Вхід | Реєстрація

Осіб, обвинувачених у розбійному нападі на депутата Миргородської міськради, судитимуть

Осіб, обвинувачених у розбійному нападі на депутата Миргородської міськради, судитимуть

Прокуратура Полтавщини завершила процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо спричинення тяжких тілесних ушкоджень, які призвели до смерті  депутата Миргородської міської ради 7 скликання, та направила обвинувальний акт для розгляду по суті до Миргородського міськрайонного суду. Обвинувачені – 3 осіб, які наразі перебувають під вартою. Ще один підозрюваний переховується від органів досудового розслідування, а тому оголошений у розшук, повідомив прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, прокуратури Полтавської області Володимир Зорін.

Під час досудового розслідування встановлено, що депутат Миргородської міської ради, через особисту неприязнь до іншого свого колеги, яка виникла на ґрунті розбіжностей у поглядах щодо соціально-економічного розвитку міста, створив організовану злочинну групу для підготовки та вчинення тяжкого злочину. До складу групи він залучив свого брата та жителя Миргородського району.

«Діючи спільно, зазначені особи спостерігали за потерпілим, відслідковуючи маршрут, а 12 липня 2017 року прибули до раніше обраного для засідки місця і реалізували свій план. Від отриманих тілесних ушкоджень потерпілий 7 серпня 2017 року помер у лікарні», - розповів прокурор.

Дії членів групи (депутата, його брата, який перебуває у розшуку, та жителя Миргородського району) кваліфіковані за  ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 121 (умисне нанесення тяжкого тілесного ушкодження з метою залякування потерпілого, що спричинило його смерть, вчинене у складі організованої злочинної групи) та ч. 2 ст. 185 (крадіжка, вчинена за попередньою змовою групою осіб) КК України.

Дії ще одного фігуранта справи – жителя Миргорода, який не входив до складу організованої злочинної групи, – за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, вчинене за попередньою змовою групою осіб з метою залякування потерпілого) КК України.

 

Довідково: злочин визнається вчиненим за попередньою змовою групою осіб, якщо його спільно вчинили декілька осіб (дві або більше), які заздалегідь, тобто до початку злочину, домовилися про спільне його вчинення (ч. 2 ст. 28 КК України).

Злочин визнається вчиненим організованою групою, якщо в його готуванні або вчиненні брали участь декілька осіб (три і більше), які попередньо зорганізувалися у стійке об'єднання для вчинення цього та іншого (інших) злочинів, об'єднаних єдиним планом з розподілом функцій учасників групи, спрямованих на досягнення цього плану, відомого всім учасникам групи (ч. 3 ст. 28 КК України).


Автор: Прес-служба прокуратури Полтавської області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 лютого 2018, 11:46 | Миргород | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації