слышал, когда он это говорил. Надо бы ссылку раздобыть. А вообще-то надо накатать пану президенту жалобу, может быть он и не знает, что свободу слова ущемляют по своему произволу все кому не лень. Сдается мне, что администрация ЕХО участвует в антипрезидентском заговоре. Сейчас он многим неугоден. Непонятно только или они в команде Мишико или агенты Кремля. Но, думаю, время покажет с кем они. В любом случае они против законной власти. Куда только службы смотрят? А снова ж забанят, блин. Ну хоть пару коментов напишу по статье
36. Adekvatov / 5 лютого 2018, 07:48
31.Beri Mor
« Панам Офшорович Мальдівський »

Розсмішив. Спасибі.
37. Adekvatov / 5 лютого 2018, 08:16
32.rybolov
«Чому дівчина,що прожила прожила більш ніж двадцять років безвиїздно в Україні не має право на громадянство»

А тому, що вона тут і нах нікому не нужна. Якби вона народилася не в Росії а в Ізраілі, чи її мати була б не з Росії а з Ізраілю, то таки да. Спробували б вони не дати паспорта. Та додому б блін на блюдечку принесли. Та вже в ООН розглядала про порушення прав людини в Україні, вже б не праювали ні голова сільради, ні начальник паспортного, ні начальник РОВД, ні УВД. А так, хто вона та Яніна? Та вона навіть і не людина, бо вона безпачпортна, - наче таке слово вживав Гончар у своєму "Соборі". А взагалі-то стаття мутна. Можливо, що у дівчини свідотство про народження російське. І тоді паспортний стіл правий. А можливо його просто немає. Авторка цей важливий момент тупо замовчує. Якщо свідотство російське, то це одна справа, якщо воно відсутнє - то зовсім інша. Із статті можна догадатися, що мати Яніни бовталася по світу, а дитину покинула у батьків. Тож свідотства про народження у дитини тупо не було. При одержанні паспорта у 2004 році мати про дочку тупо забула. Ну ладно, вона забула. А куди дивилися працівники сільради і паспортного столу?
38. Adekvatov / 5 лютого 2018, 08:24
9.Гнатович
«Вот здесь соглашусь с Вами. Где-то Кучеренчиха пи...т»

И притом, крупно. Она живет на Соросовы гранты и потому в ее задачу входит мутить воду, что она и делает. Она прекрасно осведомлена о деталях "дела",она знакома со всем эмведовским начальством и даже когда-то обитала, по-моему, в УВД. Так что для нее решить этот вопрос, это как дважды два.
39. Adekvatov / 5 лютого 2018, 08:47
13.ukr2017
«Почему правозащитница не спросила и не привлекла бывшего председателя сельсовета Цвитченко ,на которую ссылаются,которая не прописала это дитя 15 лет назад, а сейчас подтверждает ее факт прибывания в Украине.»

А вАпрос интересный. Пачаму? А если пойти дальше,так пАчаму при рождении Яниной ребенка не кричали гевалт. Это ж сколько служб там запутано. Есть председатель сельсовета, который делает сверки, подворовые обходы и прочие ньюансы, да и перепись населения была в 2001. Есть участковый мент, который тоже все знает и даже обо всем докладывает. Есть участковый врач или какой-то иной врач у которого она была под наблюдением. Скажешь, что не была. Может быть. Но если поднять все отчеты по линии медицины, то у них там все понаписано, и диспансерное набюдение и прививки и т.д. и т.п. Тоже и по части МВС у участкового. Тоже и по части образования. А если еще глубже копнуть, то вАще. Женщина приходит регистрировать брак, а его не регистрируют ввиду отсутствия у нее документов. Алес! Налицо внедрение и легализация. Далее, она рожает ребенка и снова никому не докладывают? А доблестные офицеры СБУ, вместо ловить шпиенов, пасутся на сайтах и блокируют свободу слова. Усекаете. Женщина Янина - может анунак, а может, что еще хуже, агент Кремля и никому никакого дела.
40. ukr2017 / 5 лютого 2018, 09:25
37.Adekvatov
«А взагалі-то стаття мутна. Можливо, що у дівчини свідотство про народження російське. І тоді паспортний стіл правий. А можливо його просто немає. Авторка цей важливий момент тупо замовчує. Якщо свідотство російське, то це одна справа, якщо воно відсутнє - то зовсім інша. Із статті можна догадатися, що мати Яніни бовталася по світу, а дитину покинула у батьків.»

В Драбинівці чудово цю сім,ю памятають,і що в неї була за мама.Кинула дитину на стареньку,пока сама по Росії шлялася.Правозащиниця не задається всіма питаннями,а спонукає за всю ціну чиновників порушувати законодавство України.В Демократичній європейській країні,якщо не згодні з чиновником,то ідуть до суду і оскаржують дії,доводять їх не правомірні дії,а не галасують, про те,що самі про...ли
41. Чудо Юдо / 5 лютого 2018, 09:30
35.Adekvatov
«Вобщем СУГС и свобода слова, о, не, НЕЧУВАНА СВОБОДА СЛОВА.»

Ти, діду, хоч почитай за що тебе банять.
Тебе банять за флуд. Почитай що це слово значить і може зрозумієш. А як не зрозумієш то підскажу - це засирання тем інформацією, яка абсолютно не стосується теми. Дане поняття ще із часів форумів існує, так що такий тролів як ти немало, ти не один.
Так що ніякого попирання свободи слова немає, є заборона словоблуду, ото і все :)

39.Adekvatov
«Женщина Янина - может анунак, а может, что еще хуже, агент Кремля и никому никакого дела.»

Тут на ліцо звичайна бюрократія, яка допомогає чиновникам знімати із себе роботу і ніхріна не робити. А на людину всім наплювати.
В тому числі і СБУшникам - це хіба їх хтось у неї носом натовче.

Змінено 05.02.2018, 10:30
42. Adekvatov / 5 лютого 2018, 11:30
41.Чудо Юдо
« заборона словоблуду, ото і все»

Словоблуд - це у вас. У мене по суті, за що і банять. Спеціально послухав тебе і почитав у свідомій вікіпедії "Флуд (неправильна вимова англ. flood /fl?d/ — «повінь», «потоп») — марнослів’я, повідомлення в інтернет-форумах і чатах, яке займає (в багатьох випадках) великі обсяги і не несе якоїсь нової чи корисної інформації. Крім того, на форумах флудом називають будь-яке повідомлення, яке не стосується теми " Ще раз перконався, що все навпаки, як і мало бути. Мої "повідомлення", якщо інколи і не стосуються теми, то інформацію несуть корисну. Про це можуть свідчити і коменти на мою підтримкуу тут написані. Людей їх писавших я не знаю і не підкупляв, як ти можеш сказати. І я їм вдячний. Навіть сам неочікував такої реакції.
41.Чудо Юдо
«Тут на ліцо звичайна бюрократія, яка допомогає чиновникам знімати із себе роботу і ніхріна не робити»

Це не бюрократія, а невиконання посадовими особами своїх функціональних обовязків, за що є відповідальність. А щодо есбеушників, так це ще й межує із зрадою. Вони ловлять інакомислячих і рускоязичних, замість того щоб ловити тих, хто будучи при владі створює лазійки для шпійонів, не важливо навіть чиїх. А в даному випадку може якраз і путінських
43. Adekvatov / 5 лютого 2018, 11:34
40.ukr2017
«Правозащиниця не задається всіма питаннями,»

От і я про це.
40.ukr2017
«європейській країні,якщо не згодні з чиновником,то ідуть до суду»

Це абсурд. Це таке нам внушили. У суді вирішуються спірні питання, а не питання виконання посадовими особами своїх прямих обовязків. Над кожним чиновником є начальник, який повинен без усякого суду поставити свого підлеглого на місце, або вигнати його нах.
44. Selena2017 / 5 лютого 2018, 12:53
Для чого братися за перо правозахисниці, завідома знаючи, що ( вибачте) брехатимеш?! Не всім подобається носити локшину на вухах... Тому і коментарі справедливо критичні.
45. Selena2017 / 5 лютого 2018, 13:08
Хоча у цієї теми є ще один аспект : на Цензорі повідомлення Держприкордонслужби : понад 440 підроблених, недійсних і чужих документів виявили ЗА МІСЯЦЬ співробітники пунктів пропуску. Це якраз про хитрощі та власну вигоду, яких дехто в житті не спостерігає.
46. ukr2017 / 5 лютого 2018, 16:31
43.Adekvatov
«Над кожним чиновником є начальник, який повинен без усякого суду поставити свого підлеглого на місце, або вигнати його нах.»

А якже Конституція України, що ніхто не зобовязаний виконувати злочинні накази.Виходить чиновниця повинна невідомо кому видати документи, а потім самій в суді доводити свою невинуватість.У нас не всі чиновники чиновники, з якими я стикався.Не всім подобається добросовістне їх виконання обовязків. Це те саме, як пяний їхав за рулем.поліція не повинна забирати права,щоб закрила очі.У нас всі винуваті тільки не самі,не їх батьки, які десь нагуляли дитину .кинули її на виховання комусь, а потім держава і чиновники винні. Добре що є принципові і порядні люди.Якби їх було більше,то і порядку було більше
47. Beri Mor / 5 лютого 2018, 17:16
46.ukr2017
«А якже Конституція України, що ніхто не зобовязаний виконувати злочинні накази.»

А як визначити злочинний наказ,чи ні?Наведу приклад.Мій старший син служив в армії при Януковичу,в Києві.Тільки чудом він не потрапив на розгін "майдану".А не дай би Бог була команда?Звідки хлопчині 20-ти років знати хто ворог, Янукович,чи обкурені невідомі особи в масках,які напали на урядовий квартал?Зараз черга йти в армію молодшому,відповіно прийдеться виконувати накази,прости Господи, головнокомандувача Порошенка.Хто мені скаже,зараз законна в нас влада,чи завтра буде черговий майдан,і виявиться,що "революція гідності" була звичайним збройним переворотом,а Порошенко військовим злочинцем,а всі хто виконував його накази,були його посібниками?

Змінено 05.02.2018, 17:18
48. Adekvatov / 5 лютого 2018, 18:46
46.ukr2017
«А якже Конституція України, що ніхто не зобовязаний виконувати злочинні накази.»

Де я писав про таке. Я мав на увазі, що якщо чиновник щось робить не по закону, чи не по посадовій інструкції, то його повинен поставити на місце не суд а вищестоящий начальник. А в даному випаку нічого не зрозуміло, тому що Кучеренко щось намутила.
46.ukr2017
«У нас всі винуваті тільки не самі,не їх батьки, які десь нагуляли дитину .кинули її на виховання комусь, а потім держава і чиновники винні. »

Кожен несе свій хрест. Вона нагуляла, вона й розгрібає. А чиновник повинен чесно робити свою справу. Де тут Кучеренчиха внятно написал причину відмови? Требу було написати конкретно, що, наприклад, у Яніни немає свідотства про народження, а його, згідно того-то і того документа повинно видати Російське консульство. І все б стало на свої місця. І було б зозуміло, що чиновники тут ні при чім. Але вона цього не пише. Чому? Та тому, що мутняк і вона переслідує якісь інші цілі а не допомогу людині.
49. професор / 5 лютого 2018, 18:53
Стосовно злочинних наказів. Все дуже просто. Не стріляй туди, де можуть бути люди, якщо не впевнений в своєму командирові. Якщо ж готовий йому вірити - і за цього командира померти - роби усе, що він скаже.
Простіш не бува
50. Adekvatov / 5 лютого 2018, 18:59
47.Beri Mor
«А як визначити злочинний наказ,чи ні?»

Злочинний наказ, це такий наказ, який суперечить конституції і законам України. Хлопчина ж повинен виконувати наказ командира у рамках своїх обовязків прописаних в Уставі. І він їх повинен вчити і знати. А от командир вже повинен головою думати, на те його й вчили, і нести відповідальність повинен не хлопчина а офіцер. Хоча, все це дуже розпливчато при сучасних обставинах.
47.Beri Mor
«Хто мені скаже,зараз законна в нас влада,чи завтра буде черговий майдан,і виявиться,що "революція гідності" була звичайним збройним переворотом»

Очень может быть и такое. Ясно й так, що був переворот, бо в Конституції не прописаний такий спосіб зміни влади. А коль переворот, то про яку законість можна вести мову? Тут просто треба почитати історію. Не просто ж так у нас заборонили Білу гвардію. Було вже таке. В смутні часи треба керуватися інтуіцією а не законом. Інколи треба послухати, що з цього приводу говорять спеціалісти по смутах. Яків Кедмі на одній із передач приводив приклад. Їдеш ти на зелене світло і думаєш, що ти ідеш по правилах і ти правий. Так,ти їдеш по правилах і ти правийю, але якщо тебе шандарахне дурень, який поїхав на червоне світло, то тобі від твоєї правоти легше не стане, а можеш навіть загинути. От десь так.
51. Adekvatov / 5 лютого 2018, 19:03
49.професор
«Все дуже просто. Не стріляй туди, де можуть бути люди»

Просто та не просто. А як накажуть стріляти? А от на Донбасі стрілють туди де люди, чи туди де не люди, чи вАще по пяні? По чиїц вині там загинуло маса дітей і стариків?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації