Вхід | Реєстрація

У білицьких пожежних заблокований рахунок

У білицьких пожежних заблокований рахунок

Про це редакція дізналася від Володимира Тупиці, керівника білицької місцевої пожежної частини.
Як розповів нам Володимир Тупиця, банківський рахунок пожежної частини був заблокований 23 січня поточного року. На ньому містилися кошти в сумі близько двох із половиною тисяч гривень. У результаті вже в березні пожежні не зможуть оплатити рахунки за спожиті електроенергію та газ. А потім енергопостачальні організації відключать пожежну частину за борги, що виникнуть. Володимир Тупиця пояснює:

— Без газу ми ще якось обійдемося. Ми його споживаємо дуже мало, якихось двадцять кубів за місяць, приміщення обігріваємо за допомогою дрів. А ось без електроенергії буде складно. Та й бензин ні за що буде купити. І як ми тоді виїжджатимемо на виклики? Про ситуацію я повідомив 25 січня райдержадміністрацію, наше керівництво у Полтаві і в Кобеляках, селищну раду.

Більш розлого про проблему Володимир Тупиця розповів у листі, котрий надіслав у редакцію. Свою статтю він назвав «Лютий  — час хабарів». Нижче ми її друкуємо.

«23 січня 2018 року за поданням Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, заблокований банківський рахунок місцевої пожежної команді №1 у селищі Білики.

Історія на цю тему тягнеться ще з 2013 року. Але при злочинній владі ми зуміли довести, що у пожежній частині не може працювати інвалід.

Близько 10 років тому селищна рада узаконила право власності земельної ділянки та будівлі пожежного депо за ГУ МНС у Полтавській області. Пожежний автомобіль у 1994 році був наданий цукровим заводом після того, як ми врятували від вогню приміщення для зберігання сухого жому. Зараз він на балансі ГУ МНС у Полтавській області. Усі думали, що так буде краще.

Коли у лютому 2016 року Фонд захисту інвалідів уперше офіційно звернувся до Білицької МПК №1 з листом про сплату 10 795 гривень, я інформував селищну, районну раду, Головне управління МНС у Полтаві. На допомогу ми запросили юристів обласного і районного рівнів, консультувалися з Києвом. Був надісланий лист у Фонд захисту інвалідів із переліком професій, виступав я на засіданнях виконкому, писав статті у обласні газети. Але…

Трішки інформації для роздумів. У лютому 2016 року в Черкасах був затриманий керівник обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів при одержанні хабара у сумі 20 тисяч гривень.

У лютому 2017 року Генпрокурор України обнародував інформацію про те, що на хабарі у 700 тисяч гривень затриманий голова Фонду захисту інвалідів при міністерстві соцполітики.

Зараз лютий вже 2018 року. Питання є?»

Такий ось лист, у якому автор натякає на те, що працівники Фонду соціального захисту інвалідів і у цьому випадку можуть використовувати службове становище для отримання неправомірної вигоди. Безумовно, для більш повної картини необхідно дізнатися про аргументи самих службовців Полтавського відділення Фонду соцзахисту інвалідів. Цілком можливо, що вони діють у правовому полі. Адже самостійно заблокувати рахунки білицьких пожежних вони не можуть. Ймовірно, є рішення суду. Але додзвонитися до відділення ми не змогли. Там були змінені номери телефонів. Тому у відділення була направлена копія статті та запит. Чекаємо на відповідь.

Селищний голова Юрій Латиш про ситуацію знає. Він говорить:

— Білицька селищна влада свої зобов’язання виконує в повному обсязі. Більше того, ми фактично платимо й за дві сільради, які цього не роблять. Пожежні, як відомо, обслуговують не лише Білики, а й Червоноквітівську, Чорбівську, Жуківську, Іванівську сільради. Будемо вирішувати і проблему зі штрафом. Зрозуміло, що рахунок заблокувала виконавча служба після рішення суду. Штраф доведеться сплатити. А Тупиці потрібно було б розповісти, чому він, як керівник, пише статті, а не вживає своєчасно заходів, щоб не мати проблем із Фондом.

Юрій Гребенюк, керівник райвідділу МНС, у свою чергу пояснює:

— Згідно законодавства, у будь-якій організації зі штатом більше 8 чоловік повинне бути створене одне робоче місце для людини з обмеженими фізичними можливостями. І білицької пожежної частини це теж стосується. Так що в разі, якщо штраф зараз заплатять, проблема в майбутньому виникне знову. Потрібно змінити статус пожежної команди, узяти її повністю на баланс селища і виконувати вимоги законодавства. І тоді таких проблем не буде.

Отже, про існування проблеми всі знають. Як її вирішити — теж. Нібито є й бажання це зробити. Але риторичне питання залишається відкритим. Хто поїде гасити пожежу, якщо білицькі вогнеборці не матимуть електроенергії і бензину?


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 лютого 2018, 12:14 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації